İran - İsrail Savaşı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rime
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260319_175041_Chrome.webp
    Screenshot_20260319_175041_Chrome.webp
    64.9 KB · Görüntüleme: 6
Arakçi :"ABD'yi vurmamız imkansız. Bu bir savaş artık bizde de kısıtlama yok. ABD ile ilişkili tüm üsleri vuracağız, ticaret alanlarını vuracağız"

Ekli dosyalar

• iran_gozunu_karartti_artik_hicbir_kisitlama_olmayacak_1773931438_8864-low.webp
    iran_gozunu_karartti_artik_hicbir_kisitlama_olmayacak_1773931438_8864-low.webp
    23.1 KB · Görüntüleme: 2
Tebriz'den arkadaşımla mesajlaştım.
Tahran perişan halde, petrol sahaları vuruldu, arz yok, 1 hafta sonra geri dönülemez yere gidilir dedi. Şu an en üstteki isim Dışişleri Bakanıymış.

Tebriz'den arkadaşımla mesajlaştım.
Tahran perişan halde, petrol sahaları vuruldu, arz yok, 1 hafta sonra geri dönülemez yere gidilir dedi. Şu an en üstteki isim Dışişleri Bakanıymış.
Hangi anlamda geri donulemez ki?
Zaten ambargo yiyorlar yıllardır petrolu satamıyorlar bile...

Umarım hem savaş hem de rejim biter en yakın zamanda...

Petrol açısından geri dönülemez fiyatlar
tm da bunun tebriz ve tahranla alakası yokki. onlar dunyaya satmıyolardı zaten petrolu...

Global petrol fiyatları ıcın tek çare büyük bi petrol arz'ının bi anda piyasaya salınması.

İnşallah bunu yaparlar'da 60-70 dolara düşer brent ...😑

Son düzenleme:
ABD Başkanı Trump: Netanyahu artık bunu yapmayacak
ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya İran’daki petrol ve doğal gaz tesislerine saldırmamasını söylediğini belirterek, "Konuştum, O artık bunu yapmayacak" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya Başbakanı Sanae Takaichi ile ortak açıklama yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik saldırlar hakkında yaptığı açıklamada, "İran'da gerekeni yapıyoruz, bu iş tamamlandığında dünya daha güvenli olacak. Hiçbir yere asker göndermeyeceğim. Gönderecek olsaydım, bunu size kesinlikle söylemezdim. İran dünyaya büyük bir tehdit. İran'daki ateşi ben söndürmek istedim. İran'ın hava ve donanma güçlerini yok ettik. İran'da istediğimi gibi uçuyoruz." dedi.

Trump, İran’a ait stratejik öneme sahip Hark Adası hakkında, "O adayı istediğimiz zaman yerle bir edebiliriz. Tamamen korumasız. Borular hariç her şeyi yok ettik. Boruları bıraktık çünkü yeniden inşa edilmesi yıllar sürerdi" ifadelerini kullandı.

İran'ın Hürmüz Boğazı'ndan geçen gemilerden geçiş ücreti alınmasına ilişkin Mecliste görüşülmek üzere bir yasa tasarısı üzerinde çalıştığı belirtildi.

Yasa tasarısının, "Hürmüz Boğazı'nın, gemi trafiği, enerji transiti ve gıda güvenliğinin sağlanması için güvenli bir güzergah olarak kullanılması durumunda, ülkelerin İran'a geçiş ücreti ve vergi ödemekle yükümlü olmasını öngördüğü" belirtildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan İran lideri Ayetullah Mücteba Hamaney'in Danışmanı Muhammed Muhbir de "Hürmüz Boğazı için yeni bir sistem tanımlayacağız." ifadelerini kullandı.

Ekli dosyalar

• QPtgA_1773933965_8522.webp
    QPtgA_1773933965_8522.webp
    65.9 KB · Görüntüleme: 2
İran, İsrail’deki Hayfa Petrol Rafinerisi’ni vurdu
İran, İsrail’in Hayfa kentindeki Hayfa Petrol Rafinerisi’ni balistik füze saldırısı ile hedef aldı.

İran bugüne kadar 300 İsrailli öldürdü.
Diğer üslere yapılan saldırılarda 60 kişi öldü.
İsraildeki ölüm sayısı 10-20 kişi civarı...
300 kişi ölse iran'i haritadan silerlerdi...

Ki iran'ın tek amacı Katar , Suudi arabistan gibi müslüman ülkeleri ekonomik olarak yok etmek...

Takiyye'ci irandan adam olmaz

Geri
Üst Alt