İstanbul Ulaşımı Hakkında Random/Karışık Sohbet

Ya bırak her caddeyi hiçbir yere yapılmıyor ki suanki durumda...

Saydığınız 10 caddeye yapılsa trafik vs kalmaz...
Sadece Üsküdar-Maltepe-Kadıköy tramvayı yapılsa bile trafiği büyük ölçüde rahatlatır.

1.si Kadıköy'e araç giriş-çıkışlarının önüne azda olsa geçilmiş olur.
2.si otobüs yoğunluğundan kurtulunur.

Sadece Üsküdar-Kadıköy tramvayı yapılsa bile trafiği büyük ölçüde rahatlatır.

Maalesef bahsettiğiniz bu önemli tramvay hattı şuanda iBB’nin defterinde ve kalbinde mevcut değil.

Kadıköy meydanı ile ilgili temel atma töreninde bu tramvay hattından bahsedilmesini beklerdim fakat hiçbir yetkilinin ağzından tek bir cümle ya da kelime çıkmadı.

Halbuki UAB gerekli onayları vermişti. ✅

T7 hattına keşke bu hatta başlasalardı daha iyi olurdu.

Kadıköy ve Eminönü’ne ÜCRETLİ GEÇİŞ olmadığı sürece araç trafiğine mahkum..

Maalesef bahsettiğiniz bu önemli tramvay hattı şuanda iBB’nin defterinde ve kalbinde mevcut değil.

Kadıköy meydanı ile ilgili temel atma töreninde bu tramvay hattından bahsedilmesini beklerdim fakat hiçbir yetkilinin ağzından tek bir cümle ya da kelime çıkmadı.

Ben bu projeyi yatırım programında göremedim. Onay verildiğine dair kaynak paylaşabilir misiniz

Sadece Üsküdar-Maltepe-Kadıköy tramvayı yapılsa bile trafiği büyük ölçüde rahatlatır.

Ee Avrupa yakası nolucak?
O tramway Anadolu'yu kurtarır anca😑

Küçükçekmece civarına en az 1 tane tramway şart..

127 Km ile Üsküdar Amerikan Akademi'yi basmış bir Capacity daha vatana millete hayırlı olsun Ekran Görüntüsü (13).webp

Maddi sıkıntılardan dolayı maalesef bu dönemde yapılmaz
Ben bu projeyi yatırım programında göremedim. Onay verildiğine dair kaynak paylaşabilir misiniz
Ibb kendi bütçesiyle yapması gerekir ama maalesef bu mümkün değil
Yatırım programına alınmadığı için projeye başlanması mümkün görünmüyor.
Alınmasına gerek yok,kendi bütçesi bunu yapabilir.

Ibb kendi bütçesiyle yapması gerekir ama maalesef bu mümkün değil

Alınmasına gerek yok,kendi bütçesi bunu yapabilir.
Bu projenin etüt ve fizibilite onayı Ulaştırma Bakanlığından,kredi onayı Hazine ve Maliye Bakanlığından, sonuç olarak dış yatırım kredisi alabilmek için de onaya ihtiyaç var.

Bu projenin etüt ve fizibilite onayı Ulaştırma Bakanlığından,kredi onayı Hazine ve Maliye Bakanlığından, sonuç olarak dış yatırım kredisi alabilmek için de onaya ihtiyaç var.
Kredi almadan kendi bütçesinden yapması gerekir diyoruz bizde.

Bu projeye Ulaştırma Bakanlığı yeşil ışık yakmıştı.

Bu projenin gerekli izin başvurularına olumlu değerlendirmeler yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da aynı durum geçerli ve ÇED gerekli değildir raporu da çıktı.

Dolayısıyla yapımına engel bir durum söz konusu değil.

T7 Bayrampaşa - Feshane yerine bu hattın ilk etabı inşa edilebilir. Üsküdar-Kadıköy-Rıhtım arası inşa edilebilirdi en azından.

T7’den daha kritik öneme sahip bir hat.

Ayrıca İBB bu hattın bütçesini çok rahat bir şekilde planlayabilir.

Geri
Üst Alt