Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hocam aklı başında bir insan zaten bunu anlar. Sosyoloji diye bir şey var. Buhari burada bir dogmadan bahsetmiş bir de Sosyolojik bir tespitte bulunmuş.
Almanyadaki türkler uyum sağlamadı diye biliyorum ama uyum sağlayan varsa bu da ilahi taksimattır. yani o ruh kafir olarak yaratılmıştır dediğim gibi inanandan inanmayan inanmayandan da inanan çıkabilir nesil olarak.
evet Allah’a yönelmeye müsait, tevhid kabiliyeti olan temiz yaratılış anlamındadır bu, burada bebek masumiyetinden bahsediyor bence. ama ben ne kadar kötü eğitim olsa da ana babası azılı kafir olsa da içinde iman varsa iman edeceğine inanıyorum, ya da tersi annesi babası çok iyi müslüman olsa da eğer içinde ruhunda küfür varsa büyünce küfredecektir. benim inancım böyle.
Mûsâ Medyen’e doğru yöneldiğinde, “Umarım rabbim bana doğru yolu buldurur” dedi.
﴾23﴿
Medyen suyuna vardığında orada hayvanlarını sulayan bir grup insanla karşılaştı. Onların biraz ötesinde de (hayvanlarının suya gelmesini) engelleyen iki kadın gördü. Onlara, “Meseleniz nedir?” diye sordu. “Çobanlar sulayıp çekilmeden biz (hayvanlarımızı) sulayamayız; babamız da çok yaşlı” dediler.
﴾24﴿
Bunun üzerine Mûsâ, onların hayvanlarını sulayıverdi. Sonra gölgeye çekilip, “Ey rabbim! Bana lutfedeceğin her türlü hayra muhtacım!” diye niyazda bulundu.
Musa peygamberin bu duası ve olay bana çok uyuyor maalesef öyle bir sıkıntım var.
Gerçek bir foto veya videodan alınan sahne gözümün önünden gitmiyor: Naziler yenilirken ruslar almanları peş peşe mağlup ederken Prusyalı subaylar önlerinde şampanyalar, yemekler güzel temiz gösterişli askeri üniformalar içerisinde yüzlerce prusyalı subay sanki bir kutlamadaymış gibi toplanmışlar. aklımda bu sahne kaldı, bazen kendi iyi durumumu ve iyi işimi görünce kendimi ülkemde öyle düşünüyorum, elbette askeri olarak öyle kötü durumda değiliz ama ülkemde bir sürü ekonomik zorluklar içerisinde yaşayan vatandaşım var. askeri olarak öyle kötü durumda değiliz dedim ama sürekli benim karnımı doyurmam için mutlu bir yuva kurmam için benim can mal güvenliğim için şehit olan insanlar var haberleri geliyor sürekli.
İşte kendimi ve çevremdekileri böyle düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum. ve elbette bunu değiştirmek için aksiyon almak lazım ama hani bir söz varya:
"Atta hüner çok ama dizde derman yok diye"
derman mı kaldı ya. yaşta geçti. hastalıklar ile boğuştuk hep, ülkemizin insanlığın selameti için bir aksiyon alamadık.
Millî Eğitim Bakanlığı TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
tegm.meb.gov.tr
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Mutlaka katılın mesa gönderimine inananlar, ülkemizdeki kripto kendi Müslüman olmadığını gizleyen insanlar da belli olmaya başladı, şimdiye kadar hep saklandılar şimdi ortaya çıktı.
Eğer biz onlara melekleri indirseydik, ölüler de onlarla konuşsaydı ve her şeyi toplayıp karşılarına getirseydik, Allah dilemedikçe yine de inanacak değillerdi; fakat çokları bunu bilmezler. (Enam suresi 111. ayet)
Milyar dolarlar kar vaad eden ve potansiyeli olan BMC nin yarısını Katar ordusuna 300 milyon dolara satanlar ve onay verenler en büyük kazığı atmıştır Türk milletine.
Nihat Hatipoğlu hoca seminerlerinde şu kadar para istemiş vs duyunca sizi hep savunduk ümmet olarak ama sürekli köpek güzellemesi yapıyorsunuz, İslam hukukunda başıboş köpeklerin itlafının vacip olduğunu söylemiyorsunuz, korkarım ki sizin de ahirette sorgunuz çetin haliniz çetin olacak.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.