İhaledeki maddeler kafa karıştırıcı, acaba ithal araç ya da MAN odaklı mı yazdılar gibi düşündürüyor. Kapıların farklı türlerde olabilmesi, sahanlıkta sırt dayama yerleri ve en önemlisi arka tabelanın büyük olması gibi maddeler kafa karıştırıcı. Arka tabela alttaki resimdeki gibi ya yan tabelanın aynısı olarak ya da yarısı olarak -ki yine standart arka tabeladan büyük- istenmiş.
Bence bu ihale Citarolara kıyım yapabilmek için yapılıyor ve bu yüzden yerine de aynı kalitede araçlar isteniyor. MAN şu anda halihazırda ürettiği araçlarla şartnameye tamamen uyan tek firma. Benim tahminim ya Akia şartnameye uyan bir araç üretecek ya da ihaleye girerse MAN alınacak. Tabii ki bunlar sadece tahmin ihalenin geri kalanı tüm marka modelleri kapsayacak şekilde aşırı kapsamlı yazılmış. Firmaların çoğu zorlasa ufak değişiklikler yaparak girebilir.
Temsa orta kapı arkasındaki koltukların genişliğinden dolayı giremiyor olabilir yaklaşık 27 cm'lik bir diz mesafesi istiyorlar şartnamede. Bunca yıl tamamen tasarım hatası olan kasasını değiştirmeyen Temsa bununla uğraşmayacaktır diye tahmin ediyorum.
Güleryüz ve HABAŞ karoseri şartlarını sağlıyor mu bilmiyorum. Makyajlı Otokar sürprizi de olabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 129023
Tabela şu tarz olacak anlaşılan.