T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ve ayrıca bu hatta acilen yeni araçlar alınmalı. Kapasitenin çok üstünde çalışıyor. Ve günün her saati hemen hemen dolu.
Reddit Transitturkey'de birkaç ay önce bununla alakalı yazı görmüştüm. Araç eksikliği olmadığı için T1'e yeni araç gerekmiyormuş. Yani ondan dolayı anca Bombardier'ler filodan çıkarsa yeni araç alınır, Bombardier'lerde 2003 üretimli ve şu an 23 yaşında olduğu için en erken bir 10 yıl daha gider gibi.

Hattın güzergahı yüzünden paralel bir hat olması zor olur hattı çok kullanmadığım için bir şey diyemiyorum
Komple paralel olmasa da bazı yerleri toplayan olmalı.

M20 hattı Yenikapı - Topkapı - Cevizlibağ - Zeytinburnu - İncirli - Yenibosna - Sefaköy - Küçükçekmece - Halkalı şeklinde olsa T1'den de yük alır diye düşünüyorum.
Onun dışında Yenikapı-Zeytinburnu arasına T1 güzergahında Metro hattı lazım. (Gerekirse Kirazlı/Bağcılar'a uzatılmalı)

Yani neden Sarıyer-Bağcılar-Sarıyer parkuru yapılamıyor?

Ne zaman binsem;

Eminönü-Cevizlibağ
Beyazıt - Cevizlibağ
Sarıyer - Cevizlibağ
Cevizlibağ - Bağcılar
Eminönü - Bağcılar

Bu T1 hattında her türlü tabela görmek mümkün.

T1 Bağcılar
T1 Güngören
T1 Zeytinburnu
T1 Cevizlibağ
T1 Beyazıt
T1 Eminönü
T1 Kabataş
T1 Beşiktaş
T1 Sarıyer.

9 çeşit tabela görüyorum bu hatta.
Beşiktaş? Sarıyer? buralara Ortaköy'De yol genişliği, Beşiktaş Meydan'ın karmaşıklığı, Arnavutköydeki köprülerden dolayı tramvay gideceğini sanmıyorum.

Neden Bağcılar - Kabataş parkuru çok sık yapılamıyora gelirsek. T1 hattı tramvay olarak kaldırabilecek kapasiteye sahip değil. Yani trenler zaten sık geliyor yeni araç alınsa bile Beyazıt - Eminönü arası araçlar her türlü sıkışıyor. Ondan dolayı Beyazıt ara terminal olarak kullanılıyor diye biliyorum.
Cevizlibağ'da genel olarak parkur süresini kısaltmak için. Eminönü son duraklı hiç tren görmediğim için bir şey diyemeyeceğim.

Geri
Üst Alt