İran - İsrail Savaşı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rime
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD ile ortak saldırılar düzenledikleri İran'ın halkına özgürlük fırsatı sunduklarını savunarak, ülkede halk ayaklanması peşinde olduklarının mesajını verdi.​

İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahu'nun son gelişmeler hakkında değerlendirmeler yaptığı bir video mesaj yayımladı.

"LARİCANİ'Yİ ÖLDÜRDÜK"​

Hava kuvvetleri jetleri ve insansız hava araçları (İHA) ile İran'da havadan faaliyet gösterdiklerini belirten Netanyahu, “Bu sabah Ali Laricani'yi ortadan kaldırdık. Ali Laricani, İran'ı fiilen yöneten Devrim Muhafızları'nın patronuydu. Onunla birlikte, Tahran sokaklarında ve diğer İran şehirlerinde halka terör estirenlerin yardımcıları olan Besic komutanını da (Gulam Rıza Süleymani) ortadan kaldırdık” ifadelerini kullandı.

İRAN HALKI ÜZERİNDEN KİRLİ PLAN​

Netanyahu, Tahran yönetimine darbe vurup "İran halkına onu devirme şansı verdiklerini", bunun tek seferde ve kolay olmamasına rağmen, ısrarcı olmaları durumunda gerçekleşebileceğini ve İran halkına özgürlük fırsatı sunacaklarını savundu.

"Aynı zamanda, Körfez'deki Amerikalı dostlarımıza da yardım ediyoruz." diyen Netanyahu, dün ABD Başkanı Donald Trump ile uzun bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, iki ülkenin işbirliği içinde hareket ettiğini, Tahran yönetimi üzerinde baskıya neden olan dolaylı ve doğrudan saldırılara yardım edeceklerini kaydetti.

SÜRPRİZLERİMİZ VAR​

Netanyahu, daha önce de söylediği "sürprizleri olduğunu ve savaşın taktiklerle kazanılacağını", fakat bunları açıklayamayacağını ileri sürdü.

Ali Laricani hakkında biraz bilgi vereyim. Hamaney sonrası başa geçeceğini düşündüğüm kişiydi. Gerçi fiilen ülkeyi Laricani yönetiyordu. Ama isim olarak oğul Hamaney'i koyup kendini biraz arka plana itmişti.

ABD Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Direktörü Kent istifa etti
ABD Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Direktörü Joe Kent, ülkesinin İran ile devam eden savaşına tepki göstererek görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İran, İsrail'in yanı sıra, ABD'nin 4 ülkedeki üslerine füze ve insansız hava araçlarıyla saldırılar gerçekleştirildiğini açıkladı.

Trump: NATO'ya ihtiyacımız yok
ABD Başkanı Trump: Artık NATO ülkelerinin yardımını istemiyoruz, ihtiyacımız da yok. Birçok müttefikimizden operasyonumuza katılmak istemedikleri bilgisini aldık.

Trump, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

NATO müttefiklerinin çoğundan, ABD'nin ve İsrail'in İran'a yönelik yürüttüğü askeri operasyona dahil olmak istemedikleri yönünde bilgi aldığını aktaran Trump, "NATO'nun yardım etmek istememesine şaşırdım. NATO, aptalca bir hata yapıyorlar. Oysa neredeyse her ülke, yaptıklarımıza şiddetle katılıyordu ve İran'ın hiçbir şekilde, hiçbir koşulda nükleer silaha sahip olmasına izin verilemezdi." değerlendirmesinde bulundu.

Trump, "Ancak bu davranışları beni şaşırtmadı çünkü her yıl bu ülkeleri korumak için yüz milyarlarca dolar harcadığımız NATO’yu her zaman tek yönlü bir yol olarak gördüm. Biz onları koruyacağız ama onlar bizim için hiçbir şey yapmayacak, özellikle de ihtiyaç duyduğumuzda." yorumunu yaptı.

Ekli dosyalar

• trump_natoya_ihtiyacimiz_yok_1773763607_577-low.webp
    trump_natoya_ihtiyacimiz_yok_1773763607_577-low.webp
    23.5 KB · Görüntüleme: 2
Konu sahibi
Trump: NATO'ya ihtiyacımız yok
ABD Başkanı Trump: Artık NATO ülkelerinin yardımını istemiyoruz, ihtiyacımız da yok. Birçok müttefikimizden operasyonumuza katılmak istemedikleri bilgisini aldık.

Trump, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

NATO müttefiklerinin çoğundan, ABD'nin ve İsrail'in İran'a yönelik yürüttüğü askeri operasyona dahil olmak istemedikleri yönünde bilgi aldığını aktaran Trump, "NATO'nun yardım etmek istememesine şaşırdım. NATO, aptalca bir hata yapıyorlar. Oysa neredeyse her ülke, yaptıklarımıza şiddetle katılıyordu ve İran'ın hiçbir şekilde, hiçbir koşulda nükleer silaha sahip olmasına izin verilemezdi." değerlendirmesinde bulundu.

Trump, "Ancak bu davranışları beni şaşırtmadı çünkü her yıl bu ülkeleri korumak için yüz milyarlarca dolar harcadığımız NATO’yu her zaman tek yönlü bir yol olarak gördüm. Biz onları koruyacağız ama onlar bizim için hiçbir şey yapmayacak, özellikle de ihtiyaç duyduğumuzda." yorumunu yaptı.
sanki nato ülkelerine "Aptalllara ihtiyacım yok" demişti

Geri
Üst Alt