Fotoğrafçılık Üzerine Sohbet Başlığı

Busphoto’ya yükleseniz kabul olacağını düşünüyorum. Çekim güzel
Busphoto konusunda şunu demek istiyorum. Bu tür sitelere fazla prim verilmemesi lazım insanları yanlış yönlendiriyorlar. Güzel işe yaradığı oluyor ama Türkiye bazında yığınla yanlış ve eksik bilgiler var sonuçta rus sitesi. Buna en iyi çare tamamen yerli bir database sitesi hazırlanması olurdu bu tarz. Millet bu siteye bakıp kutsal ahit muamelesi yapıyor Conecto II G veya MAN EL293 gibi terimler uyduruyor. Kaş yapayım derken göz çıkarıyorlar.
Hangi makineyle çektin hocam? Eline sağlık. Bu aralar herkese makine soruyorum takıntılık haline geldi :D isimden önce makinen var mı 😅
UKS eski forumda da vardı yıllardır çekiyor. Sağlam arşiv yapmıştır.

Şimdi siz diyince fark ettim, citaro’nun körüklüsü G conecto’nunki K. G standarttır diye düşünüyordum ama değilmiş.

Güncel Ulaşım bir nevi yerli database değil mi?
Conecto sadece 2007'ye kadar K. Sonra alçak tabanlı Conecto ile gelen Evobus standartları dolayısıyla Türkiye'de de G demeye başladılar. İzmir ESHOT'takiler O345K mesela ama Bulgaristan'a falan gidin aynı araç O345G olur. Citaro K diye bir otobüs var mesela ama ondaki K kurz veya klein demek.

Bunun dışında Güncel Ulaşım bir forum sitesi sadece. Veritabanı yok.

Conecto sadece 2007'ye kadar K. Sonra alçak tabanlı Conecto ile gelen Evobus standartları dolayısıyla Türkiye'de de G demeye başladılar. İzmir ESHOT'takiler O345K mesela ama Bulgaristan'a falan gidin aynı araç O345G olur. Citaro K diye bir otobüs var mesela ama ondaki K kurz veya klein demek.

Bunun dışında Güncel Ulaşım bir fotoğraf sitesi sadece. Veritabanı yok.
Conecto’nun 2. nesli de 2007’de üretime başlamış. Dolayısıyla Conecto II G doğru bir tabir olmuyor mu? İlk conecto körüklüler Conecto I G olarak geçiyor sitede. Yanlış olan bu. Bir yerden şikayet edilebiliyorsa yazmak isterim. O345 ismi 1. Nesil’de bırakıldı sanıyordum.

Güncel ulaşım veritabanı olabilir istese. Elinde yeterince fotoğraf var, farklı bir ad alanında bu fotoğrafları düzenleyip veritabanı şeklinde sunabilir.

Hangi makineyle çektin hocam? Eline sağlık. Bu aralar herkese makine soruyorum takıntılık haline geldi :D isimden önce makinen var mı 😅
Canon 2000d ile çekildi hocam
3 senelik makine sıfır hemde
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Busphoto’ya yükleseniz kabul olacağını düşünüyorum. Çekim güzel
Düşünceniz için teşekkürler ama başka sitede paylaşımlar yapıyorum

Conecto’nun 2. nesli de 2007’de üretime başlamış. Dolayısıyla Conecto II G doğru bir tabir olmuyor mu? İlk conecto körüklüler Conecto I G olarak geçiyor sitede. Yanlış olan bu. Bir yerden şikayet edilebiliyorsa yazmak isterim. O345 ismi 1. Nesil’de bırakıldı sanıyordum.
Kolaylık olsun diye kullandıkları bir tabir. Herhangi bir resmiyeti yok. Benim karşı olduğum bu isimlerin gerçekmiş gibi lanse edilmeleri, çıkıp Mercedes demiyor yani böyle bir ayrım yapmıyor bu Conecto II bu Conecto III diye, çünkü hepsi Conecto. O345 ismi de 2001'den 2006'ya kadar geri plandaymış. Sonra hepten gitmiş. Bu da ayrı bir mesele tabii. Yabancıların yeni Conectoya hala O345 dediklerini görüyorum bazen. Hoş, buna yeni demek de ayrı tuhaf artık. 10 yıldır üretiliyor.
Güncel ulaşım veritabanı olabilir istese. Elinde yeterince fotoğraf var, farklı bir ad alanında bu fotoğrafları düzenleyip veritabanı şeklinde sunabilir.
Hiçkimsenin bununla uğraşmaya vakit ayıracağını sanmıyorum. Yapsalar fena olur ama.

Sahur için teyzeme giderken yolumun üstünde park halinde üç ÖHO'ya rast geldiğim oluyor. Ramazan bitmeden bu üç aracı çekebilirim.

Konser fotoğrafçısı biri olarak düşük ışıklı çekimler konusunda deneyimli sayılırım. Mesela yıllar önce Ankara'da şu O345'i çekmiştim;

EGO 99-412 - 15.10.15 by Onur Taner, on Flickr

Şurada en az 10 yıllık diğer çekimlerim mevcut hatta.

Konu sahibi
Çok güzel çoook
Sahur için teyzeme giderken yolumun üstünde park halinde üç ÖHO'ya rast geldiğim oluyor. Ramazan bitmeden bu üç aracı çekebilirim.

Konser fotoğrafçısı biri olarak düşük ışıklı çekimler konusunda deneyimli sayılırım. Mesela yıllar önce Ankara'da şu O345'i çekmiştim;

Şurada en az 10 yıllık diğer çekimlerim mevcut hatta.

Biraz kendimi geliştirmişim denebilir mi? :)(bu aracı @Can Kaya hocamız da çekmiş) 6F19205B-9076-46CF-98DB-F1A6F3A83E84.jpeg5B3DE603-6607-4FE9-813F-CF9AF6ECDD73.jpeg

Geri
Üst Alt