1/3
Some Waymos Get Assistance From Remote Workers in the Philippines When They’re Stuck
During a hearing on self-driving vehicles in Washington DC Wednesday, a Waymo executive said that remote workers as far away as the Philippines are guiding the robotaxis when they encounter difficult situations, leading lawmakers to accuse the company of putting the American people at risk.
Geçen hafta Santa Monica'da bir Waymo robot taksinin bir ilkokul öğrencisine çarpması ve Ayrıca, Austin'de 20'den fazla ve Atlanta'da 6 Waymo'nun, uzatılmış dur işaretlerini çıkarmış ve dörtlüleri yakıp durmuş okul araçlarının yanından hızla geçtiği belgelendi. Bu olaylar üzerine Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB) bir soruşturma başlattı. Washington’da olan bu duruşmada da Waymo yönetiminden biri böyle bir bomba patlatmış. Yabancılar yapay zekaya indian intelligence diye dalga geçiyordu da gerçekmiş. Bunun üzerine meclis üyeleri şirketin Amerikalıları tehlikeye atmakla suçlamış. Suçlamayı yerinde buldum, sonuçta her ülkenin trafik kanunları farklı, gidip de Asya’daki adam nereden bilsin Amerika’daki trafik kuralları ve adabını. Bu adamlar sürücü ehliyetine, temiz bir sicile sahip olması lazımmış ve bazen uyuşturucu testi yapılıyormuş da yukarıda bahsettiğim trafik adabına dair bir şeye ulaşamadım. Arabayı sürmüyorlar tavsiye veriyorlar ve son karar araçta oluyor demişler de olayın şokunu dindirmemiş. Siber güvenlik sorunu yarattığını, iş sektörünü küçültmesi vs. den ötürü topa tutulmuş. Aynı zamanda minivan araçlarını çin’e ürettirmesinden de topa tutulmuş. Haberi anlayabildiğim kadar yorumladım.
Son düzenleme: