Şehirlerin Raylı Sistemleri Hakkında Sohbet/Danışma

Hocam güzel düşünmüşsün amma velakin; Nasıl ki İETT’in konuları 20 farklı bölümde var ise

TCDD’de aynısı var hocam.

Örnek;
Bölgesel Trenler ve Anahat Trenleri ayrı.
Yüksek Hızlı Tren Hatları ayrı.

TCDD’nin işlettiği kent içi raylı sistemler ayrı vs.

Ama yinede geneli ilgilendiren konuları burada konuşabiliriz.

Konu sahibi
Hocam güzel düşünmüşsün amma velakin; Nasıl ki İETT’in konuları 20 farklı bölümde var ise

TCDD’de aynısı var hocam.

Örnek;
Bölgesel Trenler ve Anahat Trenleri ayrı.
Yüksek Hızlı Tren Hatları ayrı.

TCDD’nin işlettiği kent içi raylı sistemler ayrı vs.

Ama yinede geneli ilgilendiren konuları burada konuşabiliriz.
Mesela Ücret değişimleri,Yol Rehberliği gibi konularda buraya yazılabilir diye açtım

O zaman başlayayım.

Bugün M3 kullandım. İncirliden (15:17) binmeme rağmen anca girebildim. İçerisi doluydu İstoç'a kadar ayakta durdum.

Yine M3'e bu sefer İstoçtan ters yöne bindim (16:06). Tek durak gidecektim ancak son 1 kişilik yere zar zor girdim. Kaçacaktı tren

M7'ye ilk duraktan (Mahmutbey 16:16)nbindiğim için oturarak gittim.

M2 yenikapı yönü çok doluydu zor girdim 4. Leventten (18:30)

Yenikapıdan Marmaray treni de çok doluydu ona da zor girdim (18:54 yenikapı halkalı yönü)

Bende yoğun bir TCDD kullanıcısı olarak;

TCDD’nin Bölgesel Trenlerinden biri olan; Ada Ekspresinden bahsedeyim.

Şimdi zaten bu tren daha önce hatta çok öncesinde Haydarpaşa’dan kalkıyordu, herkes gayet mutluydu. Fakat Marmaray projesi ve YHT projeleri işin içine girince TREN PENDİK istasyonuna kaydırıldı.

Baktılar ki tren trafiği inanılmaz arttı, bunu Gebze’ye alalım dediler. Ve tepkiler arttı.
Şimdide yeniden Haydarpaşa Garına geri gelme ihtimali var.

Fakat tren trafiği çok yoğun olacağı için TCDD bu konuda karamsar biraz.

Halbuki bu hatta yoğun bir ilgi var. Özellikle Adaray’ın devreye girmesiyle birlikte rağbet arttı.

Zaten aynı gün tren bileti bulmak zor. TCDD bazen ek vagon koyabiliyor (özel günlerde + talebin arttığı günlerde vs.)
Fakat yinede yetmiyor.

Ki bu treni kullanan bir çoğu hatta %90’ı Marmaray ile İstanbul’a seyahatlerini gerçekleştiriyorlar.

TCDD geçtiğimiz aylarda bu talebe cevapsız kalmayarak Ada Trenlerine karşılıklı 1’er sefer ilave etti.

Yeter mi? Hayır yetmez. Çünkü; Trenin yeniden Pendik’te olmasını isteyen bir kesim de var. Haydarpaşa olmasa bile Pendik kalkışlı/varışlı olmasını isteyen bir çok yolcu var.

Şahsen; Ben bazen kombo yapıyorum. Edirne tren saatini de ona göre ayarlayıp Marmaray’ı kullanıyorum.

Ada Ekspresi + Marmaray + Edirne Treni.

Bu bahsettiğim durum Edirne trenlerinde geçerli değil. (bayram zamanları hariç) Çünkü; Herkes gıptayla hızlı treni bekliyorlar.

Çerkezköy’de olsa razıyım diyorlar..çünkü devamında kombine taşımacılık devreye girecek. Bu da nereden baksan 1, 1,5 saat belki oynuyor ya da oynamıyor.

++Marmaray’da Çerkezköy’de seferini sonlandıracak.

Konu sahibi
İzmir M1'de mi paylaşayım bilemedim buraya atasım geldi

Basmane-Bornova hattı 50 yıllığına TCDD'den alındı diyor Metro İzmir resmi sayfası tarihçede

buna göre 2045 yılında ne olacak?

@TCDD & demir-yolcu Son zamanlar'da AYBAN ve AFRAY hakkında çok fazla bilgi yok, sizler daha iyi bilirsiniz diye sormak istedim. Ayrıca zamanında Kayseri'ye banliyo hattı yapılacak diye haberler vardır onun akıbeti nedir? O hat terk mi edildi?

Geri
Üst Alt