Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi - Yht

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Berktuğ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Niye yapay zeka kullanıyorsunuz bir şey bilmiyorsanız boş şeyler yazmayın. yapay zeka genelde kafasından sallayarak cevap veriyor ki istesek bizde sorabiliriz böyle boş gönderi atarak forumu kirletiyorsunuz umarım adminler el atar

1.ncisi yapay zeka kullanmıyorum.
2ncisi senin elde edemediğin ve bulamadığın kaynaklardan bilgi alıyorum.
3ncüsü yapay zekadan ziyade KURUMSAL İFADE BİÇİMİ VE TEKNİK TERİMLER DİYELİM!

Sen hayatında kurumsal yazılı iletişim eğitimini almamış isen bu beni hiç ilgilendirmez.

Ve ayrıca bu zamana kadar ilettiğim bütün gönderiler, yazılara bakılır ve buna göre değerlendirilir.

Forum yöneticilerine senin gibi kirli düşünceye sahip, kirli bir zekadan arındırılması gerek asıl!

Terbiyesiz!

@Rick Grimes Bu üye hakkında gerekli uyarıların yapılmasını rica ediyorum.

Son düzenleme:
tekrarlı postlarda aynı cümleleri içeren ve yeni bilgi paylaşımı olmayan gönderiler hakkında çok fazla şikayet alıyoruz, tüm forum üyelerinin bu konuya dikkat etmesi konusunda ricada bulunuyorum

forumun aşriv niteliğine bu durum oldukça zarar veriyor
Pardonda bu hatta elektrik verildi siz iyi misiniz?

Arkadaşlar siz demiryolun ne olduğunu biliyor musunuz?

Ayrıca daha önce de ilettiğim gibi benim tek kaynağım; TCDD ve Ulaştırma Bakanlığı kaynakları.

Bunu daha önce de ifade etmiştim, kaldı ki benim bu forumda yüzlerce mesajım var.

O zaman şöyle yapalım bugünden itibaren hiçbir gelişmeyi ve hiçbir bilgi paylaşımı yapmıyorum.

Bitmiştir benim için WowTurkey.

Herkese iyi forumlar.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ha birde şunu anlayamadım tam olarak senin bu forumdaki amacın ne? 1 tane bile mesajın yok ki bu mesajında ilk. Hiçbir tartışma konusunda bile yoksun.

Ve kayıtlı üyeliğinden bugüne sadece 1 mesaj var.

Sen önce demiryolu terimlerini, kurumsal yazılı iletişim, kurumsal ifade biçimi gibi terimleri öğren.

Biraz kırk fırın ekmek ye ondan sonra BENİM karşıma çık.

Ki benim sadece bu platformda üyeliğim yok onu da belirtiyim.

Demiryolu konusunda bir çok yazım var kendime ait.

Yapay zekaya gelecek olursak; benim bu forumda yüzlerce mesajım var.

500+ bunların hepsi yapay zeka olsaydı şuana kadar üye moderatörleri tarafından engellenmez miydim?
Niye yapay zeka kullanıyorsunuz bir şey bilmiyorsanız boş şeyler yazmayın. yapay zeka genelde kafasından sallayarak cevap veriyor ki istesek bizde sorabiliriz böyle boş gönderi atarak forumu kirletiyorsunuz umarım adminler el atar

Son düzenleme:
tekrarlı postlarda aynı cümleleri içeren ve yeni bilgi paylaşımı olmayan gönderiler hakkında çok fazla şikayet alıyoruz, tüm forum üyelerinin bu konuya dikkat etmesi konusunda ricada bulunuyorum

forumun aşriv niteliğine bu durum oldukça zarar veriyor

Halkalı - Kapıkule HT hakkındaki gelişmeleri paylaşmak suç mu? Anlayamadım?

