İran - İsrail Savaşı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rime
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, yakın zamanda İran hava sahasında tam kontrolü sağlayacaklarını açıkladı. Amerikalı Bakan Hegseth, saldırıların, ABD ve İsrail ne zaman isterse o zaman biteceğini söyledi.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

İsrail yanlısı Pehlevi başa geçecek diye düşünüyorum

115265.jpg

An itibariyle savunma sistemlerimin tamamı ele geçirildi.

Balistik füzeye ilişkin tepki: İran'ın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı!
Son dakika haberi: Türk hava sahasına yöneldiği tespit edilen ve düşürülen balistik füze olayı ile ilgili İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Hasan Habibullahzade, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Yüksekova'da TSK'ya ait savaş uçaklarından devriye uçuşu
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, ABD ve İran arasındaki gerilimin 5'inci gününde sınır hattında hava hareketliliği yaşandığı bildirildi.

İran'dan komşu ülkelerine mesaj
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İran'ın komşu ülkelerin egemenliğine saygı duyduğunu ve bölgesel barışın bölge ülkeleri tarafından sağlanması gerektiğine inandığını belirtti.

Pezeşkiyan, Amerikan X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından paylaştığı mesajında, "Dost ve komşu ülkelerimizin saygıdeğer liderleri, sizin yardımınız ve diplomasi yoluyla savaştan kaçınmaya çalıştık ancak Amerikan-Siyonist askeri saldırısı bize kendimizi savunmaktan başka seçenek bırakmadı." ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı, komşu bölgedeki liderlere hitap ederek, "Egemenliğinize saygı duyuyoruz ve bölgesel barışın bölge ülkeleri tarafından sağlanması gerektiğine inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Tartışma içerecek mesajlar silinmiştir. Konumuza normal bir şekilde devam edelim.

Lütfen şu hususları unutmayalım: Ciddi mesajlar göndermeyelim. (Hakaret, Tehdit, Argo, Tartışma Yaratabilecek ve Siyasi Mesajlar vb.)
Telefon numaramı paylaşıp malum şahsı reele davet etmem uygun bir davranış değildi , forumdaki saygıdeğer arkadaşlardan özür diliyorum. Bundan sonra ulaşım dışında da başlıklara yazmam

Telefon numaramı paylaşıp malum şahsı reele davet etmem uygun bir davranış değildi , forumdaki saygıdeğer arkadaşlardan özür diliyorum. Bundan sonra ulaşım dışında da başlıklara yazmam
Hocam siyasi olaylar hakkında kavga etmeye gönül kırmaya gerek yok asıl tartışanlar işlerini yapsalar bize bir şey kalmayacakta hadi neyse

Doğrudur hocam. O bilgiler hassastır. Anlyorum ne dediğinizi. İnsanlık hali aniden psikolojimiz bozulabilir. Ama bunu kontrol etmemiz lazım.

Evet. Ben de genelde ulaşım dışı başlıklarda fazla yazmıyorum. Anca rapor gelince müdahale ediyorum orada.

Ettiğin küfür için de özür dileseydin keşke

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da Mehmetçik ile iftar programının ardından açıklama yaptı. Erdoğan, İran'dan Türkiye'ye yönelen ve Hatay'da düşürülen füze hakkında da açıklama yaptı.

İRAN'DAN ATILAN FÜZE

Millet olarak ebedi yurdumuz olan bu topraklarda huzur ve barış içinde yaşamak istiyorsak caydırıcılığımızı sürekli arttırmak zorundayız. Bölgemizin içinden geçtiği sıkıntılı günlerde, işi asla şansa bırakmıyoruz. Bu sabahki olayda olduğu gibi NATO müttefiklerimizle yakın istişare içinde her türlü önlemi alıyoruz ve anında gerekli müdahalede bulunuyoruz. Bir daha benzer hadiselerin yaşanmaması için de uyarılarımızı en net biçimde yapıyoruz."

ABD Senatosu, Başkan Donald Trump'ın İran'a yönelik saldırılarının Kongre onayına tabi olmasını öngören "savaş yetkileri" tasarısını oylayacak. Trump'ın savaş yetkileri kısıtlanabilir.

