Mersin - Adana - Osmaniye - Gaziantep Hızlı Tren Hattı Projesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan murat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Adana’nın garı zaten devasa bir bina niye yapılsın? Mersin garının boyutlarından haberin var mı ki bu şekilde bir yorumda bulunmuşsun!
Gerginleşmeye gerek yok, asabileşmenin kimseye yararı yok.

Arkadaş sormuş sadece ne var bunda? Niye gereksiz büyütüyorsun ki?

Ayrıca bazı Gar’lar tarihi dokusunu korumalı. Ki buna Adana’da ve Mersin’de dahil.

Yani siyaset yapmanın da bir lüzumu yok.

%80 fiziki ilerleme kaydeden bir hattan bahsediyoruz. Siyasi olsaydı zaten bu hatta asla dokunmazlardı bu bir.

İkincisi; Bu hatla ilgili acele kamulaştırma gereken kısımlar çıktı ortaya. Bu konuda da imzaları GECİKTİRMEDEN HIZLICA ATAN CUMHURBAŞKANI DA VAR.

Yani ısrarla ve inatla ADANA ve MERSİN’e YATIRIM YOK gibi bir cevabı asla kabul etmiyorum.

E ayrıca otoyolda yapılıyor. Kız Kalesi vs.
Ve son aşamaya geldiler. Otoyol da yapılıyor MEEEEERSİN SINIRLARI İÇERİSİNDE!!!!

DEMEKKİ ADANAYA VE MERSİNE YATIRIM VARMIŞ!!!!!

Yani boş yere hamaset yapıp, gerginlik yaratmayalım !!!!

Son düzenleme:
Gar binaları zaten sembolik. Bir bilet alınıp çıkılıyor ve belki de turnike vb. kart sistemine geçilir ilerde. Bilet kuyruğuna gerek kalmayabilir. Geniş bir bekleme alanı olacak gibi görünüyor ama yazın sıcaklarda çok beklemek yorabilir.

Ayrıca liman yönüne doğru bir çıkıntı var. O kısımdaki istasyonun bir farkı olacak mı acaba diğerinden?

Yani ısrarla ve inatla ADANA ve MERSİN’e YATIRIM YOK gibi bir cevabı asla kabul etmiyorum.
Senin kabul edip etmemenle olmuyor bu işler, gerçekleri söyleyince gerginleşmene gerek yok, gerçekler bunlar ve bunu tüm Mersinliler görüyor dert etme sen.

Ayrıca liman yönüne doğru bir çıkıntı var. O kısımdaki istasyonun bir farkı olacak mı acaba diğerinden?
Emir orası acaba bekleme peronları falan mı yapılacak benim de dikkatimi çekti.

IMG_1314.webp

Çukurova Havalimanına giden rayların %85’i tamamlandı.

Hattın genelinde zaten %81 fiziksel ilerleme kaydedildi.

Mersin-Yenice
Yenice-Adana
Adana-Toprakkale

Bu hattın en kritik 3 aşaması.

Bu yılın sonlarına doğru Mersin-Yenice-Adana ayağında rayları görmüş oluruz.
Ki planlamalar bu yönde.
Raylar serildikten sonra hızlıca elektrifikasyon işleri ve en önemlisi hatta elektrik verilmesi..Hatta elektrik verilirse trenleri de yakın bir zaman da görmüş olacağız demektir.

Çok kritik bir hat. Dolayısıyla ince eleyip sık dokudukları hatlardan biri.

YouTube’de sürekli güncel olarak hattın ilerlemesine ilişkin videolarda paylaşılıyor.

Ki bir çok insanında beklediği bir hat. Yazın sonlarına doğru, sonbahar aylarına giriş yaptığımızda rayları tamamen serilmiş olduğunu görürüz..Şuanda zaten bunun hazırlıkları yapılıyor..

Kıymetli, kritik ve bölgenin kaderini değiştirecek bir hat.

Şahsen benim de yakın takip ettiğim hatlardan biri.

Özellikle Bursa, Halkalı-Kapıkule ve bu hat.

Fotoğraf; Rönesans Holding

Yeni Gar binası yok alın size demirden ya da çelikten neyse artık peronlar üst geçitler diyor bakanlık 😂

IMG_0415.webp

Yeni Gar binası yok alın size demirden ya da çelikten neyse artık peronlar üst geçitler diyor bakanlık 😂

Ekli dosyayı görüntüle 130632

1. Bu bitmiş hali değil. Yani al sana demirden ya da çelikten peronlar demek çok büyük bir ayıp demek.
Orada görevli personellerin emeğine böyle bir saygısızlık yapamazsın. Yaparsanda karşında ben varım.

2. Bakanlığın adını da böyle kirletemezsin, resmi bir açıklama henüz ortada yok.

3. Daha henüz inşaatı tamamlanmamış hattan bahsediyorsun al sana gar al sana bilmem ne vs deme hakkın yok. ÇÜNKÜ İNŞAAT HENÜZ TAMAMLANMADI.

4. Bu hattın ilk etabı şuanda yetiştirilmeye çalışıyor ve 7/24 mesai yapan personeller var. Mersin-Adana hattına öncelik verildiğinden ötürü şuan da çalışmalar devam ediyor.

Geri
Üst Alt