Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SaySev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mrb arkadaşlar 65 MT 50 lik bulvarda 75 bin peşin proje den satiyorlar yani 2+1 hazır 7.5-8 milyondan aşağı olmayacak. Şu an 10 firmaya yakın proje geliştiren var ve Haziran temmuz gibi başlamayı planlıyorlar. Hayırlısı bakalım.

• Beğen
Tepkiler: Rtb
Bulunduğum parsel 50 ilk bulvarda yeni bir alım yapılmış şufa hakkı için yazı geldi tarafıma 838 M2 yer 57 milyona satılmış.

Bulunduğum parsel 50 ilk bulvarda yeni bir alım yapılmış şufa hakkı için yazı geldi tarafıma 838 M2 yer 57 milyona satılmış.
Çok yazmışlar. Bence fiyatında muvazaa var.

838 metre 2 emsalden yine aynı metre inşaat alanı kalır. 2200$ dan satsa 80 milyon eder geri dönüşü. Ben 57 milyonu 23 milyon için vermezdim. Geri dönüşün min 3 sene olacağını düşününce mantıksız geldi bana. Tabi bu bnm kendi düşüncem.

• Beğen
Tepkiler: RKK
Çok yazmışlar. Bence fiyatında muvazaa var.

838 metre 2 emsalden yine aynı metre inşaat alanı kalır. 2200$ dan satsa 80 milyon eder geri dönüşü. Ben 57 milyonu 23 milyon için vermezdim. Geri dönüşün min 3 sene olacağını düşününce mantıksız geldi bana. Tabi bu bnm kendi düşüncem.
Parselde hisse için metresi 68 bin lira bana da şişirilmiş geldi. İnşaatlar başlayıp ilerledikçe elbet bu fiyatları da göreceğiz ancak şu anda tek tapu olmayan yere bu fiyatı kimsenin vereceğini sanmıyorum. Şİmdi hissedarlardan biri fiyatı bahane ederek şufa davası açarsa dava süresince parselin tümüne sıkıntı yaratabilir mi?

Parselde hisse için metresi 68 bin lira bana da şişirilmiş geldi. İnşaatlar başlayıp ilerledikçe elbet bu fiyatları da göreceğiz ancak şu anda tek tapu olmayan yere bu fiyatı kimsenin vereceğini sanmıyorum. Şİmdi hissedarlardan biri fiyatı bahane ederek şufa davası açarsa dava süresince parselin tümüne sıkıntı yaratabilir mi?
Evet yaratır. Anlaşma yapamazlar yükleniciyle mesela. Davada min 1 yıl sürer. Yani bütün işler 1 yıl durur. O da en az 1 yıl.

Web tapudan bakıyorum parselimde yeni satışlar ara sıra oluyor.bana bugüne kadar herhangi bir şufa ile ilgili yazı gelmiyor.

Merhaba arkadaşlar. Geçen bölgede faaliyeti yoğun bir emlakçı ile konuştum. Son zamanlarda müteahhitlerin talep gösterdiğini söyledi. Özellikle ticari+konutlara. Hissedar olduğum parsele de yakın zamanda 300m2 alarak büyük bir firma girmiş. Firmanın büyüklüğüne bakıldığında 300m2 çok sembolik. İnşallah yarın bir gün İzale-i Şuyu davası açıp milleti mağdur etmez. Nispeten az ortaklı yer diye seviniyordum fakat biraz moralim bozuldu bu duruma. Büyük bir payım yok ama çapıma göre benim için bir yatırım. 1 daire alırız diye murad ettik sonuçta. Hayırlısı artık hakkımızda.

Merhaba arkadaşlar. Geçen bölgede faaliyeti yoğun bir emlakçı ile konuştum. Son zamanlarda müteahhitlerin talep gösterdiğini söyledi. Özellikle ticari+konutlara. Hissedar olduğum parsele de yakın zamanda 300m2 alarak büyük bir firma girmiş. Firmanın büyüklüğüne bakıldığında 300m2 çok sembolik. İnşallah yarın bir gün İzale-i Şuyu davası açıp milleti mağdur etmez. Nispeten az ortaklı yer diye seviniyordum fakat biraz moralim bozuldu bu duruma. Büyük bir payım yok ama çapıma göre benim için bir yatırım. 1 daire alırız diye murad ettik sonuçta. Hayırlısı artık hakkımızda.
gecmis olsun. rayic bedelinin yarisina cokecek eger kendisine parsel icinde rakip cikmazsa

