Ulaşım Zamları

Benim kafama takılan başka bir konu var.
Yakın zamana kadar motorin fiyatı benzine göre daha ucuzdu.
Çünkü motorin benzine göre maliyeti daha ucuza geliyor.
Buna rağmen ne oldu da motorin fıyatı benzini geçti.
Daha da kötüsü tüm nakliye araçları (kamyon, tır, otobüs) motorin ile çalışıyor.
Bu da tüm zorunlu ihtiyaç mallarının fiyatının otomatikman artmasına neden oluyor..
Motorin maloluşu benzine göre daha ucuzken biz neden daha pahalıya alıyoruz..
Konu hakkında bilgisi olan varsa gerçekten öğrenmek isterim..
Sitemizde özellikle otobüsçü arkadaşlar gördüğüm kadarıyla baya fazla..
Sanırım onlar bu konuya daha hakimdir..

Konu sahibi
Kısa mesafe diye müşteri kabul etmeyenlerde var. 2024 yazında Bitaksi uygulamasından Maltepe E5 ile Maltepe Merkez arası için uygulamadan taksi çağırdığımda hiçbir taksici kabul etmemişti.
Daha sonrası da martı tag ortaya çıktı işte o zaman sıkıntılıydı taksiciler için zaten davada martı tag istediği alırsa zaten taksiciler kontak kapanır zaten

Konu sahibi
Aralarında işini iyi yapan, bir elin parmağını geçmeyen taksicileri hariç bırakarak, taksici esnafına hiç acımadığımı söylemeliyim. Müşteri seçen, turist ve vatandaşı da dolaştırıp fazladan parasını alan taksicilere acıyacak değilim. Beter olmalarını diliyorum.,
Ben zaten kullanmıyorum

Konu sahibi
En iyisi cidden. Keşke kimse taksilere binmese de "yandım Allah" desinler.
Zaten öyle olacak martı tagı kullanırsam para cezası gelecek en iyisi otobüs minibüs raylı sistem deniz ulaşımı tabiki de en ucuzları zaten otobüs minibüs
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

En iyisi cidden. Keşke kimse taksilere binmese de "yandım Allah" desinler.
Bi de martı tag davayı kazanırsa zaten tüm illerden taksiciler kontak kapanacak ama orda minibüsçülük otobüsçülük yapmaya başlarlar artık

Akaryakıt fiyatlarımız Avrupa'nın çok altında. Bu yüzden devletimiz zaten Avrupa ortalamalarına çekmeye çalışacaktır uzun vadede. Enflasyonla mücadeleden dolayı arzu edilen zamlar yapılamıyor. En az 2 avro olacaktır yani bu yıl 100 lirayı mutlaka görürüz.

Akaryakıt fiyatlarımız Avrupa'nın çok altında. Bu yüzden devletimiz zaten Avrupa ortalamalarına çekmeye çalışacaktır uzun vadede. Enflasyonla mücadeleden dolayı arzu edilen zamlar yapılamıyor. En az 2 avro olacaktır yani bu yıl 100 lirayı mutlaka görürüz.
Ona bakarsak Avrupa'da kişi başına düşen Gayri Safi Yurtiçi Hasıla ortalama 39.700-43.300 Euro arasında değişmekte. Türkiye'de ise yaklaşık 15.500 Euro. Devletin petrol fiyatlarını Avrupa ortalamalarına çekmeye çalışması için önce Avrupa gibi hayat standartlarına, yaşam koşullarına ve geliratına sahip olmamız lazım.

Taksilerde, ben söylenildiği kadar kabul etmeme, dolandırma muhabbeti yaşamadım. (umarım yaşamam da)

Ama İstanbul gibi bir şehirde ben 11'de çıktığım maçtan geri dönerken yolda taksiye mecbur kalıyorsam taksicilere suç atmanın doğru olacağını sanmıyorum.

Umarım bu sözümü bana yedirmezler.

Resmi gazetede yayınlanan ÖTV olayından sonra iki zam az gelmiş olucak. Ama 3 senedir mazot 25 TL den 60 liraya çıktı. Arzu edilmeyen zam hikaye.

Taksilerde, ben söylenildiği kadar kabul etmeme, dolandırma muhabbeti yaşamadım. (umarım yaşamam da)

Ama İstanbul gibi bir şehirde ben 11'de çıktığım maçtan geri dönerken yolda taksiye mecbur kalıyorsam taksicilere suç atmanın doğru olacağını sanmıyorum.

Umarım bu sözümü bana yedirmezler.
Benim yaşadığım olay başka her ay birkaç kez başıma geliyor .Tipim zengin gösteriyor olabilir . Veya bu zaten Ataşehir'de zengin diye düşünüyorlar sanırım mesela 280 tutuyor veya 270 . 300 verince para üst vermiyorlar Sağol abi yi akşamlar falan diyorlar her şöför böyle değil ama ayda 2 kez denk geliyorum

Benim yaşadığım olay başka her ay birkaç kez başıma geliyor .Tipim zengin gösteriyor olabilir . Veya bu zaten Ataşehir'de zengin diye düşünüyorlar sanırım mesela 280 tutuyor veya 270 . 300 verince para üst vermiyorlar Sağol abi yi akşamlar falan diyorlar her şöför böyle değil ama ayda 2 kez denk geliyorum
Bunun benzerini büyük ihtimalle bende yaşayacaktım. Ne zaman takım gibi düzgün bir şeyler giyinsem sürücülerin gözlerinin parladığını görebiliyorum. Öğrenciyim diyince o heves bi anda sönüveriyor. Çoğu zamanda yukarı değil aşağıya yuvarlıyorlar faturayı.

Bunun benzerini büyük ihtimalle bende yaşayacaktım. Ne zaman takım gibi düzgün bir şeyler giyinsem sürücülerin gözlerinin parladığını görebiliyorum. Öğrenciyim diyince o heves bi anda sönüveriyor. Çoğu zamanda yukarı değil aşağıya yuvarlıyorlar faturayı.
Hiç böyle bir şey yaşamadım ama çok sıradan giyiniyorum ondandır

Geri
Üst Alt