Ara Tatil Kaldırılmalı mı ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Mektas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Benim gördüğüm kadarıyla zeki öğrencilerin velileri bile çocuğuyla ilgilenmiyor kreş gibi gönderiyor şikayet gelince benim çocuğum yapmaz iftira çocuğuma niye bağırdın seni cimere yazıcam öğretmen delirsin veli evde rahat rahat takılsın çalışan da çalışmayan da okulla ilgili hiç bir şey yapmasın. Okul çocuk bakımevi olmuş ve bu ortaokul için ds geçerli ebeveynlere eğitim ve denetim şart
Okullar genel olarak velilerin kreş olarak gördüğü bir yer oldu. Velilerin çocuklarıyla daha çok vakit geçirebilmesi için ara tatiller kalmalı :D

Benim gördüğüm kadarıyla zeki öğrencilerin velileri bile çocuğuyla ilgilenmiyor kreş gibi gönderiyor şikayet gelince benim çocuğum yapmaz iftira çocuğuma niye bağırdın seni cimere yazıcam öğretmen delirsin veli evde rahat rahat takılsın çalışan da çalışmayan da okulla ilgili hiç bir şey yapmasın. Okul çocuk bakımevi olmuş ve bu ortaokul için ds geçerli ebeveynlere eğitim ve denetim şart
Çocuklara yaptırım yok, velilere de sürekli en harika çocuk senin muamelesi yapılması bekleniyor. Sonuç itibariyle zihinsel bir problemi olmadığı halde 3 ile 5’i toplayamayan çocuklar var. Ara tatili tartışmak bu yüzden yersiz, bu çocuğu 365 gün okula yollasan ne değişecek.

Eğitim süresi bakımından Avrupa’dan çok geriyiz
Hayır hocam değiliz, hatta fazlamız var.
  1. Evet onlar 190 biz 180 gün ders işliyoruz ancak onların bir haftada gördüğü ders saati sayısı bizden az. Genelde biz daha çok ders görüyoruz/anlatıyoruz.
  2. Avrupa'Daki çoğu eğitim sistemi 5+3+3 şeklinde ilerliyor, bizde bu 4+4+4. Eee böyle olunca da yine fazlamız var. Geri olduğumuzu nereden çıkarıyorsunuz?
  3. Eğitim müfredatımız diğer ülkelere oranla daha ağır (sürekli hafifletilmesine rağmen). Üniversite'de verilen Kalkülüs1/2+Fizik1/2+Kimya1 gibi dersler Türk öğrenciler için neredeyse lise ile aynı iken diğer öğrenciler için tamamen yeni konu oluyor. Sizlere böyle açıklamamı uygun görün.
Eğitim süreci mümkün olduğunca uzun tutulmalı ve bu süre verimli kullanılmalı. Kışın 15 gün sömestr yeter. Yazın 15 haziran - 1 Eylül arası sömestr yeterli.
Buna yakın bir şeyin olması lazım zaten. Bunun için öncelikle haftalık ders saatleri aşağıya çekilmeli, ardından müfredatta değişiklik yapılıp daha sosyal bir programa geçilmeli. Öğrenci ayrımı arttırılmalı.
Aslında olması gereken sistemin sil baştan yenilenmesi. Fen/Sosyal Lise'ler üniversitelere bağlı olmalı. Puan ile alan okullara özel proje bütçesi çıkarılmalı. Spor/Güzel Sanatlar okullarına yatırım yapılmalı. Öncelik Meslek Liselerine verilip ülkenin deneyimli üretim alanında gelişmesi gerekli.

Ancak sınavlar sonrası tatilin bence kaldırılmaması gerekiyor. Hem öğrencilere hem de öğretmenlere toparlanabilmeleri için zaman veriliyor böylelikle. Ama eğer kaldırılıp örgün öğretim süresi artacak ise haftalık ders saati azaltılmalı.

Yazın tatil.
15 tatil.
Kar tatili.
Bayram tatilleri.
Hafta sonu tatil.
Bunların hepsi sizlerin zamanında da bulunuyor idi zaten?
Şimdilerde eklenen sadece arayıl tatilleri bulunuyor ki onlar da yaz tatilinden alınarak yapılıyor.
Biz zamanında haftada Cumartesi dahil 6 gün okula giderdik. Babam önümüzden karda yol açardı. Aranın arası tatiller de yoktu. Sobayı her gün birimiz yakardık.
Eee o zaman asgari çalışma süresini 5 günden 6 güne çıkartalım, aşırı kar yağdığında kar tatilini iptal edelim (ki kar tatilini Valiler belirliyor.) , okullardaki doğalgaz sistemlerini söküp yeniden soba bağlayalım ki öğrenciler ve öğretmenler eski zorlukları görsün. İstediğiniz bu mudur? Sanmıyorum, düşüncem eskiden ne kadar zorluğun olup şu an daha rahat olduğumuzu belirtmek için söylediniz.
Ancak eğitim sisteminde gelişme olmuş olması son kademeye geldiğimizi göstermez. Halen gelişebilecek yerler bulunuyor. Örneğin kar tatilinde eğitimler online olabilir, artık bu teknolojiye sahibiz.
O yüzden bizden 1 asır öndeler
Japonya'daki gelişmelerin çoğunun sadece son kullanıcının göreceği şekilde süslenmiş olduğunu söylemeliyim. Arkada çalışan çoğu sistem, toplum yapısı gerçekten çok geri kalmış durumda. Ülkedeki antidepresan kullanımı ve in***ar olaylarının küçük bir açıklaması insanların robot gözüyle çalışması.

Okullar genel olarak velilerin kreş olarak gördüğü bir yer oldu. Velilerin çocuklarıyla daha çok vakit geçirebilmesi için ara tatiller kalmalı :D
İşe de gitmesinler
Gerekirse evet! Ben bu yavruyu doğurdum başkası baksın aşırı saçma bir olay. Eğitim ailede başlar, okulda devam eder. Öğretim ise okulun işidir.
Hocam afferdersiniz ama ülkemizin insanı zeki falan değil. Sadece kurnaz. Ülkenin IQ ortalaması 96-99 bandında değişir iken normal bir insanın ortalama IQ'su 100. Ülkemizin her insanı egosundan dolayı bunu kendine ve çocuğuna yediremeyip onları çok özel sanıyor. (Buna öğretmenler de dahil) Her çocuğun özel olduğu bir yer vardır fakat bu akademi olmak zorunda değildir. Daha önce de yazdım, eski otoriter eğitimcilerin mevcut veliler ile olması mümkün değil çünkü kendi bildiğini okuyan birinin çocuğuna ne kadar uğraşırsanız uğraşın bireysel şekilde ilgilenilmedikçe düzgün bir öğretim sağlayamazsınız.

Umarım düzgün bir şekilde anlatabilmişimdir. Burada herkes eğitim kalitesinin iyileşmesini istiyor diye umut ediyorum. Bu konunun hınç çıkartmak için değil, düzgün bir yol bulmak için kullanılması öncelikli olmalı!

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt