İl Olabilecek İlçeler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan WowTurkeySevdalısı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
şehir içinde şehir mi olur?Olmaz söke
Bi de izmir de var aliağa bergama ödemiş torbalıyı da yazdım seni de etkilemiştir
[automerge]1770902495[/automerge]
Söke nereyi alacak?

Söke tek başına şehir olmayacağına göre olmaz. Zaten yakın zamanda siyasi emeller hariç yeni bir şehrimiz olacağını sanmıyorum.
O zaman aydında da hiçbiri olmasın neresi olsun nazilli olsun

Her yeni il demek;

yeni belediye + valilik binaları ;
+ içindeki hiç bi iş yapmayan bankamatik memurları
+ son model lux MERCEDES(üstteki resim gibi🤮)+ korumalar cart curt masraf oglu masraf:mad::mad::mad:

Ekonomik kriz var. devlet bütçesi kısılmalı diyoruz siz hala masraf/israf peşindesiniz.

81 il tekrar 67'e düşürülmeli. Bizim paramızdan gidiyor sayın vatandaşlar:mad:
Bu masrafların çoğu il merkezi olacak ilçenin kaymakamlığından aktarılarak sağlanabilir aslında.

bi de antalya da ise manavgat alanya ama bu işi @Onur antalyalıydı o bilir bi de balıkesir den edremit ve bandırma
Antalyalı birisi olarak Manavgat mı, Alanya mı il olmalı deseler Alanya diyebilirim. Bu durumda Alanya'dan nüfus olarak büyük olması nedeni ile Manavgat'ın Antalya'ya bağlı kalmasını tercih edebilirim.
Antalya'dan koparılabilecek ikinci bir ilin merkezi olarak da Kumluca-Finike'yi düşünebilirim. İki ilçe arasındaki anlaşmazlığı önlemek amacı ile de oluşacak yeni ilin isminin (bulunduğu yarımadanın da ismi olması gereği) Teke olmasını tercih ederim.

Balıkesir'e de gelirsek, Bandırma ve Edremit'in il olmasını kesinlikle desteklerim. (Halamlar Bandırmalı ;) )

'Tam tersi olmalı, il sayısı azaltılmalı' derseniz de, 1930'larda böyle bir düşünce varmış;

Aliağa Sanayiden dolayı olmaz,
Bergama nereyi alacak?

Ödemiş belki

Torbalı şehre yakın.

Nazilli şehre yakın değil mi?
İnternet verilere baktım sadece hem 100 bin ve 42 km istediği için sen dedin ki kuşadası ve söke olmaz o yüzden nazilliyi koyabilirdim

Bandırma ve Edremit il olursa Balıkesir kalır mı ki?
Sadece biri olma ihtimali var ya edremit ya da bandırma bursa da etkili aynı şekil biri gidecek inegöl ve ya mustafakemalpaşa hele tekirdağdan ise 3 ilçe aday biri gidecek mesela ya çorlu ya da çerkezköy ve ya kapaklı
[automerge]1770902835[/automerge]
Bandırma ve Edremit il olursa Balıkesir kalır mı ki?
Bi de istanbul dan ise de biri gidecek ya tuzla ya da silivri ve ya büyükçekmece
[automerge]1770902942[/automerge]
@kısayolunuzunu bi de samsun olarak ise de şey yazdım bafra ve ya çarşamba da yazdım

Manisa’dan Kula veya Salihli olabilir mi?
Akhisar da konuşuluyordu tabiki de
[automerge]1770903385[/automerge]
Muğla dan ise milas bodrum fethiye kütahya da saçma olarak ise tavşanlı bi de manisa da hem soma hem salihli hem akhisar alaşehir eksik olan ise antalya da serik'i de koymamışım bi de mersinden silifke erdemli tarsus adana dan ise kozan ceyhan hataydan ise dörtyol iskenderun kırıkhan arsuz reyhanlı bi de ankara dan polatlı konya dan ereğli bunlardır herhalde
[automerge]1770903413[/automerge]
Bi de kaynağı da listesi de vardır : İl Olmaya En Yakın İlçelerin Listesi Belli Oldu: İşte İlk Adaylar

Son düzenleme:
Ergani il olur.

İL olursa

Maden, Dicle, Çermik, Çüngüş , Eğil alır

Çoğunluğu Zaza şehri olur.
[automerge]1770905770[/automerge]
Ergani il olur.

İL olursa

Maden, Dicle, Çermik, Çüngüş , Eğil alır

Çoğunluğu Zaza şehri olur.
Bilmeyen arkadaşlar olursa Bingöl Zaza şehridir mesela

Geri