Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar yanlış anlamayında yüzde 70 olması lazım demişsiniz üstad nerdeyse gerçekten o rakamları umacağız mütahitte zaten hacı baba tekkesi o zaman kendi yerimizi kendimiz yapalım kusura bakmayın ama çok yanlış düşünüyoruz

Ben aldığım dönemde konut parselleri 6 bin lirayken 50 lik bulvar da 9.000'den almıştım.
yani konut parseline göre %50 fazla para ödemiştim.

Bu durumda konut parselinde kat karşılığı oranı %47-48 iken 50'lik bulvarda %70 olmalı ki aynı karlılık oranından bahsedebilelim.
Halbuki 50/lik bulvarda %50 oranı telefuz ediliyor.
Demek ki 50'lik bulvarda arsa almam benim açımdan çok da akıllıca bir iş olmamış.
Halbuki o zaman konut parselinden % 50 daha fazla arsa alabilirmişim aynı paraya.
Mrb siz ya şaka yapıyorsunuz. Yada çok daha vahim bir durum var.

Mrb siz ya şaka yapıyorsunuz. Yada çok daha vahim bir durum var.
Vahim durum yok.
Sadece 1,75 konut imarlı arsa yerine ile 50 lik bulvardaki 2 emsal konut+ticari tercihimi kıyasladım.
Bazı ufak tefek düzeltmeler gerekiyorsa da işin esası belittiğim gibi.

Farklı bir hesap veya hatam var ise siz de bir hesap yapın lütfen. Slmlr.

Vahim durum yok.
Sadece 1,75 konut imarlı arsa yerine ile 50 lik bulvardaki 2 emsal konut+ticari tercihimi kıyasladım.

Şu anda bile elinizdeki arsayı satsanız alacağınız para büyük ihtimalle konut parselinde %50 fazla miktar almanıza yetecektir. Fiyatların gelişimi de hemen hemen paralel seyretti.

Vahim durum yok.

2 emsal almanız size çok daha iyi kazandırır.
Neden
1. Si= 50lik Bulvar 2 emsal yani 100mt niz muteahhitle %50 ile anlasirsaniz size 100mt daire veya ticari düşüyor.
2.= 1.75 emsal yeriniz muteahhitle %50 anlasirsaniz 100mt yerinize size 87.5 MT yer düşüyor.
Kıyaslama:
2 emsal daire veya ticari in değeri 3X ise
1.75 emsal daire veya yerin değeri 2X olacaktır.

100 metre yerin 2 emsalde hem daha çok kullanılabilir alan hemde daha değerli bir yeriniz oluyor.
Muteahhitle anlaşma kısmında takılmayın. Orada arada fark olmazsa bile elinize geçen en az %50 daha fazla.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Ben aldığımda bu farkın bu kadar çok olacağını tahmin etmemiştim. Şu an keşke hepsini 50lik Bulvar alsaydın diyorum.

Piyasa değerlerine gelince şu anda 50lik bulvarda 40 bin civarlarina satış görebilir.

Ama 1.75 emsaller hala 20-22 lerde bu fark bile durumu açıklıyor

Şu anda bile elinizdeki arsayı satsanız alacağınız para büyük ihtimalle konut parselinde %50 fazla miktar almanıza yetecektir. Fiyatların gelişimi de hemen hemen paralel seyretti.
Evet şu an fiyatlar dediğiniz gibi.
Ben kat karşılığındaki getiriyi iyi değerlendiremediğimi düşümüyorum.

Dediğiniz gibi olması lehime. Çünkü benim arsa 50’lik bulvarda. 😄😄

2 emsal almanız size çok daha iyi kazandırır.
Neden
1. Si= 50lik Bulvar 2 emsal yani 100mt niz muteahhitle %50 ile anlasirsaniz size 100mt daire veya ticari düşüyor.
2.= 1.75 emsal yeriniz muteahhitle %50 anlasirsaniz 100mt yerinize size 87.5 MT yer düşüyor.
Kıyaslama:
2 emsal daire veya ticari in değeri 3X ise
1.75 emsal daire veya yerin değeri 2X olacaktır.

