İran - İsrail Savaşı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rime
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu sahibi
Ciddiye alıpta yazan da kabahat. Ben halkına karşı tutumunu söylüyorum adam alakasız bir şekilde gelmiş gazze diyor

Kendi kendinize konuşun katılanda suç
Fesuphanallah ya Resullulah yemin ederim peygamber sabrı olan insanı bile çıldırtırsınız

Pehlevi hameneyden iyi gibi bir cümlem mi var sabahtan beri??? Hamaney dışında bir isim bile söylemedim.

Adam sanıldığı kadar iyi değil dedim bu kadar bu yani. 50 tane isim attınız birinin ne iyi olduğunu ne de ismini söyledim
Tamam bende senin mesajını alıntıyorumki konuya katılasın @Rick Grimes sakin ol.

İsrail'in gözü Urfa'da Diyarbakıra kadar. İranı artık alıyorlar.

İsrail tam olarak bunu diyor.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260302_012555_Instagram.jpg
    Screenshot_20260302_012555_Instagram.jpg
    103.2 KB · Görüntüleme: 0
Konu sahibi
SON DAKIKA:

Netanyahu: İranı Daha Ağır Vuracağız.

İsrail: 100 Bin Yedek Asker Hazır

İngiltere: ABD Üssümüzü Kullanabilir. (Kıbrıs , Ürdün vs.)

İran: Ülkemize Saldırı Olursa Hedefsiniz.

Hizbullah: Direnişe Devam Edeceğiz. İranın Yanındayız.

Konu sahibi
İngiltere Hava Kuvvetleri Kıbrıs Adasından 2 Eurofighter Typhoon FGR.4 ve 1 Airbus KC2 Voyager Kaldırdı. Uçaklar Lübnan Yönüne doğru seyir halinde.

Amerika Hava Kuvvetlerine ait Askeri Sevkiyat Uçağı Boeing C-17A Globemaster III İrana doğru seyir halinde.

NATO'a ait Bir Boeing E-3B Sentry (AWACS Uçağı) Diyarbakır ve Çevresinde dolanıyor.

Yav okuduğunuzu da mı anlamıyorsunuz? Ben nerede trump melek demişim. Acıtasyon yapıp durmayın. Cümlem de ne amerika geçmiş ne trump. Hamaney ne kadar deccalse trumpta o kadar deccal
Allah (c.c.) rahmeti, selamı ve bereketi üzerimize olsun.

Bu mesajınızdan sizin MELEK olduğunuz anlamını çıkarıyorum :)

Meşhur atasözümüz.
it iti ısırmaz
Aynı düşüncede ve aynı yapıda olan insanlar birbirlerine zarar vermezler, birbirlerini korurlar.

Deccal dediğiniz Trump'un yaptıklarını desteklediğinize göre bir DECCAL de siz olmuyor musunuz? Trump'ın size saldırmadığını dikkate alırsak... :)

Son düzenleme:
"Türkiye Cumhuriyeti'nin hava, kara ve deniz sahası ile askeri tesisleri tamamen kendi egemenliği ve kontrolü altındadır. Ülkemize yönelik herhangi bir saldırı söz konusu olmadığı gibi Türkiye'yi bölgesel çatışmaların tarafıymış gibi göstermeye yönelik paylaşımlar açık bir dezenformasyon girişimidir.

Türkiye'nin savunma ve güvenlik yapısı tüm unsurlarıyla görev başında olup süreçler ilgili kurumlar tarafından anlık olarak takip edilmektedir. Kamuoyunun asılsız iddialara itibar etmemesi, yalnızca resmi makamların açıklamalarını dikkate alması önemle rica olunur."
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

İran, ABD-İsrail'in, Natanz nükleer tesisine saldırı düzenlediğini duyurdu.

İran'dan İsrail'e füze yağmuru! Tel Aviv, Hayfa ve Doğu Kudüs hedefte...
İran Devrim Muhafızları, Tel Aviv, Hayfa ve Doğu Kudüs’e saldırı gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Son 20 yılda savunma sanayindeki olumlu gelişmelerin anlamını şimdi daha iyi anlıyoruz. Hatta bence yeterli değil güvenlik vergisi adı altında telefonlara veya elektrik faturalarına 100 lira gibi ekstra bir vergi getirilip sürekli arge için kaynak arttırılmalı. Bu coğrafya pembe dödlüler dediği gibi toz pembe değil. İran gibi sürekli mezhepçi yayılmacı bir ülke ve İsrail gibi emperyal hedefleri olan başka bir sapık dinci devlet var. Türkiye, güçlü bakiyesiyle bu denklemde son sözü söyleyebilmeli. Bunun yolu da güçten geçiyor...

Son 6-7 yıl diyebilirim.
2002- 2013 arası ekonomiye yönlendi.
Dolar 1,14'e kadar düştü.
2014-2019 fetö mücadele dönemi.
Son 6-7 yıldır müthiş bir savunma sanayisi atağı ama bir o kadar da felaket ekonomi ve enflasyon

İran basını Netanyahu'nun ofisinin hedefte olduğunu duyurdu ve "İsrail Hava Kuvvetleri komutanının karargahı hedef olacak" denildi.

