Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
%45 oran mı kaldı artık %45 ile Esenboğa bölgesinde mütahite veriliyor.Benim arsamın olduğu yer de 50 lik bulvarın üzerinde %50+para düşünüyoruz.
%50 artı para hiç bir mütahitten alamassınız veren mütahitte emin olun çok kötü bir mütahittir arasıy rezil eder çıkar

Proje istediğiniz gibiyse yüzde 45 şuan ki piyasa için iyi rakam üstad bence he tek tapuydu sizin yeriniz onun hatrına 46 47ler olabilir ama sağlam firma kaliteli proje olsun sağlam olsun 3 5 daire eksik olsa dahi kaliteli proje yine onun yerini fazlasıyla doldurur geçen yaz o bölgeyi bayağı bir dolandım gelince projeleri falan 4 5 yazdır gelip gittikçe bakıyorum detaylı çok bitmeyen bitemeyen proje görüyorum halâ bitmemiş yüzde 60la bile vermiş olsalar ne işe yaradı ki yılan hikayesine döndü umutlarını bitirdi arsa sahiplerinin benim düşüncem tabi mal sahibi sizsiniz hele para olayı artık sağlam firmalar benim ismim para diyor :)

Boş keseden konuşuyorsunuz %50 ile anlaşan tanıdığım 3 parsel var.Daha önce burada %50+ para ile anlaştığını söyleyen daha sonra yazmayan bir arkadaş vardı.Ticari + Konutlarda mütahit en az %70-80 oranında kar oranına sahip önce hesaplayın sonra konuşun.

Proje istediğiniz gibiyse yüzde 45 şuan ki piyasa için iyi rakam üstad bence he tek tapuydu sizin yeriniz onun hatrına 46 47ler olabilir ama sağlam firma kaliteli proje olsun sağlam olsun 3 5 daire eksik olsa dahi kaliteli proje yine onun yerini fazlasıyla doldurur geçen yaz o bölgeyi bayağı bir dolandım gelince projeleri falan 4 5 yazdır gelip gittikçe bakıyorum detaylı çok bitmeyen bitemeyen proje görüyorum halâ bitmemiş yüzde 60la bile vermiş olsalar ne işe yaradı ki yılan hikayesine döndü umutlarını bitirdi arsa sahiplerinin benim düşüncem tabi mal sahibi sizsiniz hele para olayı artık sağlam firmalar benim ismim para diyor :)
Düşük oranla anlaşan firmalar şimdi iyi firma mı oluyor ?

Boş keseden konuşuyorsunuz %50 ile anlaşan tanıdığım 3 parsel var.Daha önce burada %50+ para ile anlaştığını söyleyen daha sonra yazmayan bir arkadaş vardı.Ticari + Konutlarda mütahit en az %70-80 oranında kar oranına sahip önce hesaplayın sonra konuşun.
Hocam ahmet dayı yapıyor herhalde projeyi vestel takıp geçerler %50 yle + para alan tek bir kişi bile yoktur keza belediyede şuan 8 ruhsat başvurusu var 3 ünün anlaşıldıgı oranı ben biliyorum 43 44 42 oranla 1.75 yerlere büyük bir firma girdi %50 yle tabi verebilirsiniz c sınıfı bir inşşatla

Düşük oranla anlaşan firmalar şimdi iyi firma mı oluyor ?
Düşük oran atıyorum a firması büyük bir firma marka bir firma yaparsa rakamları farazi veriyorum 10 milyona satıyorsa senin %50 yle vereceğin mehmet dayı 5 milyona satıcak burdada dairenin parası oranı herhalükarda kurtarmış olucak sizin gibi düşünenler umarım ki 50 lik bulvar ve ana bulvara cephe parsellerde yokturlar bu gidişle saraycığa çevireceksiniz dodurgayı üzülüyorum bende biliyorum %50 yle vermeyi %50 verdiğim mütahit heryerden çalacaksa malzemede bunun bir anlamı yok ortaya iprenç bir bina çıkar bölgenin kaliteside bu şekilde düşer.

Düşük oran atıyorum a firması büyük bir firma marka bir firma yaparsa rakamları farazi veriyorum 10 milyona satıyorsa senin %50 yle vereceğin mehmet dayı 5 milyona satıcak burdada dairenin parası oranı herhalükarda kurtarmış olucak sizin gibi düşünenler umarım ki 50 lik bulvar ve ana bulvara cephe parsellerde yokturlar bu gidişle saraycığa çevireceksiniz dodurgayı üzülüyorum bende biliyorum %50 yle vermeyi %50 verdiğim mütahit heryerden çalacaksa malzemede bunun bir anlamı yok ortaya iprenç bir bina çıkar bölgenin kaliteside bu şekilde düşer.
Sizin gibi saflar olduğu sürece mütahitler aç kalmaz.A kalite bir firma bulvara cephe arsada %50 ile çok rahat anlaşılabilir.Küçümsediğiniz saraycıkta bile %50 ile a sınıfı anlaşmalar yapılıyor bende çok kat karşılığı sözleşme belgesi var.Esenboğa bölgesinde bile adamlar a kalite işçilik + a kalite ankastre seti + a kalite seramik mermer akıllı ev yerden ısıtma vb … gibi şartlarla anlaşıp üzerine teminat mektubu alıyor.

