1/3
Öncelikle vatanımıza güzel istanbulumuza ve milletimize hayırlı ve uğurlu olsun dileyerek başlamak istiyorum.

★★★ Bu ihaleyi inşallah MAN kazanır.

★★★
Bu ihalelerde siyaset işin tam ortasındadir, destek bakımından,kredi bakımından vs. Akia siyaset olmasa alınmazdi, tekrar edeyim, akia,bmc,otokar harici bmc harici farklı bir araç göreceğimizi sanmıyorumOlayın siyasetle uzaktan yakından alakası olduğunu düşünmüyorum. İşin içinde siyaset olsaydı İsuzu da BMC de Temsa da kesinlikle olamaz-dı.
Isuzu konusuna gelirsek, zaten sektöre geç girmiş bir firma. 2014 sonrası sadece 2 defa solo araç alımı yapıldı birisi zaten BMC kazansın diyeydi ötekisini de isuzu yüksek fiyat çektiği için kaybetti. Bu sefer düşük fiyat çıkartırsa kazanma şansı yüksek olacaktır
İhale iptal olmaz mı o zaman ? Daha önceler yapıldığı gibiSiyaset madem işin ortasında Isuzu çıkıp en düşük teklifi verse biz sizi kabul edemeyiz diğer markayı mı seçiyoruz diyecekler? En düşüğü kim verirse o alır
bize hibe edin.Citarolar hurdaya gidecek otobüsler değiller bence.Bana kalsa bir 2 si hatıra olarak saklansin diğerleri hibe olsun.
Bakamazsınız ki hibe verilen araçlar çoğu yatıyordu yürütme masrafı çok diğer iller içinbize hibe edin.
Avrupa yakasında başlayacaklar tabi ki deNereye gidicek yeni gelen araçlar acana
Akia bence bu saatten sonra bir daha alınmaz. BMC veya Otokar olacağını düşünüyorum.Bu ihalelerde siyaset işin tam ortasındadir, destek bakımından,kredi bakımından vs. Akia siyaset olmasa alınmazdi, tekrar edeyim, akia,bmc,otokar harici bmc harici farklı bir araç göreceğimizi sanmıyorum
Yeni araçlar geldiğinde peyderpey elektriğe,hibeye dönüşecek.Citaro'lar için hibe veya filo dışı olma konusu şu an için belli değil
Akiada alınır, tabi otokar,bmc on planda olur gibiAkia bence bu saatten sonra bir daha alınmaz. BMC veya Otokar olacağını düşünüyorum.
Bir sürprizle Mercedes gelse şahane olurdu ancak ne var ki hayalden öteye gidemeyen bir durum olarak kalacak gibi duruyor.
Iett bu konuda katı kurallı, ihale ve üretim sürecinde ek olarak teslimatta bile kontrol edilir, hata varsa düzeltilmesi sağlanırİstenilen özelliklere bakarsak ve üreticiler hepsini karşılarlarsa hangi marka olursa olsun yolcu dostu olacağını düşünüyorum.
Daha önce hiç bu kadar detaylı ihale detayı okumamıştım belki diğer ihaleler de bu kadar ayrıntılıdır ancak;
1) Kapıların Dışarı doğru açılması ve ayaktaki yolcuların tutunması için ekstra demir koyulmasının istenmesi
2) Orta Havuzdaki yolcular için yaslanmalı koltuklar eklenmesinin (bknz. Capacityler gibi) istenmesi
Yolcu konforunun ön planda tutulmak istediğine işaret. Umarım kazanacak marka her isteği eksiksiz yerine getirir.
Bu siyasi bir "pr" olarak yapılıyor, her dönemde her belediye yaptı halen yapılıyor. Karşı değilim aslında araçlar curuyecegine görece fakir ilçelere verilmesi daha mantıklıHibe olayı bence gereksiz hala canavar gibi araçları atmak yerine çalıştırmasam bile garajlarda bekletirim kaldı ki bu yeni garajları hibe verirlerse ne ile dolduracaklar
Akia her şeyi yapar yine sattırır bence ama ne alınacak bilmem.Akia soloların ,Akia metrobüsler ile beraber geldikleri için ben bu ihalede alınacağını düşünmüyorum. Ek olarak şartnamede belirtilen yaslanma koltuklarını koymak için Akia da yeterli yer yok. Araçların havuzu dar. TMSF kayyum olayı da var.
Kapıların dışa açılır olması zorunlu değil gibi görünüyor. İçe açılır da olabilir. Burada bir yanlış anlaşılma oluşmasın.1) Kapıların Dışarı doğru açılması
Burada kesinlik yok,ihaleye girmek isteyen firmalar için yapılmışKapıların dışa açılır olması zorunlu değil gibi görünüyor. İçe açılır da olabilir. Burada bir yanlış anlaşılma oluşmasın.
Tabi ihaleye eklenmesi de güzel yolcu konforu açısından. Ancak dışa açılır kapıların da maliyeti yüksek maalesef. Özellikle Kent XL'lar ilk geldiklerinde çok kapı arızası veriyordu. Şu an bu sorunlar çözülmüş olabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 128778
Canavar bence çok iddialı bir kelime. En yüksek arıza oranına sahip olan araç CitaroHibe olayı bence gereksiz hala canavar gibi araçları atmak yerine çalıştırmasam bile garajlarda bekletirim kaldı ki bu yeni garajları hibe verirlerse ne ile dolduracaklar
Benim bildiğim Bmc henüz makyajlı bir kasa çıkarmadıbence makyajsız bmc alınır
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.