İBB'nin Arnavutköydeki MD Kodlu Yeşil Minibüs Projesi

Minibüsçüler kendi arabalarını kartlı sisteme entegre ettiler. Değişim işi şimdilik askıda

Mescidi selamdan Habibler ve Arnavutköy merkeze girmeyen Expres hatlar açılabilir.Örneğin Boğazköy memba-Ayazma-Bolluca-İmrahar veya 36HT nin Arnavutköy merkeze girmeden. kozlardan gidip gelecek hat
Bölgeye ek hat açılmaz bence elde olan hatlar değerlendirilir. Ek minibüs takviyesi yapılır

336H-1 den çıktı galiba yeşil minibüsler ondan sonra tabiiki iett eksikliği tamamlamadı ve 336H-1 kapandı.

Arkadaşlar ben harbiyede çalışıyorum tamamen bölge öho 89T-32T gibi hatlar iett de inanın yüzde 3 aksama ve sorun oranı çünkü tüm hatlar özel

Öho grupları eskiden boğazköye bile çalışırdı ama artan maliyet ve trafikte kalış süresinin uzaması şehriçinde çalışmaya endeksledü öho gruplarını otobüs aş nin bile grupları var

Ben küçükken hatırlıyorum 54Ç-54ÖR gibi hatlar 10 dakikada bir geçerdi iett çıktı otobüs aş girdi onları aldılar alibeyköye verdiler ve iett destek araba vermedi hatlar 25 dk da bire düştü

54K ya araç-şöför eksikliğinden topkapı araba gönderiyor sorun büyük ve giderilmiyoda hergün bi yerlerden araba eksiltiyolar

Körüklü araba zaten göremezsin orası ayrı bi durum artık normal araç görmekte çok zorlaştı

Git gide kötüye gidiyor iett nin durumu

1774453257268.webp

kötü çekim için kusura bakmayın yeşillerde bir ilk yeni kasa karsan atak

He ben not düşeyim yakında tahminimce kapatılacak hatlar

36AS
36CY
36AY VE 336M de araç azaltılışı olur
36B
36AS ve 36CY kapanırsa hatları sıkça kullanan insanlar ve yerel Arnavutköy halkı iett binasında çadır kurar

Son düzenleme:
Arkadaşlar iett artık YÖNETİLEMEZ HALDEDIR. 100 yıllık kurum artık siyasileşmiştir. Koskocaman bir ilçeye iett hizmet goturemiyorum diyemez, hele hele minibuslere mahkum edemez, 100 yıllık kurumda ilk defa böyle bir şey yaşanması artık iflasın geldiğinin kanıtıdır. İlçe belediyesi toplu ulaşım hizmeti Kanunen veremez bu bilinmesine rağmen topu ilçe belediyesine atmak nasıl bir iş bilmezliktir. Bu durumun mantıklı bir açıklaması olamaz maalesef
10 sene önce millet 11ÜS e binemediği için Altunizade de yol kesip eylem yapmıştı. Öyle arnavutköy gibi dağ başı da değil ha istanbul un en merkezi yerlerinde oldu bu olay. O yüzden çok da abartmamak lazım

10 sene önce millet 11ÜS e binemediği için Altunizade de yol kesip eylem yapmıştı. Öyle arnavutköy gibi dağ başı da değil ha istanbul un en merkezi yerlerinde oldu bu olay. O yüzden çok da abartmamak lazım
8 sene önce bütün İOAŞ araçları kontak kapatmışlardı. O günü dün gibi hatırlıyoum. Hatlarda otobüs yoktu.

"2 bin 500 çalışanımız var, masraflarımızı karşılayamıyoruz"​

Arnavutköy’ün kabusu……….
Küçük mesafeler ve az yolcusu bulunan hatlar için mantıklı; fakat işlek, fazla yolculu ve sık kullanılan hatlarda bu minibüslerin kullanılması ulaşımda sıkıntı yaşanabilir yani daha doğrusu yaşanıyor.

Daha önce de belirttiğim gibi..

İSTANBUL’UN GÖRÜNTÜSÜNÜ BOZAN ÇİRKİN ARAÇLAR..

İETT’NİN BU MİNİBÜS KİSVESİ ADI ALTINDA ENTEGRASYON PROJELERİNİ ARNAVUTKÖY’DE ACİLEN SONLANDIRMALI.