Dodurga değerliymiş gibi bahsedip ama değerini düşük göstermeye çalışangarip insanlarda var. m2 si 40 bin diyenlerde var bunlara kanmayın.2 aydır m2 si 40 binden tek tapu ticari + konut bir arsa karşıma gelmedi daha.Kaç kere de yazdım satan varsa ilgilenirim diye biri de gelmiş m2 si 60 binde ilanda var yazmış

Bu Yenimahalle susuz bölgesi bile şu anda Dodurgadan daha değerli.Dodurganın klasmanı bile olamayacak yerlerde a kalite mütahitler %50+ para ile anlaşıyor.İncek taşpınarda Allah’ın unuttuğu İncek köyünün içinde 20 dairelik tek blok yere %50+30 milyon tl istiyorlar.Saf olmayın.

Kat karşılığı Köye bitişik olanlar bence kesindir.fakat köyden uzak parseller şu anda inandırıcı değildir

Bu Yenimahalle susuz bölgesi bile şu anda Dodurgadan daha değerli.Dodurganın klasmanı bile olamayacak yerlerde a kalite mütahitler %50+ para ile anlaşıyor.İncek taşpınarda Allah’ın unuttuğu İncek köyünün içinde 20 dairelik tek blok yere %50+30 milyon tl istiyorlar.Saf olmayın.
taşpınar diyorsunda incek köyü kızılcaşar gez bakalım hangisi a kalitede emlakçı tayfası sen gibi a kalite diye millete mal satıyorsunuz vur geç inşaatlar hepsi

Uğur bey güzel diyorsunuz ama saraycık ve dediğiniz diğer yerlerde hali hazırda çoğu yer dolu sokak caddeler vs. Oluşmuş durumda bizde isteriz ki hali hazırda tek tapu alacaatlı girişe çok yakın konumda arsam var ama siz saraycıkta falan a kalite dediğiniz projelere en iyisi diyorsanız sanırım bir çok gerçekten a kalite proje görmemişsiniz şuan 2+1 i 5 milyonada veren firma var 10 milyonada ama yüzde 45 olsun gerçekten marka gerçekten a plus firma olsun yani lansmana bile gerek duymadan yapabilecek firma olsun 10 yerine 8 9 olsun 10 tanesi 50 ederken 8 tanesi 65 milyon etmiş bol keseden sallıyor demişsiniz ama inanın en çok bizler isteriz olsun diye ama şu piyasada aklın yolu bir diye düşünüyorum ben mesela ön sözleşme yapmıştım ama iptal ettik anlaşmayı yüzde 50 dediğiniz arkadaşlarınızın firmasını parselini söylerseniz bizim içinde sevindirici olur

Ne olursa olsun dodurgada %50 altında veren kaybeder.mantıklıda değildir.%40 la Hakkari'de veriliyor

%42 43 44 kendi görüşüme göre çok çok az. Ben kendi konut parselim için bile 50 düşünüyordum başından beri. Biraz kaliteli olsun 47-48 e razıyım. Ama bunun dışında heleki 2 emsal yerlere bu oranlar kabul edilebilir değil şahsi fikrim.

Birde şu var. Normal standart bir daire ile lüks bir dairenin satış fiyatı arasındaki farkı değerlendirip %2 3 farka değer mi iyi hesaplamak lazım.

Teknik şartnamenizi elinizin altında hazır bulundurun. Ona göre bakın benim istediğim bu, buna karşılıkta kabul edebileceğim yüzde budur diyip anlaşma zemini arayabilirsiniz. Taviz verirsiniz vermezsiniz orası size kalmış. Hissedarlı olan yerler içinde konuşup ortak bir karar alınır ve o çizgide birlikte hareket edilir.

Yalnız ilk yazılan rakamlarda anlaşma olduysa pek iyi değil anlaşma yapmayanlar için. Müteahhit x parselde %42 ile imzalamışlar siz çok istiyorsunuz derse piyasa düşer epey. Umarım tek tapu yerlerdirde kendilerinin tercihidir. 3e 5e bakmamışlardır diye düşünmek istiyorum 😀

%42 ye anlaşan 2 firma var ama bunlar 2 sene önce anlaşmışlardı azıcık da para almışlardı diye biliyorum

Geri
Üst Alt