Bu konuda kötü bir olayda ne iett ne mahkeme affediyor,olaylarla sabit direk şoförün başı yanıyor146 -> A-1856
Hayatımda gördüğüm en rezil olay olabilir. Bugün İncirtepe'den normal bir şekilde bindim. Buraya kadar her şey normaldi. Ta ki otobüs hareket etmeye başlayana kadar. Ondan sonraçingenekadının biri:
—AY AY! ŞOFÖR BEY KAPIYI AÇAR MISIN?
diye bağırmaya başladı.
—DURAĞI KAÇIRDIM.
Şoför sakindi. Sakince:
—Düğmeye basmadın.
—KAPIYI AÇ. İNECEĞİM.
—Bir sonrakinde inersin.
—NE OLUR AÇ. YOKSA YÜRÜMEK DURUMUNDA KALACAĞIM.
—...
—BACAĞIM SORUNLU, ZORLANACAĞIM. DAHA ÇOK YÜRÜMEK DURUMUNDA KALACAĞIM.
Şoför abimiz en sonunda dayanamadı. Tünele girmeden önce kapıyı orta şeritte açtı. Çok tehlikeli bir noktada idi. Allah korusun.
Şoförler ve yolcular için çok önemli!!!
"Durak harici yolcu indirmek/bindirmek tehlikeli ve yasaktır! Lütfen kurallara uyalım. Duraktan önce dur düğmesine basmayı unutmayalım. Otobüsten inerken de dikkatlice, sakin bir şekilde inelim."
Bana da bu tarz olmuştu. Şoför abi ablaya, abla gözünü seveyim sağına soluna bakıp in başım yanmasın demiştiBu konuda kötü bir olayda ne iett ne mahkeme affediyor,olaylarla sabit direk şoförün başı yanıyor
Durak Cebine girdin mi çıkamıyorsun çoğu şöför otobüslere yol vermiyorlarBilerek engel olmamasına rağmen daha az manevra yapıyım diye durak cebine girmeyen şoförlere ne demeli?
Kanunen aracın tek sorumlusu şoför, durak harici indirme veya bindirme yapılması halinde en ufak kaza, arkadan çarpma, yolcu yaralanması halinde sorumluluk tamamen şoförde ve kimse arkasında durmazBana da bu tarz olmuştu. Şoför abi ablaya, abla gözünü seveyim sağına soluna bakıp in başım yanmasın demişti
Şoför düzgün savunma yaparsa sorun çıkmazSıkıntı işler yolcular şöför halinden anlamazlar ise vay şöförlerin haline daha çok işten el çektirme görürüz
Otobüslere yol verilmiyor ülkemizde maalesefBilerek engel olmamasına rağmen daha az manevra yapıyım diye durak cebine girmeyen şoförlere ne demeli?
Tamam da bos yoldq niye girmiyon cebe yine de ayrica motor gelse carpsa yolcuya suc kendine kalicak.Kanunen aracın tek sorumlusu şoför, durak harici indirme veya bindirme yapılması halinde en ufak kaza, arkadan çarpma, yolcu yaralanması halinde sorumluluk tamamen şoförde ve kimse arkasında durmaz
Şoför düzgün savunma yaparsa sorun çıkmaz
Otobüslere yol verilmiyor ülkemizde maalesef
Bu sabah aynı şoföre denk geldim. Kameradan bakmışlar, arkadan bir araç vurup kaçmış.Bu sabah İETT'nin Otokar otobüsüyle trafikli yolda ilerlerken arkadan küt diye ses geldi. Sonra yolcular olarak bakıştık ve yolumuza devam ettik. Şoför sonradan acaba lastiği mi kaldırıma sürttük ne oldu bilmiyorum dedi. Son durakta bakacağız artık dedi.
Otobüsten inerken baktım arka sağ tamponu sallanıyor.Artık biri mi çarptı, yoksa çukurdan geçip mi vurduk bilmiyorum.
Sonraki seferi iptal oldu ve başka hatta verdiler aracı. Araç İETT'den öğrendim bu bilgiyi.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.