Waymo otonom taksiler sıkıştıklarında gelen uzaktan yardım Filipinler kadar uzak olabiliyormuş.

marmaray bağımlısı

Tuğgeneral
Kayıtlı Üye
1/3
Konu sahibi

Geçen hafta Santa Monica'da bir Waymo robot taksinin bir ilkokul öğrencisine çarpması ve Ayrıca, Austin'de 20'den fazla ve Atlanta'da 6 Waymo'nun, uzatılmış dur işaretlerini çıkarmış ve dörtlüleri yakıp durmuş okul araçlarının yanından hızla geçtiği belgelendi. Bu olaylar üzerine Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB) bir soruşturma başlattı. Washington’da olan bu duruşmada da Waymo yönetiminden biri böyle bir bomba patlatmış. Yabancılar yapay zekaya indian intelligence diye dalga geçiyordu da gerçekmiş. Bunun üzerine meclis üyeleri şirketin Amerikalıları tehlikeye atmakla suçlamış. Suçlamayı yerinde buldum, sonuçta her ülkenin trafik kanunları farklı, gidip de Asya’daki adam nereden bilsin Amerika’daki trafik kuralları ve adabını. Bu adamlar sürücü ehliyetine, temiz bir sicile sahip olması lazımmış ve bazen uyuşturucu testi yapılıyormuş da yukarıda bahsettiğim trafik adabına dair bir şeye ulaşamadım. Arabayı sürmüyorlar tavsiye veriyorlar ve son karar araçta oluyor demişler de olayın şokunu dindirmemiş. Siber güvenlik sorunu yarattığını, iş sektörünü küçültmesi vs. den ötürü topa tutulmuş. Aynı zamanda minivan araçlarını çin’e ürettirmesinden de topa tutulmuş. Haberi anlayabildiğim kadar yorumladım.

Son düzenleme:

Geçen hafta Santa Monica'da bir Waymo robot taksinin bir ilkokul öğrencisine çarpması ve Ayrıca, Austin'de 20'den fazla ve Atlanta'da 6 Waymo'nun, uzatılmış dur işaretlerini çıkarmış ve dörtlüleri yakıp durmuş okul araçlarının yanından hızla geçtiği belgelendi. Bu olaylar üzerine Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB) bir soruşturma başlattı. Washington’da olan bu duruşmada da Waymo yönetiminden biri böyle bir bomba patlatmış. Yabancılar yapay zekaya indian intelligence diye dalga geçiyordu da gerçekmiş. Bunun üzerine meclis üyeleri şirketin Amerikalıları tehlikeye atmakla suçlamış. Suçlamayı yerinde buldum, sonuçta her ülkenin trafik kanunları farklı, gidip de Asya’daki adam nereden bilsin Amerika’daki trafik kuralları ve adabını. Bu adamlar sürücü ehliyetine, temiz bir sicile sahip olması lazımmış ve bazen uyuşturucu testi yapılıyormuş da yukarıda bahsettiğim trafik adabına dair bir şeye ulaşamadım. Arabayı sürmüyorlar tavsiye veriyorlar ve son karar araçta oluyor demişler de olayın şokunu dindirmemiş. Siber güvenlik sorunu yarattığını, iş sektörünü küçültmesi vs. den ötürü topa tutulmuş. Haberi anlayabildiğim kadar yorumladım.
Benim bildiğim kadarı ile Wayno'da 3 farklı sistem var.
1.si Tam otonom sürüş. Kontrolün tamamen araçta olup yol bilgisayarının sürdüğü durum.
2.si Uzaktan kontrol. Aracın uzaktan bir şekilde kontrol edilmesi, ben Amerika'dan bir kişinin sürdüğünü sanıyordum ama mevcut sektör durumunu düşününce pek de şaşırtmadı.
3.sü ise Manuel Kontrol, Waymo'nun ilk zamanlarında sıkıntı yaşayan araçlara personel gidip aracı depoya çekmek için personel sürüyordu.

Eğer uzaktan kontrol durumu söylendiği gibi ise özellikle de mevcut yönetimde Waymo sıkıntı çekecektir.

Geri
Üst Alt