Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Deprem yönetmeligi degismis;

1 Mart sonrası ruhsat alacak projelerde geçerli olacakmış.

çok detaya girmeyim ama en anlaşılır olan kolonlarda Uzun kenar / kısa kenar ≤ 1.5 olacakmiş. Yani 30/50 kolonlara elveda diyelim. Kisa kenar 30 ise uzun kenar en fazla 45 olacak.

örnek olsun diye verdim kolon ölçülerini. Yoksa bizim projelerde bu kadar küçuk kolon kesitinin olmasi imkansiz (istisnalar hariç)
Üstad bence sen artık orada inşaata başla herkesten iyi bilip takip ediyorsun mevzuatı ne hale getirdi bizi arsalar bekle bekle filozof olduk😄

Üstad bence sen artık orada inşaata başla herkesten iyi bilip takip ediyorsun mevzuatı ne hale getirdi bizi arsalar bekle bekle filozof olduk😄
Elimden gelse şantiye şefliğini ben yapardım. Daha doğrusu gelirde zamanım olsa diyim. Ama tatillerde inşaat başlarsa full şantiyede olurum :ROFLMAO:Birde şuan için bnm parsel sıkıntılı. Yoksa müteahhit aramaya başlardım çoktan. Bugün anlaşmış olsak ruhsat 1 sene sürerdi, o zamana altyapıda gelirdi iyi olurdu. Zamandan kazanırdık.

Birde bu paylaştıklarım illaki birilerinin işine yarar. Aramızda eminim bir gün bile şantiyenin kapısını açmayacaklar çıkar fakat bnm gibi ilgilenenler için bilgileri güncel tutmak işlerin sağlıklı ilerlemesine yardımcı olur.

Elimden gelse şantiye şefliğini ben yapardım. Daha doğrusu gelirde zamanım olsa diyim. Ama tatillerde inşaat başlarsa full şantiyede olurum :ROFLMAO:Birde şuan için bnm parsel sıkıntılı. Yoksa müteahhit aramaya başlardım çoktan. Bugün anlaşmış olsak ruhsat 1 sene sürerdi, o zamana altyapıda gelirdi iyi olurdu. Zamandan kazanırdık.

Birde bu paylaştıklarım illaki birilerinin işine yarar. Aramızda eminim bir gün bile şantiyenin kapısını açmayacaklar çıkar fakat bnm gibi ilgilenenler için bilgileri güncel tutmak işlerin sağlıklı ilerlemesine yardımcı olur.
ortaklik giderme davasi mi acmis biri

Gökdemirin yer ne durumda acaba o çok oldu sanırım işleyişten haberi olan var mı?
İki gün önce zemin etüt çalışması yapılmış, arsa etrafı çevrilmiş.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ben bu gün dodorga köyündeydim. Kanal çalışması köyün yarısında bitmiş. Bu arada köylülerin çoğu plancıya payını vermemiş. Hatta plancı paylarını satmışlar. Kalanlar da vermeyiz diyor.

İki gün önce zemin etüt çalışması yapılmış, arsa etrafı çevrilmiş.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ben bu gün dodorga köyündeydim. Kanal çalışması köyün yarısında bitmiş. Bu arada köylülerin çoğu plancıya payını vermemiş. Hatta plancı paylarını satmışlar. Kalanlar da vermeyiz diyor.
Plancı o payları para olarak alır. Çünkü elinde kapı gibi iştakipçliği sözleşmesi var.

Pay vermek istemeyenler sözleşme tarihinden 3 yıl sonra, plan hala davalık iken sözleşme iptal ihtarnamesi çekseydi belki bir şansları olabilirdi.

Onu bilemem. Ben de plancı payını vermiştim önceden. Şimdiki durum olsaydı vermezdim arkadaş . kimse böyle kolay para kazanamaz. Üzerimizden 17 yıl geçti. Arsamız 0.50 olarak kalsaydı bile şimdi kral gibi 30-40 milyonluk Villalarımızda oturuyorduk. Milletin malını murdar ettiler.Anlaşma yapan yapmayan herkes eşitlendi. Yargı mesubu bile var diyorlar plancı payını satan. Adamlar Kop paylarını ekmek peynir gibi satıyor. Bilemem vardır bir bildikleri. Yoksa da mahkemenin bileceği iş.

Merhaba arkadaşlar. Bilgi paylaşan herkese çok teşekkür ederim. Bir sorum olacak: Özel eğitim alanı olarak tahsis edilmiş olan parsellerin değeri konusunda bir bilgisi veya fikri olan var mı acaba?

