İETT Araç Filosu ve Araçları Hakkında Sohbet

Maalesef otomobil , otobüs, kamyon farketmeksizin bütün araç tasarımları farklı yöne evrilmeye başladı.
Mercedes'e o çamaşır makinelerini hiç ama hiç yakıştıramadım. Otobüslerine de aynı kötülüğü yapacaklar diye korkuyorum.

Avrupa yakasında başlayacaklar tabi ki de
Daha önce de söylemiştim, Şahinkaya Garajında çalışan bir tanıdığım Otokar Kent'ler bize gelecek demişti ve bu durumdan pek de memnun değillerdi. Yeni araçlar Sultangazi garajına, oradaki araçlar da Şahinkaya - Anadolu garajlarına gelebilir

Çok sevgili arkadaşlar İETT otobüs alsa ne olur? almasa ne olur? Üzülerek söylüyorum sizlere çünkü istanbuldaki İETT otobüs hatlarının %99 'u özel ne yazık ki.🤝🤝🤝😨😨😨😰😰😰😡😡😡😬😬😬
Tümden özelleştirilmediğine dua etmek lazım. Elde kalan kalelerden biri iett çünkü

Tümden özelleştirilmediğine dua etmek lazım. Elde kalan kalelerden biri iett çünkü
Zamanında metrobüs sisteminin özel şirket tarafından işletilmesi gündeme gelmişti :) aslında çok enteresan bir olay olurdu. Ama belediye ücretsiz - indirimli kartların parasını kendi cebinden vermediği sürece kârlı olmaz

Daha önce de söylemiştim, Şahinkaya Garajında çalışan bir tanıdığım Otokar Kent'ler bize gelecek demişti ve bu durumdan pek de memnun değillerdi. Yeni araçlar Sultangazi garajına, oradaki araçlar da Şahinkaya - Anadolu garajlarına gelebilir
Bir zamanlar Anadolu Garajı'nda Otokarlar varken Şahinkaya garajına gittiğinde köy hatlarına çalıştığında mazot yetmiyordu tekrardan Anadolu Garajına dönmek zorunda kalmıştı

Fabrikasyon kapıları dışa açılan solo otobüs olarak sadece Man üretim yapıyor.
Hayır.Otokar ve Mercedeste yapabilir.
Mesela Otokar Kent XL kapıları dışarı açılıyor aynı zamanda otokar kent 290H lerin orta kapısıda dışarı açılıyordu.Avrupada Bazı Mercedes Citaro Modellerinde Kapı Dışarı Açılıyor.İstenirse Aynı Kapı Sistemi Conectoyada Yapılabilir.

Hayır.Otokar ve Mercedeste yapabilir.
Mesela Otokar Kent XL kapıları dışarı açılıyor aynı zamanda otokar kent 290H lerin orta kapısıda dışarı açılıyordu.Avrupada Bazı Mercedes Citaro Modellerinde Kapı Dışarı Açılıyor.İstenirse Aynı Kapı Sistemi Conectoyada Yapılabilir.
Onlar isteğe özel yapıyorlar. Man direkt seri üretim yapıyor. Ayrıca ben gerek yurt dışında gerek yurt içinde hiç kapıları dışa açılan Otokar Kent solo görmedim. Yapılırsa bir ilk yaşanmış olur.

Onlar isteğe özel yapıyorlar. Man direkt seri üretim yapıyor. Ayrıca ben gerek yurt dışında gerek yurt içinde hiç kapıları dışa açılan Otokar Kent solo görmedim. Yapılırsa bir ilk yaşanmış olur.
Kent 290H orta ve arka kapısı dışa doğru açılıyor Görseli aşağı bırakıyorum
1773995541740.webp

Alıntı Ankara Şehiriçi

IMG_2629.webp
İhalesiz 100 araç alınabiliyor muymuş?Antalya bile 100 adet Mercedes Alırken İett çıkıp Akia,Temsa,Habaş gibi Kalitesiz Araç Alacaksa Hiç Almasın.Yıllardır Bmc,den başka araç almayan Antalya Kadar Olamıyorsa Bu Saatten Sonra İett Büyükşehir Ulaşımınında En Dandik Kurumdur Bir Değeri Yoktur.(Akia,nın Birtek Metrobüsleri Alınsın)

Son düzenleme:
Otokar iyi olmadığını kaç kere anlatıyorum ama 2013 modeller yok Öhou ise farklı bir olay ihalelerdr otokar en dandik aracı üretiyor artık kalite yok konfor yok 2021 model araç geldikten 2 ay sonra yanmamalı o yüzden Otokar artık iyi bir marka değildir. Para uğrunda koşmaktadır. Gelirse siz vah vah dersiniz tabi kimse görmeden inanmaz ama maalesef Otokardan kalite beklemiyoruz artık çalışsın sıkıntısız yeter bize artık otokar. O kliması da o kadar ergonomi düşmanı ki ama neyse.

Ekli dosyayı görüntüle 129230İhalesiz 100 araç alınabiliyor muymuş?Antalya bile 100 adet Mercedes Alırken İett çıkıp Akia,Temsa,Habaş gibi Kalitesiz Araç Alacaksa Hiç Almasın.Yıllardır Bmc,den başka araç almayan Antalya Kadar Olamıyorsa Bu Saatten Sonra İett Büyükşehir Ulaşımınında En Dandik Kurumdur Bir Değeri Yoktur.(Akia,nın Birtek Metrobüsleri Alınsın)
Altına imzamı atarım. Üstelik ulaşım ücretleri bu kadar yüksekken en azından bir kısmını alırken Mercedes yerine kalitesiz markalara kaçarlarsa İETT'ye yazıklar olsun denir.

Bence bir bakıma iyi olabilir. Otobüslerin yanlarından geçen motorcular için bir uyarı işareti gibi olabilir. Bu sayede daha erken frene basarlar.
O motorculara Fırsst veren yolcuları tehlikeye sokan da bizzat şoförler durak cebi var yanaşmaz cep yok ama yanaşıvak yer var yanaşmaz Park eden araba yok yakında yine yanaşmaz şoförler manevra yapmayı hiç sevmiyor.

O motorculara Fırsst veren yolcuları tehlikeye sokan da bizzat şoförler durak cebi var yanaşmaz cep yok ama yanaşıvak yer var yanaşmaz Park eden araba yok yakında yine yanaşmaz şoförler manevra yapmayı hiç sevmiyor.
Maalesef öyle. Cebe girmek veya durağa daha yakın yanaşmak varken açıktan yolcu indirip bindirmeleri motorculara fırsat tanıyor. Yıllardır da bu konuda bir aksiyon alınmayınca belki dışarıya doğru açılan kapılar faydalı olur bu konuda diye düşünüyorum.

Geri
Üst Alt