Diyarbakır İmara Açılacak Bölgeler

Şoreş ağzın açılıyor belediye kapanıyor belediye. 50 kere yazdım Serra Bucak ile ilgili bir durum değil bu algı yapıyorsun yanlış yere. Araştırarak konuşursan daha iyi olur. Kendi kendini doldurmuşsun belediye diyorsun. İmar dediğin mesele direk çevre şehircilik bakanlığı ile ilgili ilçe belediyenin bile bilgisi yok bu durumdan. Birini suçlayacaksan çevre şehirciligi suçla Kayapınar da yeşil alanı imara açtı adamlar. Sen halen belediye diyorsun. Çevre şehircilik bakanlığınin onayı bilgisi ve istediği olmadan sen karar anlamıyorsun bile imar ile ilgili. Birini protesto edeceksen oda çevre şehirciliktir yeri bellidir. Cimer üzerinden de yazabilirsin
İmar verme yetkisi büyükşehir belediyesi olmayan yerlerde çevre ve şehircilik bakanlığına
Olan yerlerde belediyeye bağlıdır belediye projeyi sunar çevre şehircilik uygunluğunu denetler uygunsa onay verir

Şoreş ağzın açılıyor belediye kapanıyor belediye. 50 kere yazdım Serra Bucak ile ilgili bir durum değil bu algı yapıyorsun yanlış yere. Araştırarak konuşursan daha iyi olur. Kendi kendini doldurmuşsun belediye diyorsun. İmar dediğin mesele direk çevre şehircilik bakanlığı ile ilgili ilçe belediyenin bile bilgisi yok bu durumdan. Birini suçlayacaksan çevre şehirciligi suçla Kayapınar da yeşil alanı imara açtı adamlar. Sen halen belediye diyorsun. Çevre şehircilik bakanlığınin onayı bilgisi ve istediği olmadan sen karar anlamıyorsun bile imar ile ilgili. Birini protesto edeceksen oda çevre şehirciliktir yeri bellidir. Cimer üzerinden de yazabilirsin
Yani yanlış biliosun imar verme yetkisi tammen buyuksehir belediyesine bağlıdır o isterse bugün imar verir arastirabilirsin kanun öyle dio

Sevgili arkadaşlar kimse zaten eleştirilmez değil biz zaten eleştiri ve öz eleştiri kültüründen geliyoruz. Yanlışlar var ben bunu inkar etmiyorum ve yerinde de eleştirilerimi yapıyorum birbirimizi tanımadan bence bu yakıştırmalar doğru değildir. Gelelim imar konusuna. Arkadaşlar planı büyükşehir hazırlar gönderir fakat son noktayi çevre şehircilik koyar. Buda tamamen sorumluluğun onlarda olduğunu gösteriyor. Burada eksik var mı ? Yada benim söylediğimde eksik var mı ?
Şores arkadaş her fırsatta belediyeye eleştirdigi için ona açıklama yaptım.

Sevgili arkadaşlar kimse zaten eleştirilmez değil biz zaten eleştiri ve öz eleştiri kültüründen geliyoruz. Yanlışlar var ben bunu inkar etmiyorum ve yerinde de eleştirilerimi yapıyorum birbirimizi tanımadan bence bu yakıştırmalar doğru değildir. Gelelim imar konusuna. Arkadaşlar planı büyükşehir hazırlar gönderir fakat son noktayi çevre şehircilik koyar. Buda tamamen sorumluluğun onlarda olduğunu gösteriyor. Burada eksik var mı ? Yada benim söylediğimde eksik var mı ?
Sores arkadaş biraz sinirli malesef sitem ediyor sürekli
Herkes ister arazisine imar gelmesini malesef bu konuda yapacak hicbisey yok beklemekten başka çare yok ve sitem etmek için erken hazirana kadar sabırla beklememiz lazim

Çevre şehircilik bakanlığı 3194 sayılı kanunun 9 maddesi uyarınca re' sen plan yapma yetkisi bulunmaktadır. Uygulama da sanayi alanları ve toki gibi imar uygulamaları yapar. Onun dışında büyükşehir belediye kanunu 5216 madde kapsamında 1/5000 ve 1/25000 ölçekte tek başına yapma değiştirme ve onaylama yetkisi vardır. Yani büyükşehir belediyesi bir çok kurumun görüşünü aldıktan sonra (tarım bakanlığı, çevre ve şehircilik bakanlığı ve.) imarlı alan açma yetkisine sahiptir.