Öte yandan İsrail'de 200'den fazla noktada sirenlerin çaldığı ve Tel Aviv'e roket parçaları düştüğü bildirildi.

NETANYAHU ALMANYA'DA SAKLANIYOR
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun uçağı, İran’a başlatılan saldırıların hemen ardından güvenlik tedbiri nedeniyle götürüldüğü Almanya’da kalmaya devam ediyor.

Başbakan Binyamin Netanyahu’nun uçağı "Wing of Zion" ülkeden ayrıldı. Yerel saatle dün sabah 08.21’de Birüssebi kentindeki bir hava üssünden kalkan uçak akşam yerel saatle 21.29’da Berlin’e indi.

Son düzenleme:
Konu sahibi
İsrail şuanda Lübnanı Bombalıyor. Ortadoğuda Savaş patlak verdi

SON DAKIKA:

CENTCOM: Kuveyt Yanlışıkla ABD'nin 3 F15'ini düşürdü.

İsrail ve ABD Natanz Nükleer Tesisini Hedef aldı.

Son düzenleme:
11 ülkede kıyamet kopuyor

Bakan Uraloğlu açıkladı: 9 ülkeye uçuşlar iptal edildi!
Bakan Uraloğlu, “İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün seferleri 6 Mart 2026 tarihine kadar iptal edildi. Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne planlanan tüm uçuşlar ise 3 Mart 2026 tarihine kadar iptal edildi” dedi.

Son düzenleme:
Linkedin Bora D. İsimli Kullanıcının yazmış olduğu yazı (beğendiğim için paylaştım.)
Hürmüz Boğazı kapatıldığında ne mi olur?
Arabaya yakıt alırken fiyat tabelasına bakıp iç geçiriyoruz ya.. Şimdi o tabeladaki rakamın bir gecede üçe, dörde katlandığını hayal edin. Üstelik sebep bizim vergiler veya döviz kuru değil, haritada yerini bile belki zor bulacağımız 33 kilometrelik bir su yolu: Hürmüz Boğazı.
Burası küresel ekonominin şah damarı, petrol ticaretinin Tahtakale'si. İran, Umman ve BAE arasına sıkışmış bu incecik boğaz tıkanırsa, dünyada dönen tüm çarklar anında durur. Neden mi? Çünkü küresel petrolün beşte biri, yani her gün 17 milyon varil sıvı altın buradan akıyor. Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar gibi petrol ağalarının tezgahı tamamen bu kapıya bakıyor; mallarının %90'ı dünyaya buradan açılmak zorunda.
Diyelim ki İran resti çekti ve "Kontağı kapatıyorum, geçişler durdu" dedi. Peki sonra ne olacak?
Önce dünyanın üretim devleri felç geçirecek. Hindistan, petrolünün %85'ini dışarıdan alıyor ve bunun can damarı Hürmüz. Kapı kapanırsa Hindistan ekonomisi şalter indirir, fabrikalar susar, ulaşım çöker. Çin deseniz, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olarak o devasa sanayi çarklarını döndüremez hale gelir; dev fabrikalar, elektriği kesilmiş merdiven altı atölyelere döner. İthal petrole göbekten bağlı Japonya'yı saymıyorum bile.
Sadece alanlar değil, satanlar da yanacak. Suudi Arabistan, deposunda malı çürüyen toptancı misali elindeki petrolü satamayacak duruma düşer. Gelirinin %90'ı bir anda buharlaşınca, o ihtişamlı ekonomi iskambil kağıdından şatolar gibi titremeye başlar. Muhtemelen bu işi çözmek için askeri güç kullanmaktan başka çareleri kalmaz, bu da zaten diken üstündeki Ortadoğu'yu tam bir barut fıçısına çevirir. Komşu Pakistan ise hem resmi petrolünden hem de sınırda el altından çevirdiği İran mazotu ticaretinden olur; ülke kelimenin tam anlamıyla karanlığa gömülür.
İşin ucu dönüp dolaşıp bize ve Avrupa'ya da fena dokunacak. Uzmanlar böyle bir senaryoda petrolün varilinin anında 150 doları aşacağını söylüyor. Bu da demek oluyor ki, küresel çapta devasa bir enflasyon kasırgası hepimizi vuracak. Marketteki peynirden, sabah bindiğimiz dolmuşa, kargoladığımız pakete kadar her şeyin etiketine okkalı bir "geçmiş olsun" zammı yansıyacak.
Dünya ekonomisinin kaderi, 33 kilometrelik bir su yolunda ve oradaki pamuk ipliğine bağlı siyasi dengelerde yazılıyor. O boğazdaki suyun akışı durursa, hepimizin cebinde çıkacak küresel yangını söndürmeye kimsenin gücü yetmeyecek

Geri
Üst Alt