Halkalı - Kapıkule HT hakkındaki gelişmeleri paylaşmak suç mu? Anlayamadım?
yapay zeka kullandığınıza dair bir ithamda bulunmadım, zaten kullandığınızı da düşünmüyorum. paylaşımınızı başka bir moderatör arkadaş silmiş, ben müdahale etmemiştim

raylı sistem başlıklarındaki aktifliğinizi kimse eleştirmiyor, forum için önemli bir üyesiniz. ben paylaşım kalitesi olarak genel bir uyarıda bulunmuştum, her yeni bilgiyi eskileri ile beraber yazdığınızda sanki hep aynı mesajlar tekrarlanıyor hissiyatı veriyor. bunu paylaşımlarınızı okuduğum için belirtiyorum. haberler harici yaptığınız yorum paylaşımları zaten oldukça yapıcı oluyor

bu konuda yaptırım yapmadığımızı tekrardan belirtiyorum, ben şahsi yorumumu paylaştım ama benzer görüşte başka kullancıların olduğunu ve zaman zaman şikayette bulunduklarını da eklemek isterim

📍Babaeski

•Hattın ticari deneme seferleri devam ediyor.✅

•Ek olarak Halkalı-Edirne-Halkalı parkurunda işleyen bölgesel trenlerde yeni rayları kullanmaya kademeli olarak başladı. ✅ (Çerkezköy-Edirne arası)

3 Mart 2026 tarihi itibariyle hatta elektrik verildi.✅

Ekli dosyalar

• 2AF853FF-E993-4873-B5F1-455112632BB7.webp
    2AF853FF-E993-4873-B5F1-455112632BB7.webp
    246.8 KB · Görüntüleme: 44
Zaten bu 4 il olarak zaten istanbul,tekirdağ,kırklareli,edirne bunlar zaten ama sadece tekirdağdan çerkezköy'de geçecek zaten normalde çerkezköyden sonra çorlu muratlıdan geçecek zaten en saçma olayı o neden çerkezköyden sonra büyükkarıştıran da geçip neden çorlu'ya muratlı'ya uğramıyor? Buna sorarlar zaten
Çünkü hat yük taşımacılığı için yapılmış. proje çizilirken edirne-çerkez arası üçgen cetvel ile bir çizgi çekmişler muhtemelen.

Bide hatkapattıranlar(minibüsçülerinde) kazanması lazım tabiki

Merak ediyorum, Çerkezköyde marmaray tam olarak nerde durucak? Şuanda onun için bir yer inşa edilmemiş.
Çerkezköyde bir tane ada platformu inşa etmişler gibi orada durur büyük ihtimalle

Tabii ki de yetersiz bu ama neyse tcdd neden inatla yeni yaptığı gar'lara maksimum 2-3 peron koyup geçiştiriyor bilmiyorum mesela MAOG kapsamında yeniden düzenlenen Mersin Garı'na 2 platform yapılmış sadece. TCDD nasıl bir işletme planlıyor, hiçbir fikrim yok. Avrupa'daki tren garlarına bakınca, orta çaplı şehirlerdeki (~500.000 nüfus) garlarda bile her zaman en azından 5-6 platform oluyor; hatta Mersin Garı gibi terminal istasyonlarında 15-20 platform sayısına kadar bile çıkabiliyor. TCDD'nin böyle 1-2 platform yapıp geçiştirdiği istasyonlarda gelecekte işletme problemleri yaşanacağına eminim.