Son düzenleme:
YALANCI TRUMP

Trump tehdit etmişti! İspanya'dan 'ABD' kararı
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, İspanya hakkında yaptığı açıklamada, "Dün Trump'ın mesajını açık ve net bir şekilde duyduklarını düşünüyorum. ABD ordusuyla işbirliği yapmayı kabul ettiler" dedi.

İSPANYA'DAN YANIT GELDİ

İspanya Dışişleri Bakanı José Manuel Albares, Beyaz Saray'ın İspanya’nın ABD ile “askeri iş birliği yapacağını” söylediği açıklamayı “kesin bir dille” yalanladı.

Birkaç gündür petrol sıkıntısı nedeniyle akaryakıta ciddi anlamda zam geleceği söyleniyor. Sonrasında iptal ediliyor..
Hürmüz boğazının kapanması, Rusya'nın gazı kesmesi aslında birşeylerin habercisi..
Akaryakıta zam gelmesi bir yana, yakıt sıkıntısı olabilir..
Petrol girişi olmazsa ülke olarak kontak kapatabiliriz..
Tabi Gabar petrolü çıkarsa sıkıntı yok..

• Cumhurbaşkanı Kararı ile devreye alınan eşel mobil sistemiyle, bazı petrol ürünlerinin fiyatı artarsa, artış tutarının yüzde 75'ine kadar ÖTV'si indirilecek.
  • Yapılan düzenleme ile uluslararası petrol fiyatlarındaki artışların sadece sınırlı bir kısmı, örneğin 10 liralık artışta 2,5 lira, piyasa fiyatlarına yansıyacak, geri kalan kısmı vergilerle karşılanacak.

10 LİRALIK ARTIŞIN SADECE 2,5 LİRASI VATANDAŞA YANSIYACAK

Uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurundaki değişim nedeniyle meydana gelecek fiyat artışının, akaryakıt ve LPG fiyatlarına sınırlı olarak yansıması amacıyla bu ürünler üzerindeki ÖTV'nin yüzde 75'i ile buna bağlı KDV'den vazgeçilecek.

Örneğin, söz konusu ürünlerdeki fiyat artışının 10 lira olması halinde, bu tutarın sadece 2,5 lirası piyasa fiyatına yansıyacak, geri kalan 7,5 lira ise vergiden karşılanacak.

Böylece, yüksek miktarda bütçe gelirinden feragat edilerek enflasyonla mücadele önceliklendirilmiş, akaryakıt ve LPG fiyat artışlarının piyasaya sınırlı yansıması sağlanmış olacak.

Azerbaycan hükümetine yakın bir kaynak, İran yönünden gelen füze ve insansız hava araçlarının Perşembe günü Azerbaycan'ın Nahçıvan özerk bölgesindeki havaalanı topraklarına düştüğünü söyledi. Nahçıvan Uluslararası Havaalanı, İran sınırına yaklaşık 10 km (6 mil) uzaklıkta bulunuyor.

Konu sahibi
Azerbaycan hükümetine yakın bir kaynak, İran yönünden gelen füze ve insansız hava araçlarının Perşembe günü Azerbaycan'ın Nahçıvan özerk bölgesindeki havaalanı topraklarına düştüğünü söyledi. Nahçıvan Uluslararası Havaalanı, İran sınırına yaklaşık 10 km (6 mil) uzaklıkta bulunuyor.
Azerbaycan İsraili destekliyor ya ondan vurmuştur

Konu sahibi
YALANCI TRUMP

Trump tehdit etmişti! İspanya'dan 'ABD' kararı
Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, İspanya hakkında yaptığı açıklamada, "Dün Trump'ın mesajını açık ve net bir şekilde duyduklarını düşünüyorum. ABD ordusuyla işbirliği yapmayı kabul ettiler" dedi.

İSPANYA'DAN YANIT GELDİ

İspanya Dışişleri Bakanı José Manuel Albares, Beyaz Saray'ın İspanya’nın ABD ile “askeri iş birliği yapacağını” söylediği açıklamayı “kesin bir dille” yalanladı.
İran Füzeyi biz atmadık dedi.

Ozaman İsrail atmış olabilir.

İran'a suçu yıkmak için.

Türkiye savaşa dahil olsun diye

Türkiye bu oyunlara gelmez

Suriye, İran’ın Türkiye ve Azerbaycan’ı hedef alma girişimini sert ifadelerle kınadı.

Geri
Üst Alt