İETT/ÖHO - Motor/Şanzıman Sesi Rahatsız Eden Araçlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Atabey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
A-924'ün hem eski aracının hem de yeni aracının motoru, beni en rahatsız eden motor oldu. En arkada oturdum ikisinde de. Sanki otobüsün içinde değil, dışındayım. Yalıtım 0. Bakım 0.

Eski aracı Belde idi. Yeni aracı Temsa. İki külüstür bir Otokar bile etmez. Mercedes bile demiyorum. Otokar.

B5243. Hiç kimseye tavsiye etmem. O1264'ün BMC hali. Yeni nesil Çöpcity!

Motoru çok gürültülü, süspansiyon kötü. Sürekli titriyoruz. İçi de, dışı da çok kirli. Hijyen, SIFIR!

A-924'ü andırdı.
İETT Procity TR'lerinde dışarıdan duyuyorum titreme sesini artık.Yanımdan geçerken durduğunda.

146 -> B-1887 😭😭😭

Bu araç güya en bakımlı Otokar ama maalesef bu araç için de içten yorumlarım kötüleşmeye başladı. Aracın içindeki duracak yazısının çerçevesi kopmuş, bazı tutacaklar kopmuş, motoru biraz gürültülü... Manevra yapınca veya araç durunca Temsa'lar gibi titriyor. Kaloriferi de zayıf çalışıyor. Kapı arkasında yazılar vardı (silinmiş ama yine de belli oluyordu), biraz da motor kapağı yanındaki boyaları dökülüyordu. Ayrıca motor kapağı normalden çok acayip büyük.

Yani çok üzüldüm bu araca.

Bu durum bence normal çünkü araç 13 yaşında. Yani bu durumu bile bence iyi. Daha kötüleri de var yani. A-1867'nin eski aracı bundan 2-3 kat daha kötü durumdaydı.

Cngli Temsalarda bir patlama sesi geliyor. Hava boşaltma sesi gibi sağır edici. Hiç sevmiyorum
O sesi bende hiç sevmiyorum geçen yıl 98G'de binmiştim CNG'li Temsa'ya sürekli birkaç dakikada bir çıkan o sesten rahatsız olmuştum Güngören'e kadar. Hatta bindiğime pişman etmişti keşke sonraki 98G'ye(Otokar Kent 290LF gelecekti), ya da minibüse binseydim dedirtmişti.

Ayrıca onun dışında sesini sevmediğim ve rahatsız olduğum araçlarda bunlar:

Akia Ultra LF 12 1.Nesil(2014-2015 Euro 5): Titreme ve gürültüsünden dolayı sevmiyorum. Yine de 2016 model olup Euro 6 olanlarında titreme ve aşırı gürültü yok ama 1.nesillerde bu dediğim istisna çünkü 2016 modellerin çoğunluğu 2.nesildir 1.nesil olupta 2016 olan çok az 1.nesillerin çoğunluğu 2014 ve 2015 model. Yine de az da olsa var ama 1.nesil 2016 örnek olarak ise A-173'ü verebilirim 2016 model 1.nesil ve Euro 6.

Temsa Avenue LF(2011-2013 arası): Hem gürültülü olması hem de titremesinden dolayı hiç sevmiyorum.

BMC Procity 1.nesil(2011-2013): Titreme ve motor sesinin çok gürültülü olmasını sevmiyorum.

BMC Procity TR(2017-2020): Motor gürültüsünden dolayı hiç sevmiyorum. Neyseki ÖHO ve İOAŞ'taki Procity TR'lerin çoğunluğu %90'larda 2021 sonrası ama İETT'dekilerin hepsi maalesef 2017 model.

146 -> B-1887 😭😭😭

Bu araç güya en bakımlı Otokar ama maalesef bu araç için de içten yorumlarım kötüleşmeye başladı. Aracın içindeki duracak yazısının çerçevesi kopmuş, bazı tutacaklar kopmuş, motoru biraz gürültülü... Manevra yapınca veya araç durunca Temsa'lar gibi titriyor. Kaloriferi de zayıf çalışıyor. Kapı arkasında yazılar vardı (silinmiş ama yine de belli oluyordu), biraz da motor kapağı yanındaki boyaları dökülüyordu. Ayrıca motor kapağı normalden çok acayip büyük.

Yani çok üzüldüm bu araca.

Bu durum bence normal çünkü araç 13 yaşında. Yani bu durumu bile bence iyi. Daha kötüleri de var yani. A-1867'nin eski aracı bundan 2-3 kat daha kötü durumdaydı.
B-1887 ile hemen hemen aynı yaşta olan A-1858'in biraz daha iyi olduğunu düşünüyorum.

B-1809'u kimse mi yazmadı?

Bu arada D-108'in motor sesini düzeltememişler. Halen daha rahatsız edici. Bunda da traktör motoru var.
Ben sohbet konusuna yazmıştım geçen hafta B-1809’u. Bu konunun varlığını unutmuşum. Bugün araca yine bindim o eski kükreyen sesi yoktu. Şaşırdım.

Geri
Üst Alt