Ekli dosyalar

• çerkezköy.webp
    çerkezköy.webp
    670.1 KB · Görüntüleme: 31
Banliyö olarak işletilmesi düşünülen güzergah sadece Halkalı-Ispartakule mi yoksa bu duraklar ve fazlası da var mı?
Halkalı
Ispartakule
Bahçeşehir
Çatalca
Çerkezköy
Nihai çed raporunda böyle gözüküyor, garip bir şekilde Çatalca istasyonu dahil değil gibi. Ama UAB'nin yayınladığı her materyalde genelde Çatalca istasyonu dahil; onun dışında Bahçeşehir istasyonu olmaz gibi. Zaten İspartakule ile birbirine çok yakınlar, ikisinden biri olsa yeterli.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-03-18 213539.webp
    Ekran görüntüsü 2026-03-18 213539.webp
    57.5 KB · Görüntüleme: 50
  • 03_2024_12_Ocak_03_WhatsApp-Image-2024-01-17-at-12.56.00.webp
    03_2024_12_Ocak_03_WhatsApp-Image-2024-01-17-at-12.56.00.webp
    64.3 KB · Görüntüleme: 48
Nihai çed raporunda böyle gözüküyor, garip bir şekilde Çatalca istasyonu dahil değil gibi. Ama UAB'nin yayınladığı her materyalde genelde Çatalca istasyonu dahil; onun dışında Bahçeşehir istasyonu olmaz gibi. Zaten İspartakule ile birbirine çok yakınlar, ikisinden biri olsa yeterli.
Boğazköy otobüs peronları, Pazartürk, otopark imkanı vb düşünüldüğünde Bahçeşehir durağı da gerekli bence. Hatta başka bir tanıtım videosunda Bahçeşehir durağı da gözüküyor ama hala banliyö işletmesi kapsamında mı emin değilim.
Belirttiğim gibi Bahçeşehir durağı iptal olmuyor zaten. Tünel, Ispartakule istasyonu öncesinde son buluyor.

halkalı-çerkezköy yeni hat bitince tcdd nin mevcut işletme vizyonuyla yapılacak işletmeleri aşağı yukarı şöyle olacaktır.
halkalı-kapıkule arası 3-4 sefer ıspartakule-çatalca-çerkezköy-b.karıştıran-lüleburgaz-babaeski-haVSa-edirne uğraklı ht işletmesi (yerli 225km lik setler yetişirse kullanılır)
halkalı-çerkezköy arası yine sabah akşam 3-4 sefer ıspartakule-bahçeşehir(eğer yapılırsa)-çatalca-çerkezköy işletmesi yapılır.böylece milyonları halkalıda marmaraya bağladık denir.bu arada otobüs lobiside incitilmez .
bence olması gereken işletmeler
kapııkule-edirne arası her saat her durak uğramalı ht işletmesi
(2 saatte bir express sadece express çerkezköy uğramalı)
çerkezköy-halkalı-bakırköy-söğütlüçeşme-pendik-kocaeli-adapazarı bölgesel treni
sirkeci restarasyonu bitince bakırköy sonrası sirkeci varışlı işletmede yapılır.

ömerli-deliklikaya-bahçeşehir-ıspartakule istasyonları ilave edilerek marmarayın uzatılması

halkalı-çerkezköy yeni hat bitince tcdd nin mevcut işletme vizyonuyla yapılacak işletmeleri aşağı yukarı şöyle olacaktır.
halkalı-kapıkule arası 3-4 sefer ıspartakule-çatalca-çerkezköy-b.karıştıran-lüleburgaz-babaeski-haVSa-edirne uğraklı ht işletmesi (yerli 225km lik setler yetişirse kullanılır)
halkalı-çerkezköy arası yine sabah akşam 3-4 sefer ıspartakule-bahçeşehir(eğer yapılırsa)-çatalca-çerkezköy işletmesi yapılır.böylece milyonları halkalıda marmaraya bağladık denir.bu arada otobüs lobiside incitilmez .
bence olması gereken işletmeler
kapııkule-edirne arası her saat her durak uğramalı ht işletmesi
(2 saatte bir express sadece express çerkezköy uğramalı)
çerkezköy-halkalı-bakırköy-söğütlüçeşme-pendik-kocaeli-adapazarı bölgesel treni
sirkeci restarasyonu bitince bakırköy sonrası sirkeci varışlı işletmede yapılır.