Dağ başı mı hemşehrim bura? Kim kime çöküyor? Kanunu okudun mu? Rayiç bedeli verir en fazla satın alır. Fazlası olmaz.
İzale-i şuyu davalarının sadece hissedarlara açık olması ise daha kötü. Minnacık hisselerle parsellere giren akbabalar bu şekilde öldüm fiyatına diğer hissedarların arsasına konarlar. Misal bir parselde 50 hissedar varsa rahatlıkla 45-48 tanesi bizim gibi küçük yatırımcılardır. Kala kala 2 tane paralı adam kalır, onlar da (aralarında anlaşıp) muammen bedelin yarısına milletin arsasına çöker.

İzale-i şuyu davalarının sadece hissedarlara açık olması ise daha kötü. Minnacık hisselerle parsellere giren akbabalar bu şekilde öldüm fiyatına diğer hissedarların arsasına konarlar. Misal bir parselde 50 hissedar varsa rahatlıkla 45-48 tanesi bizim gibi küçük yatırımcılardır. Kala kala 2 tane paralı adam kalır, onlar da (aralarında anlaşıp) muammen bedelin yarısına milletin arsasına çöker.
Yeni yargı paketiyle artık muhammen bedel belirleme ve muhammen bedelin yarısından artırmaya çıkma işi bitti. Rayiç bedel belirlenecek, rayiç bedele itirazlar alınacak, tekrar rayiç bedel belirlenecek. Sonrasında bu bedel paydaşlara teklif edilecek.

Yeni yargı paketiyle artık muhammen bedel belirleme ve muhammen bedelin yarısından artırmaya çıkma işi bitti. Rayiç bedel belirlenecek, rayiç bedele itirazlar alınacak, tekrar rayiç bedel belirlenecek. Sonrasında bu bedel paydaşlara teklif edilecek.
Ortakligin giderilmesi davasi için olan degisiklik daha geçmedi. 12. yargi paketinde geçmesi planlaniyor.

Ayrica sufa davasi açabiliyorsaniz açin. Gücunuz yetmiyorsa bir kaç kisi birlesip açabilirsiniz diger hissedarlar ile. Aranizda pay edilir 300m²

Izale-i suyu işleri nin yazılanlar gibi gaddar ca uygulanacağına ihtimal vermiyorum...yoksa o parselin sonu 10 yıl mahkemelik olur...bu şekil işe yaklaşanin da işine yaramaz...bu net
İzalei şuyu davası dediğiniz gibi öğle kolay kolay açılamaz, her şeyden önce ahlaki değildir.binde bir ihtimal ben görüyorum.adamın elinden hakkını aldığın zaman,adamı alnından vurarlar.kedi kedidirki üzerine gidersen tırmalar.

Sözlesme örneklerine bakarken böyle bir maddeye denk geldim.

Kafama çok yatti zira zamaninda benim agizim yandi bundan o nedenle paylasayim dedim.

Yüklenici kendi bina girisini mermer yaparken bizimkini fayans ile geçistirmisti ve bloklar arasinda bariz kalite farki vardi. Bunun gibi bir çok olumsuzlugu çözume kavusturur bu madde.

daire mesken.jpg

Arkadaşlar, bir iki hafta içinde büyük firmalar tarafından lansman yapılacakmış. Müteahhit arkadaşlarla sohbet ederken bu bilgiyi aldım. Şu an paylaşım yasak; zaten emlakçılar yakında pazarlamaya başlarlar.
Paylaşım yasak derken anlamadım. Nprime ve Gökdemir ladin ve bir çok projeden satışlar başlamış zaten. 50 lik bulvarda adres Bulvar Haziran'da temel atmayı planlıyor. Bunlar gizli bilgi değil. Yaz doneminde planlamalar da belediye sekte ugratmazssa bir çok ruhsat alınacak 2027 Haziran'da dodurgada gokdelenleri çok rahat göreceğiz.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Bu projeler şu an topraktan MT fiyati 60-70 arasında. Dileyen arayıp fiyat alabilir. Üstelik adamlar bu fiyatları fırsat olarak sunuyor. İnşaat başladığında 2+1 65 MT kare daire 7.5 -8 milyon. 4+1 delüks daireler 15 milyondan başlar. MT fiyata vurduğunda 90 - 100 bin ederi bulacak. Bu rakamlar orta vade de oluşmasını beklediğim rakamlar.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt