İETT’ye 250 Yeni Otobüs Geliyor!

İhaledeki maddeler kafa karıştırıcı, acaba ithal araç ya da MAN odaklı mı yazdılar gibi düşündürüyor. Kapıların farklı türlerde olabilmesi, sahanlıkta sırt dayama yerleri ve en önemlisi arka tabelanın büyük olması gibi maddeler kafa karıştırıcı. Arka tabela alttaki resimdeki gibi ya yan tabelanın aynısı olarak ya da yarısı olarak -ki yine standart arka tabeladan büyük- istenmiş.

Bence bu ihale Citarolara kıyım yapabilmek için yapılıyor ve bu yüzden yerine de aynı kalitede araçlar isteniyor. MAN şu anda halihazırda ürettiği araçlarla şartnameye tamamen uyan tek firma. Benim tahminim ya Akia şartnameye uyan bir araç üretecek ya da ihaleye girerse MAN alınacak. Tabii ki bunlar sadece tahmin ihalenin geri kalanı tüm marka modelleri kapsayacak şekilde aşırı kapsamlı yazılmış. Firmaların çoğu zorlasa ufak değişiklikler yaparak girebilir.

Temsa orta kapı arkasındaki koltukların genişliğinden dolayı giremiyor olabilir yaklaşık 27 cm'lik bir diz mesafesi istiyorlar şartnamede. Bunca yıl tamamen tasarım hatası olan kasasını değiştirmeyen Temsa bununla uğraşmayacaktır diye tahmin ediyorum.

Güleryüz ve HABAŞ karoseri şartlarını sağlıyor mu bilmiyorum. Makyajlı Otokar sürprizi de olabilir.

Ekli dosyayı görüntüle 129023

Tabela şu tarz olacak anlaşılan.

1773932293202.webp

1773932458556.webp

Tümden özelleştirilmediğine dua etmek lazım. Elde kalan kalelerden biri iett çünkü
Zamanında metrobüs sisteminin özel şirket tarafından işletilmesi gündeme gelmişti :) aslında çok enteresan bir olay olurdu. Ama belediye ücretsiz - indirimli kartların parasını kendi cebinden vermediği sürece kârlı olmaz

Daha önce de söylemiştim, Şahinkaya Garajında çalışan bir tanıdığım Otokar Kent'ler bize gelecek demişti ve bu durumdan pek de memnun değillerdi. Yeni araçlar Sultangazi garajına, oradaki araçlar da Şahinkaya - Anadolu garajlarına gelebilir
Bir zamanlar Anadolu Garajı'nda Otokarlar varken Şahinkaya garajına gittiğinde köy hatlarına çalıştığında mazot yetmiyordu tekrardan Anadolu Garajına dönmek zorunda kalmıştı

Fabrikasyon kapıları dışa açılan solo otobüs olarak sadece Man üretim yapıyor.
Hayır.Otokar ve Mercedeste yapabilir.
Mesela Otokar Kent XL kapıları dışarı açılıyor aynı zamanda otokar kent 290H lerin orta kapısıda dışarı açılıyordu.Avrupada Bazı Mercedes Citaro Modellerinde Kapı Dışarı Açılıyor.İstenirse Aynı Kapı Sistemi Conectoyada Yapılabilir.

Hayır.Otokar ve Mercedeste yapabilir.
Mesela Otokar Kent XL kapıları dışarı açılıyor aynı zamanda otokar kent 290H lerin orta kapısıda dışarı açılıyordu.Avrupada Bazı Mercedes Citaro Modellerinde Kapı Dışarı Açılıyor.İstenirse Aynı Kapı Sistemi Conectoyada Yapılabilir.
Onlar isteğe özel yapıyorlar. Man direkt seri üretim yapıyor. Ayrıca ben gerek yurt dışında gerek yurt içinde hiç kapıları dışa açılan Otokar Kent solo görmedim. Yapılırsa bir ilk yaşanmış olur.

Onlar isteğe özel yapıyorlar. Man direkt seri üretim yapıyor. Ayrıca ben gerek yurt dışında gerek yurt içinde hiç kapıları dışa açılan Otokar Kent solo görmedim. Yapılırsa bir ilk yaşanmış olur.
Kent 290H orta ve arka kapısı dışa doğru açılıyor Görseli aşağı bırakıyorum
1773995541740.webp

Alıntı Ankara Şehiriçi

Son düzenleme:
Mercedes ve MAN ihale şartlarına uyuyor. Otokar ihalede sağlam fiyat kırabilir. Man veya Mercedes katılıp fiyat kırıp kazanırsa sürpriz olur.
Mercedes hem fiyat kırıp ihaleyi kazanıp hem de üretimi Otokar a yaptırırsa gerçek sürpriz olur :)

Geri
Üst Alt