ömerli-deliklikaya-bahçeşehir-ıspartakule istasyonları ilave edilerek marmarayın uzatılması
Çerkezköy - Adapazarı bölgesel fikri dikkatimi çekti ancak mevcut ray yoğunluğu göz önüne alındığında mümkün durmuyor. Hızlı trenin Şöğütlüçeşme - Gebze arasını gitmesi 1 saatten fazla sürerken üzerine bir de bölgesel tren gelirse trafik iyice sıkışacaktır. Vizyon yoktu ki şu koridoru 4, hatta 5 hatlı yapsalardı zamanında:)

Bunun vizyon ile alakası yok. Güzergâh dikkate alındığında çok ciddi bir kamulaştırma maliyeti ortaya çıkacaktı.
Evet çıkacaktı, lakin şu anda da çıkacak. Üstelik günümüzdeki durumu göz önüne aldığımızda fazladan tren kaldıramayacak halde, özellikle de boğaz tüneli. Hem gelecekteki hatları yönetme konusunda sıkıntıya sokuyor, hem potansiyel kazancı baltalıyor. Bu gidişle 20 yıl sonra da birebir aynı güzergahı görmemiz pek de imkansız gelmiyor gözüme. Kuzey hattı ile rahatlatmaya çalışıyorlar ancak çok, çok daha kazançlı ve işlevli bir güzergah olabilirdi. 20 milyonluk şehirde en büyük gar/istasyon 4-5 peronlu olmamalıydı. Ne daha fazla yöne daha fazla sefer düzenlenebiliyor, ne seferler vaktinde gidiyor. Bakalım hiç çözülecek mi...

Eğer belirttiğiniz ciddi kamulaştırma maliyetlerine katlanılıp ilave hat yapılsaydı Gebze'ye kadar ortalama hız yine şimdiki gibi 50 km/sa civarı olacaktı. Çünkü hattın geometrik standardı çok düşük. Bunun yerine zaten Kadıköy'de sonlanması beklenen Sürat Demiryolu projesi hazırlanıyor. Böylece çok daha yüksek hızlarda, tüneller ile trenlerin merkeze gelmesi planlanıyor. En azından umalım ki bu hattın bu etabına, yani SAW/Kurtköy- Kadıköy arasına öncelik verilip bir an önce başlansın.

Boğaz geçişi ve gar konusunda zaten yazdıklarınızın aksini savunmanın mantıklı bir gerekçesi olduğunu düşünmüyorum. Keşke o konularda vizyoner bir planlama olmuş olsaydı.

Şuan için TCDD tarafında Marmaray işletmesi için planlanan;
(Aksi bir durum yaşanmazsa şayet)

1.Plan

Halkalı-Ispartakule-Çatalca-Çerkezköy hattı

2.Plan (Mevcut-B2)

Halkalı-Ispartakule-Bahçeşehir (sefer tarifesinde düzenlemeler planlanıyor)

Şöyle ki aslında Halkalı-Ispartakule arasındaki tünelin bitmesi gerekli.

Ki şahsen bende iple çekiyorum. Çünkü; Trenlerin en kritik geçiş noktası orası olacak.

Ve maalesef şuanki hatta trenler sınırlı sayıda geçiş yapabiliyor.

1.sebep
Sinyal eksikliği (EN BÜYÜK SEBEP)

2.sebep

Tek hat (Kritik öneme sahip)

Ayriyeten Marmaray’a ek olarak mevcut bölgesel tren seferlerinde değişiklikler yapılacak.

Bazı trenler için kombine taşımacılık planlanıyor.
Bölgesel trenler Çerkezköy’e kadar gidip HT hattına yolcuları aktaracak.
Uzunköprü trenleri hariç.

(Bu da şuan da TCDD’nin masasında olan bir konu, henüz netlik kazanmadı)

Kısaca: Marmaray’ın uzaması için önce tünelin bitmesi gerekli arkadaşlar…

Ki yoğun bir şekilde 7/24 çalışma esasına göre yüklenici firma büyük bir özveriyle sahada çalışıyorlar.

Geri
Üst Alt