YOKSA İETT ARNAVUTKÖY’DE BÜTÜN İETT HATLARINI SESSİZ VE SEDASIZ PASİFE ALACAK.

ZATEN MİNİBÜS OLAYI İSTANBUL GİBİ KADİM BİR KENTTE OLMASIN MÜMKÜNSE. GERİ KALAN 80 İL’DE OLSUN AMA İSTANBUL’DA OLMASIN VE İSTANBUL BU FARKLILIĞIYLA ÖNE ÇIKSIN...

Sonrasında ne oldu onu da belirtelim, solo otobüsler korukluye döndü, o zamanların ioaş bölgeye otobüs yigdi tabiri caizse. O zamanlarla bugünü karşılaştırmak abes ve mantıksız orada sorun araç eksiği sefer sıklığıydı burada sorun iett hizmeti kaldırması apayrı meseleler
8 sene önce bütün İOAŞ araçları kontak kapatmışlardı. O günü dün gibi hatırlıyoum. Hatlarda otobüs yoktu.

Bu durum sürekli olarak meydana gelen hadiseler, geçen senede kontak kapandı
Arnavutköy de yolcu taşımacılığında minibüslere öncelik verilmesini desteklemiyorum ama dünyanın sonu gelmiş gibi davranmaya da gerek yok
Dünyanın sonu değil elbette ama bunun yapılması da doğru değil,iett hizmet götürmek zorunda. Kar gözetmeden hizmet etmek zorunda

Daha önce de belirttiğim gibi..

İSTANBUL’UN GÖRÜNTÜSÜNÜ BOZAN ÇİRKİN ARAÇLAR..

İETT’NİN BU MİNİBÜS KİSVESİ ADI ALTINDA ENTEGRASYON PROJELERİNİ ARNAVUTKÖY’DE ACİLEN SONLANDIRMALI.

YOKSA İETT ARNAVUTKÖY’DE BÜTÜN İETT HATLARINI SESSİZ VE SEDASIZ PASİFE ALACAK.

ZATEN MİNİBÜS OLAYI İSTANBUL GİBİ KADİM BİR KENTTE OLMASIN MÜMKÜNSE. GERİ KALAN 80 İL’DE OLSUN AMA İSTANBUL’DA OLMASIN VE İSTANBUL BU FARKLILIĞIYLA ÖNE ÇIKSIN...
İett’nin geri adım atacağını sanmıyorum

Sonrasında ne oldu onu da belirtelim, solo otobüsler korukluye döndü, o zamanların ioaş bölgeye otobüs yigdi tabiri caizse. O zamanlarla bugünü karşılaştırmak abes ve mantıksız orada sorun araç eksiği sefer sıklığıydı burada sorun iett hizmeti kaldırması apayrı meseleler

Bu durum sürekli olarak meydana gelen hadiseler, geçen senede kontak kapandı

Dünyanın sonu değil elbette ama bunun yapılması da doğru değil,iett hizmet götürmek zorunda. Kar gözetmeden hizmet etmek zorunda
Solo otobüsler körüklüye dönmedi, körüklü takviyesi geldi. 11ÜS bölgesindekiler eylem yaptığı medyaya çıktığı için körüklü alabildi. Benim lise okuduğum dönem 11H a binmek bizim için hayal gibi bir şeydi çünkü kısa mavi otobüsler çalışıyordu. O dönem 9 metre varken şimdi 18 metre araç çalışıyor :) son cümleneyse kesinlikle katılıyorum

Solo otobüsler körüklüye dönmedi, körüklü takviyesi geldi. 11ÜS bölgesindekiler eylem yaptığı medyaya çıktığı için körüklü alabildi. Benim lise okuduğum dönem 11H a binmek bizim için hayal gibi bir şeydi çünkü kısa mavi otobüsler çalışıyordu. O dönem 9 metre varken şimdi 18 metre araç çalışıyor :)
Polemik yaratmak istemiyorum, uzatmakta istemiyorum, hat ioaş bünyesinden iett bünyesine geçip korukluye döndü kısa süre sonrasında ise ioaş bölgeyi tamamen alarak körüklü aracı 2 ye düşürdü, 11h ise o zamanlarda bölge yoğunluğuna bağlı olarak dar bölge tabir edilen şekilde 10m araçlar çalışırdı. Iett bölgeye gereken özeni gösterdi gösteriyor.
son cümleneyse kesinlikle katılıyorum
Teşekkür ederim 😀

Geri
Üst Alt