İzban neden İzbanlık yapıyor?
@wowbot çeviri gönder yapay zeka

üstad taa o zaman TSK içindeki iman ehli sınıfa işaret yapmış"Hazret-i Üstad, iman nuruyla baktığı için Anadoluyu çok severdi. İslâmın ileri karakolu olarak bakardı Türkiye'ye... Ve burada meskûn ahaliye kalbinin tâ derinliğinden şefkat gösterirdi. Türk milletini çok severdi."
" 'Ben bakıyorum; kim bana zulmediyor, dikkat ediyordum, onlar katiyen Türk değillerdir. Çünkü, hakiki Türklerde zulmetmek damarı yoktur. Bana zulmedenler, Türklük perdesi altına girmiş başka millettendir, ' ve ' Her milletten ziyade yüksek bir haslet, bir manevi kahramanlık Türklerde görüyorum.' derdi."
"Bir gün, Eskişehir'de, Yıldız Otelinin üst katında Hazret-i Üstad'ın odasında hizmetindeydik. Bir kuşluk vakti idi. Beş adet jet uçağı otelin üstünden şiddetli ses çıkararak geçtiler. Pencereler de açık idi. Hazret-i Üstad gülümseyerek, 'İnşaallah bunlar bir zaman İslâmiyete büyük hizmetler edecekler.' dedi. Ve ilaveten, 'Sungur, askeriyede bir ruh var. O ruh, benimle dosttur. Bilmiyorum, ya o bir kişidir veya cemaattir; sağdır ve ölüdür; velîdir veya kutubdur. Bilmiyorum, fakat bir ruh var ki; o ruh benimle dosttur.' diye beyanda bulundular.
Tanıyanların Dilinden, Mustafa SUNGUR'un Hatıraları
Milliyet gittikçe küreselleşen dünyamızda çok önemlidir, bir insanın kimliğinin temelidir. Tabi sadece milliyetinin tarihinden ötürü gerginleşmek gerek fakat tutuculuk tasvip edilmelidir.Bazı lazları Türk vatanı ve kimliği konusunda tutucu görüyorum, güzel bir durum bu benim de ebelerimden laz olan var, ama ben vatan konusunda elbette tutuculuk iyidir ama milliyet konusunda tutuculuğu gerginliği pek tasvip etmiyorum, hani demiştim ya tutuculuk iyi bir şey değil, biz gönlümüzü tüm insanlığa açtık ve serencamımızda sadece Allah'ı andık ve yücelttik diye
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Güney Azerbaycan Türklerini biliyorduk da gerçekten Farslar arasında da dinimiz konusunda mutedil bizim kötü bakmayacağımız insanlar var, bu mersiyeler de bunu gösteriyor zaten, ortaya karışık 1. si Türk ve 2.si Fars mersiyesi :
Bizim temsil ettiğimiz anlayış, Selçuklu Devleti ve Osmanlı İmparatorluğu geleneğine dayanır. Benimle aynı zihinde olan Müslüman Türk milletininde milliyetçilik yoktur biz sadece hamiyetperveriz, yani insan kucaklar kollarız, biz olaya daha idealist daha uhrevi bakıyoruz ve o tabiattayız. Dediğim gibi bizde tasavvufi bir muhayyile vardır, yaratana en yakın, yaratanın eğilimine en yakın olduğunu bildiğimiz Yunus Emre Mevlana idealizmi, yani sevgi ve insan merkezli idealizm var, insan ve uhrevi hayat odaklıyızdır, ve serancamımızda sadece yaratanı andık ve yücelttik, şu mısralar biraz bize değinir:Milliyet gittikçe küreselleşen dünyamızda çok önemlidir, bir insanın kimliğinin temelidir. Tabi sadece milliyetinin tarihinden ötürü gerginleşmek gerek fakat tutuculuk tasvip edilmelidir.
Osmanlı dünün devletidir. Atatürk’ün Türkiyesi de bugündür, dolayısıyla benim (ve umuyorum diğer genç/genç hissedenlerin) temsil ettiğim anlayıştır, millettir.Bizim temsil ettiğimiz anlayış, Selçuklu Devleti ve Osmanlı İmparatorluğu geleneğine dayanır. Benimle aynı zihinde olan Müslüman Türk milletininde milliyetçilik yoktur biz sadece hamiyetperveriz, yani insan kucaklar kollarız, biz olaya daha idealist daha uhrevi bakıyoruz ve o tabiattayız. Dediğim gibi bizde tasavvufi bir muhayyile vardır, yaratana en yakın, yaratanın eğilimine en yakın olduğunu bildiğimiz Yunus Emre Mevlana idealizmi, yani sevgi ve insan merkezli idealizm var, insan ve uhrevi hayat odaklıyızdır, ve serancamımızda sadece yaratanı andık ve yücelttik, şu mısralar biraz bize değinir:
Cennette bu gün gülleri açmış görürüz de
Hâlâ o kızıl hâtıra gitmez gözümüzde
Bin atlı akınlarda çocuklar gibi şendik
Bin atlı o gün dev gibi bir orduyu yendik
Dediğim gibi biz yukarıya yaratana bağlıyız, onun bize buyurduğu gibi yaşamak ile mükellefiz, sahte inkar ideolojileri ancak rahmani harekat ile çatışır ve biz de mücadele ederiz bunlarla ve bu suretle de dünyada inanan insanlara bir tarih bir hayat hikayesi olur, ayrıca bu suretle ahirette şehitlik yolu ile makamlar kazanılır.Osmanlı dünün devletidir. Atatürk’ün Türkiyesi de bugündür, dolayısıyla benim (ve umuyorum diğer genç/genç hissedenlerin) temsil ettiğim anlayıştır, millettir.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.