Fotoğrafçılık Üzerine Sohbet Başlığı

Ekli dosyayı görüntüle 105083
Merhabalar, sizlere küçük bir sorum olacaktı. Siz olsanız bu fotoğrafı nasıl düzenlerdiniz?
-------------------------
Aşağıdaki ise benim düzenleme şeklim, fikrinizi alabilir miyim?
Ekli dosyayı görüntüle 105087
°SGA55°
IMG_9474.jpeg

Şimdi, ben de kendime bir adet flickr hesabı edindim. Kararsız kaldığımdan ve sizin tercihlerinize de güvendiğimden ötürü sormak isterim. Şu ana kadar siteye attığım fotoğraflardan hangisinin flickr’da olmasını istersiniz? Hangisi (ya da hangileri) sizce daha rağbet görür yahut değeri anlaşılır?

Bir binayı çekerken yine kamera açısında önemli başka bir bina varsa ne yapıyorsunuz/yapmayı önerirsiniz?

20250605_161339(1).jpg20250605_161339(1)(1).jpg

Örneğin burada asıl odak olarak Beşiktaş İskelesi'ni vermek istiyorum ancak arkadaki deniz müzesi de galiba oranın ikonik binalarından biri.

Siz olsanız 1'i mi yoksa 2'i mi paylaşırdınız?

İkinci sorum, gün ışığında ışık dengesini nasıl ayarlıyorsunuz? Karanlık çekmeyi ve düzenlemeyi sevdiğimden ışıklı ortamları beceremiyorum.

Bir binayı çekerken yine kamera açısında önemli başka bir bina varsa ne yapıyorsunuz/yapmayı önerirsiniz?

Ekli dosyayı görüntüle 108645Ekli dosyayı görüntüle 108646

Örneğin burada asıl odak olarak Beşiktaş İskelesi'ni vermek istiyorum ancak arkadaki deniz müzesi de galiba oranın ikonik binalarından biri.

İkinci sorum, gün ışığında ışık dengesini nasıl ayarlıyorsunuz? Karanlık çekmeyi ve düzenlemeyi sevdiğimden ışıklı ortamları beceremiyorum.
Bence 2.

Diğer alanı da paylaşınca odak değişiyor. İskele yerine genel manzara oluyor

Ekli dosyayı görüntüle 108645Ekli dosyayı görüntüle 108646

Gün ışığında ışık dengesini çekim hızı vs. ile ayarlayabilirsin

Geri
Üst Alt