100 metre yerin 2 emsalde hem daha çok kullanılabilir alan hemde daha değerli bir yeriniz oluyor.
Muteahhitle anlaşma kısmında takılmayın. Orada arada fark olmazsa bile elinize geçen en az %50 daha fazla.

Ben aldığımda bu farkın bu kadar çok olacağını tahmin etmemiştim. Şu an keşke hepsini 50lik Bulvar alsaydın diyorum.

Piyasa değerlerine gelince şu anda 50lik bulvarda 40 bin civarlarina satış görebilir.

Ama 1.75 emsaller hala 20-22 lerde bu fark bile durumu açıklıyor
Burada tek itirazım 87,5 metre ile 100 metre arasında %12,5 fark var.

Evet şu an fiyatlar dediğiniz gibi.
Ben kat karşılığındaki getiriyi iyi değerlendiremediğimi düşümüyorum.

Dediğiniz gibi olması lehime. Çünkü benim arsa 50’lik bulvarda. 😄😄

Burada tek itirazım 87,5 metre ile 100 metre arasında %12,5 fark var.
Bakarsın 1.75 emsalli yere öyle bir proje girer ki 2 emsal bir çok yerden daha pahalı daire sahibi olunur. Bu kısmet meselesi

Yatırım olarak tabiki bir miktar daha karlı 50lik bulvar. Fakat benim için çok gürültülü olur. Artık sakinlik aradığım için tercih edeceğim bir konum olmaz.

Bizimki imardan önce alındığı için böyle denk geldi (konut). Ama daha içlerde bir daireye geçmeyi ciddi düşünürdüm eğer 2 emsalden olsaydı yerim. @mmc nin dediği gibi en az 2 emsal kadar değerli bir proje peşinde olacağım. Diğer hissedarlar umarım engel olmazda vay dedirtecek bir işe imza atarız.

• Beğen
Tepkiler: mmc
Yatırım olarak tabiki bir miktar daha karlı 50lik bulvar. Fakat benim için çok gürültülü olur. Artık sakinlik aradığım için tercih edeceğim bir konum olmaz.

Bizimki imardan önce alındığı için böyle denk geldi (konut). Ama daha içlerde bir daireye geçmeyi ciddi düşünürdüm eğer 2 emsalden olsaydı yerim. @mmc nin dediği gibi en az 2 emsal kadar değerli bir proje peşinde olacağım. Diğer hissedarlar umarım engel olmazda vay dedirtecek bir işe imza atarız.
Gönlünüze göre olur inşallah

Burayı 10 yıl önce almıştık durumlar nasıl arkadaşlar.

Ekli dosyalar

• IMG-20241011-WA0008(1).jpg
    IMG-20241011-WA0008(1).jpg
    1 MB · Görüntüleme: 0
Hisse (Yanlış okumadıysam 63157/4) imarda değişik parsellere dağıtılmış görünüyor. Resimde aktif yazan parsellerden birindedir, ancak hangisi olduğunu webtapu üzerinden kendi kayıtlarınızdan görebilirsiniz sanırım.

Screenshot_2026_0307_073255.png

Webtapu dan parsel bilgisine bakın hem kaç m2 olduğunu öğrenirsiniz hem de yerini. Çünkü imardan sonra tapudaki miktar değişti.

Eğer webtapu dan bakamıyorsanız tapuya gidip sorabilirsiniz veya çankaya belediyesine. @mhmttrn52

1000 metre için %45 le 5,25 daire düşüyor.

Yalnız 150m2 brüt diye biliyorum. Komşu ve dış duvarların yarısı, tesisat boşlukları ve şaftlar hariç olarak hesaplanmıyor mu?

Geri
Üst Alt