Herkese merhaba. Benim de plancıya devretmediğim bir parselim mevcut. Acaba plancı firma ile bir uzlaşı yapılarak bu parselin kısmi devri (%50 fazlasıyla makul) ile bu iş çözülebilir mi?

Çünkü 10 dönüm altına verilen +1.75 emsal ile plancı ile yapılan sözleşmenin ekonomik değeri çökmüş durumdadır.

Plancinin yerine konusmak olmaz ama daha öncede belirttigim gibi her yer yuksek emsal oldu. Dolayisi ile plancinin yuksek emsal vaadinin bir onemi kalmadi. Plancinin hakki verilir verilmez bir avukat ile görusun derim. Bu benim kendi görusum bir baglayiciligi yok onuda belirteyim.

Bir mahsuru yoksa aranizda yapilan sözlesmeyi isim vs gizleyerek buraya eklerseniz anlayanlar yorumlar.

Plancinin yerine konusmak olmaz ama daha öncede belirttigim gibi her yer yuksek emsal oldu. Dolayisi ile plancinin yuksek emsal vaadinin bir onemi kalmadi. Plancinin hakki verilir verilmez bir avukat ile görusun derim. Bu benim kendi görusum bir baglayiciligi yok onuda belirteyim.

Bir mahsuru yoksa aranizda yapilan sözlesmeyi isim vs gizleyerek buraya eklerseniz anlayanlar yorumlar.
Tabii ki, metnini atıyorum:

ARSA KARŞILIĞI​

İMAR PLANI VE PARSELASYON PLANI YAPIMI​

HİZMET SÖZLEŞMESİ​

TARAFLAR​

Madde 1 :

Bir tarafta işveren olarak …………. T.C. Kimlik nolu …………… (bundan sonra ARSA SAHİBİ olarak anılacaktır) ile ................... (bundan sonra YÜKLENİCİ olarak anılacaktır) arasında aşağıdaki maddeler ve yazılı şartlarda bu sözleşme bağlanmıştır.

Not: Yüklenicinin ticaret sicil adresi, gerçek kişilerin ise T.C. kimliğine dayalı vatandaşlık adresleri kanunen tebligata elverişli yasal adresleridir.

SÖZLEŞMENİN KONUSU VE KAPSAMI​

Madde 2 :

İşbu sözleşme; ARSA SAHİBİ’ne ait Ankara ili, Çankaya ilçesi, Dodurga Mahallesi XXXX parsel numaralı ve toplam XXXX m² yüzölçümlü taşınmazın her ölçekte imar planları ve parselasyon planlarının yapılması ve bu konularla ilgili müşavirlik, danışmanlık hizmetlerinin verilmesi ve bunun karşılığında ARSA SAHİBİ’nin işbu sözleşmede belirlenen bedeli ödemesini kapsamaktadır.

TARAFLARIN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ​

Madde 3 :

YÜKLENİCİ yürürlükteki imar mevzuatı çerçevesinde imar planlarını ve parselasyon planlarını, ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri ve işbu sözleşmedeki özel maddeler gereği onaylatıp tescil ettirmekle yükümlüdür.

3.1​

Plana konu taşınmazın tapu yüzölçümü üzerinden yasal kesintiler olan Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) ile YÜKLENİCİ’nin işbu sözleşmeden doğan hizmet bedeli olarak alacağı yerlerin ayrılmasından sonra ARSA SAHİBİ’ne %41 net + KOP (%6.3) yer verilecektir.

(XXXX m² kadastro parselinden ……… m² net imarlı taşınmaz, E:1.50 (emsal), imar plan notları ile ortaya çıkacak Toplam İnşaat Alanına (TİA) göre hesaplanacaktır.)

Sözleşmenin ifası sonrası ARSA SAHİBİ’ne verilecek alan ekli krokide ……… parsel no ile gösterilmiştir.

3.2​

İşbu sözleşmede yapılacağı bildirilen işlerin ilgili Belediyelerce re’sen veya diğer tüzel kişilerce yapılması halinde; sözleşme konusu işler Belediyelerde ve diğer kurumlarda ARSA SAHİBİ’nin çıkarları doğrultusunda YÜKLENİCİ kontrol ve takip edecek, bu işlere ilişkin taraflar arasında hemfikir olunan koşulların oluşmasını sağlayacak şekilde müşavirlik hizmeti verecek, gerekirse ilgili kurumlara bilgi ve belge sağlayarak yapılan işlerin sonuçlanması için gerekli tüm iş ve işlemlerin kontrol ve takibini yapacaktır.

