İzmir Ulaşımı Hakkında Haberler ve Yorumlar

Belediyenin işlettiği yok hepsi minibüs. Birkaç merso ve bmc adanın ana hat ulaşımını kurtarır.
Ben citiport görmüştüm transitturkey’de.

Şehirlerarası ulaşım bir tane şirketin tekelinde diye hatırlıyorum. Yüksek tabanlı uzun yol otobüsleriyle hizmet veriyorlardı. KKTC Türkiye’ye nazaran oldukça Amerikanvari bir yerleşime sahip. Şehirler eyaletler gibi birbirlerinden oldukça dağınık ve bağımsız.

@erkinalp şehiriçi otobüs KKTC’ye bahsettiğim yerleşim şeklinden ötürü dayanmaz. Bagajlı alçak girişli otobüsler en iyi şekilde hizmet verir bence.

Hayırlı olsun
1765172423106.webp

Minibüsçülerden Büyükşehir’e entegrasyon çağrısı: İzmirimkart’la yolcu taşıyalım!​

ESHOT’un otobüsle yaptığı yolcu taşımacılığında bilet gelirlerinin yüzde 17’sinin işletme maliyetlerini karşıladığı bilgisini değerlendiren Minibüsçüler Odası Başkanı Kayışdikici, Büyükşehir’e “Arnavutköy’deki gibi biz de İzmirimkart’la yolcu taşıyalım ya da Bursa’daki sistemi hayata geçirelim” dedi. Kayışdikici, Başkan Tugay’dan randevu talep etti
kaynak: Minibüsçülerden Büyükşehir’e entegrasyon çağrısı: İzmirimkart’la yolcu taşıyalım!

Ekli dosyalar

• 1766867330320.webp
    1766867330320.webp
    53.1 KB · Görüntüleme: 29

Minibüsçülerden Büyükşehir’e entegrasyon çağrısı: İzmirimkart’la yolcu taşıyalım!​

Belediyenin bunu kendisi çoktan yapması gerekirken minibusculerin istemelerini mi beklemisler cidden😑

Tüm büyükşehirlerde umarım ulaşım kartı ile minibüslere binilir

Belediyenin bunu kendisi çoktan yapması gerekirken minibusculerin istemelerini mi beklemisler cidden😑

Tüm büyükşehirlerde umarım ulaşım kartı ile minibüslere binilir
İztaşıt projesi ile yapılıyor zaten ama son bir kaç ayda entegrasyon aksadı bakalım torbalıya gelecek deniyor ama bir haber yok

Ramazan ve Kurban Bayramlarında Eshot’un gerçekleştirdiği Kabristan seferleri şöyle:

914 / Karşıyaka İskele – Doğançay Kabristanı
915 / Karşıyaka İskele – Örnekköy Kabristanı
917 / Fahrettin Altay Aktarma Merkezi - Balçova Kabristanı
918 / Fahrettin Altay Aktarma Merkezi – Narlıdere Aşağı Kabristan
919 / Konak – Karabağlar Kabristanı
922 / Konak – Yeşilyurt Kabristanı
923 / Bornova Metro – Hacılarkırı Kabristanı
924 / Bornova Metro – Eski Bornova Kabristanı
925 / Konak – Hacılarkırı Kabristanı
926 / Şirinyer Aktarma Merkezi – Eski/Yeni Kabristan
927 / Bornova Metro – Yeni Bornova Kabristanı
928 / Fahrettin Altay Aktarma Merkezi – Tırazlı Kabristanı
929 / Şirinyer Aktarma Merkezi - Karacaağaç Kabristanı
932 / Ulukent Aktarma Merkezi - Günerli Kabriastanı
934 / Gaziemir Semt Garajı - Küner Kabristanı

1767358508612.webp

İzmir'in Bornova ilçesinde Gökdere yolunda feci bir kaza meydana geldi. Otogar-Tınaztepe istikametindeki belediye otobüsü, karşı şeritten gelen panelvan ile çarpıştı. Kaza, saat 12.00 sıralarında Gökdere Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Beytullah Karadeniz (23) idaresindeki 61 ABC 499 plakalı panelvan, Serkan Topal yönetimindeki Otogar-Tınaztepe seferini yapan 35 ANF 356 plakalı ESHOT otobüsüyle çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle belediye otobüsü yol kenarındaki araziye savrulurken, panelvandan kopan parçalar yola dağıldı.
1768302631269.webp

Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda jandarma, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde, sürücü koltuğunda sıkışan panelvan sürücüsü Beytullah Karadeniz'in olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi.
1768302641399.webp
ESHOT şoförünün durumu ağır
Kazada yaralanan otobüs şoförü Serkan Topal ve otobüsteki 7 yolcu, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Topal'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kaza nedeniyle cadde trafiğe kapatılırken, jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

Kaynak: https://www.gazeteyenigun.com.tr/haber/27226437/bornovada-eshot-ile-panelvan-carpisti-1-olu-8-yarali

Son düzenleme:
Yarın Bornova metroda kaos olacağı belli. Muhtemelen Bornova’da peronlar yetersiz kaldığı için peronları büyütecekler.

Ben şu anda Doğanlar’dan aynı yerden kalkıp Yeşil Köşk’ten direkt Evka-3’e gidecek diye anladım. Bu durumda hat başına 3-4 otobüs takviye edilmesi gerekecek. Yeni güzergah detayı verilmemiş ama 2 gündür otobüsler Mevlana içine girmediğinden kaos vardı.

Yarın Bornova metroda kaos olacağı belli. Muhtemelen Bornova’da peronlar yetersiz kaldığı için peronları büyütecekler.

Ben şu anda Doğanlar’dan aynı yerden kalkıp Yeşil Köşk’ten direkt Evka-3’e gidecek diye anladım. Bu durumda hat başına 3-4 otobüs takviye edilmesi gerekecek. Yeni güzergah detayı verilmemiş ama 2 gündür otobüsler Mevlana içine girmediğinden kaos vardı.
sağ tarafta kalan petek kafe iptal edilse ve ileride kalan siren kafenin olduğu yerde otobüs garajına çevrilse olmaz mı?
aynısı evka 3 içinde geçerli otopark iptal edilip otobüs garajı yapılabilir

Neden diğer kapının oradaki kaldırım yerine otobüs durağı yapmıyorlar?

Geri
Üst Alt