Çevre şehircilik bakanlığı 3194 sayılı kanunun 9 maddesi uyarınca re' sen plan yapma yetkisi bulunmaktadır. Uygulama da sanayi alanları ve toki gibi imar uygulamaları yapar. Onun dışında büyükşehir belediye kanunu 5216 madde kapsamında 1/5000 ve 1/25000 ölçekte tek başına yapma değiştirme ve onaylama yetkisi vardır. Yani büyükşehir belediyesi bir çok kurumun görüşünü aldıktan sonra (tarım bakanlığı, çevre ve şehircilik bakanlığı ve.) imarlı alan açma yetkisine sahiptir.
Hocam suan imarla ilgili bilgin varmı peki haziran vs. Diyolar doğrumudur kadastro çalışmaları devam ediyormu

Sores arkadaş biraz sinirli malesef sitem ediyor sürekli
Herkes ister arazisine imar gelmesini malesef bu konuda yapacak hicbisey yok beklemekten başka çare yok ve sitem etmek için erken hazirana kadar sabırla beklememiz lazim
Abi ben sinirli değilim ben sadece Serra Bucak sözünü tutmadı diyorum madem yetkisi yok ne diye geçen sene Mart 2026 imar vereceğiz dedi demeseydi yani gücü yoksa ha madem gücü var sözünü tutsun yanlis miyim

Dostum imar verme yetkisi belediye de Osman Baydemir bu şehri şehir yapan kişidir

Abi ben sinirli değilim ben sadece Serra Bucak sözünü tutmadı diyorum madem yetkisi yok ne diye geçen sene Mart 2026 imar vereceğiz dedi demeseydi yani gücü yoksa ha madem gücü var sözünü tutsun yanlis miyim
Marta kadar çalışmalarıni bitireceklerini söyledi bu tür işler malesef günü gunune olmuo hazirana kadar bir adım atilmazsa hep birlikte elestiririz artık ama daha erken elestiri yapmak için

Bende Bugun 1-2 telefon aldım ve Arayanlarda Kulaktan duyma Bir şekilde mayıs-Haziran Aylarından Bahsediyorlardı.Aslı astarı varmı bilmiyorum ama Hep birlikte bekleyip göreceğiz TOPRAKTAŞ-DÖKMETAŞ VE SİLVAN Yolundan Bahsediliyor.
Son zamanlarda Kadastrocuların pirinçlik ve Çüçük taraflarında Görüldüğü de Söylendi bana.
herkes için hayırlısı Nasibimizde ne var ise onu göreceğiz 14 yıl oldu bi 2-3 ay daha bekleriz :):):)

Bende Bugun 1-2 telefon aldım ve Arayanlarda Kulaktan duyma Bir şekilde mayıs-Haziran Aylarından Bahsediyorlardı.Aslı astarı varmı bilmiyorum ama Hep birlikte bekleyip göreceğiz TOPRAKTAŞ-DÖKMETAŞ VE SİLVAN Yolundan Bahsediliyor.
Son zamanlarda Kadastrocuların pirinçlik ve Çüçük taraflarında Görüldüğü de Söylendi bana.
herkes için hayırlısı Nasibimizde ne var ise onu göreceğiz 14 yıl oldu bi 2-3 ay daha bekleriz :):):)
Aynen öyle erkan abi güzel söyledin

Benim arsamın rezivyonla 1. Plana girme ihtimali yüzde 20/40 arası böyle revizyon olayları doğrumu olan parsel oldumu

Ara ara burdan bende, siteyi takip ediyorum ilk defa yazıyorum. Öncelikle bugün herkeste biliyor. Çevre ve şehircilik bakanlığı onay vermeden. Maalesef belediye imar açamıyor. Ama bakanlık istediği yeri açıyor zaten. En büyük örnekte. Kayapınarda normalde yeşil alan olan ve ona benzer yerleri özellikle bakanlık ihale ile açıyor zaten. Bu şekilde arsalar büyük şirketlere büyük firmalara. Çok büyük rakamlarla satılıyor. En son olarakta Diyarbakır’daki yeşil alanlar imara açıldı: Meclis’e taşındı bu haberde olduğu gibi. Belediyenin toplanma alanı olarak belirlediği yeri bakanlık imara açacak. Buda herkesin beklediği imar söylentilerini boşa çıkarıyoruz zaten. 1330 dönüm kadar bir yer. Oğlaklı toki kadar bir alan yanılmasam. Buda binlerce konut demek. Artık bu şartlarda imar açılsa bile ikinci planda olacak. Sizin belediye yerine böyle yerleri imara açan bakanlığa tepki gösterip cimera yazmanız gerek bence.

Geçmiş dönemleri unutmuş bazı arkadaşlar var. Osman Beydemir zamanında hatırlarsanız.. Kayapınar ve Bağcılar yarafındaki imar bölgesini iptal etmiş Yenişehir fabrika ve Üçkuyular yarafının bizzat kendisi açmıştı. Hani bu yaptığı imar değişikliği yüzünden bir kaç tane mütahit kalp kırizi geçirmiş bir kaçtane de intihar etmişti.. Rivayetlere göre Yeni şehirde de Osman Baydemir'in Abisinin bilmem kaç yüz dönüm arsası varmış, ondan imar değişikliği yapmış...

Geri
Üst Alt