3.3​

YÜKLENİCİ imar planlarına uygun olarak hazırladığı parselasyon planlarını tapuya tescil ettirdiği takdirde sözleşmeden doğan tüm sorumluluklarını yerine getirmiş ve hizmet bedelini almaya hak kazanmış kabul edilir.

YÜKLENİCİ tarafından yapılacağı bildirilen iş ve işlemlerin bir kısmı veya tamamı ilgili Belediyeler, kurum ve kuruluşlar tarafından yapılmış olsa dahi YÜKLENİCİ sözleşmede belirtilen bedeli almaya hak kazanacaktır.

3.4​

ARSA SAHİBİ işbu sözleşme ile YÜKLENİCİ’nin işleri takip etmesi, neticelendirmesi ve gerekli tüm iş ve işlemleri yapabilmesi için gerekli olan yetkileri haiz iş takip vekaletnamesini tanzim ederek YÜKLENİCİ’ye teslim edecektir.

3.5​

ARSA SAHİBİ, YÜKLENİCİ’ye vermiş olduğu … Noterliğinde …/…/2016 tarihinde düzenlenmiş … yevmiye numaralı iş takip vekaletnamesini geçerli ve haklı bir hukuki sebep olmadan azledemez, aynı işe ilişkin başka bir kişiyi yetkilendiremez.

3.6​

YÜKLENİCİ’nin işbu sözleşmeden kaynaklanan edimini ifa etmesine, YÜKLENİCİ’den kaynaklanmayan bir engel çıkar ise işbu sözleşmenin süresi engel kalkıncaya kadar uzar.

3.7​

İşbu sözleşmenin taraflarca imzalanması ile iş başlamış olacak, YÜKLENİCİ imar planlarına uygun olarak hazırladığı parselasyon planlarını tapuya tescil ettirdiği takdirde sözleşmeden doğan tüm sorumluluklarını yerine getirmiş ve hizmet bedelini almaya hak kazanmış kabul edilecektir.

ARSA SAHİBİ tapuların alınmasını müteakip ayrıca ihtar ve ihbara gerek kalmadan sözleşme gereği YÜKLENİCİ’ye vermesi gereken yerleri veya bedeli bir ay içerisinde YÜKLENİCİ’ye veya YÜKLENİCİ’nin belirleyeceği üçüncü kişilere ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.

İŞİN BEDELİ​

Madde 4 :

ARSA SAHİBİ işbu sözleşmeye konu parsellerin toplam yüzölçümünün %41’i dışında kalan diğer imar tapularının tamamını YÜKLENİCİ’ye veya YÜKLENİCİ’nin belirteceği isme vermeyi kabul ve taahhüt eder.

YÜKLENİCİ, 1/25000 ve 1/5000 ölçekli imar planlarının onanması ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve parselasyon planının tescili ile alacağının tamamını hak etmiş olur.

ARSA SAHİBİ’nin arsa vermekten imtina etmesi halinde, hizmet bedeli olarak vereceği arsa miktarının her bir metrekaresinin 1.250,00 TL ile çarpımı sonucu hesaplanan tutarı ödemeyi kabul eder.

Ödenmeyen tutara aylık %5 faiz uygulanır.

MASRAF VE VERGİLER​

Madde 5 :

İşbu sözleşmedeki işler nedeni ile ödenmesi gereken vergi, harç ve kontrollük ücretleri YÜKLENİCİ tarafından ödenir. Hizmet bedeli olarak verilecek tapuların harç, döner sermaye ve alım-satım vergileri de YÜKLENİCİ tarafından ödenecektir.

İŞİN SÜRESİ VE FESİH​

Madde 6 :

İşin toplam süresi 36 aydır. Süre uzatımı taraflarca kararlaştırılır.

TEBLİGAT ADRESİ​

Madde 7 :

Tarafların sözleşmede belirtilen adresleri tebligata elverişli yasal adresleridir.

UYUŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ​

Madde 8 :

İşbu sözleşmeden doğacak ihtilafların çözümünde ANKARA Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

YÜRÜRLÜK​

Madde 9 :

İşbu sözleşme 9 maddeden ve 3 sayfadan ibaret olup …/…/2016 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiştir.

Ek: Kroki

İmza
YÜKLENİCİ
ARSA SAHİBİ

3/1 maddesinde arsa sahibine %41 ve KOP'un da verileceği yazdığı halde 4.maddede arsa sahibine sadece %41 verileceği yazıyor.hangisi doğrudur.yani KOP kime kalacak

Geri
Üst Alt