1/3
Bu yılda kapıkule halkalı ilk etabı açacak denildi ama ses çıkmıyor ilk etabı çerkezköy kapıkule olacak zaten
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı’nın Halkalı-Kapıkule bölümünde elektrifikasyon çalışmalarının tamamlandığını ve 2 Mart’tan itibaren hatta 27 bin 500 voltluk yüksek gerilim uygulanmaya başlanacağını bildirdi.
TCDD’den yapılan açıklamada; Edirne, Alpullu ve Karamehmet trafo merkezleri ile Edirne, Babaeski, Lüleburgaz, Büyükkarıştıran, Çerkezköy Yük ve Çerkezköy yolcu istasyonları ve bu istasyonlara bağlı tüm yan yolların, konvansiyonel ve yüksek hızlı tren hatları da dahil olmak üzere, enerji altına alınacağı belirtildi.
Kurum, elektrikli tren hatlarının taşıdığı yüksek gerilim nedeniyle, katener sistemlerinin altında durmanın, direklere ve iletken tellere yaklaşmanın ya da kopmuş tellere dokunmanın can ve mal güvenliği açısından tehlikeli olduğunu vurguladı. Vatandaşlardan, demiryolu çevresinde dikkatli olmaları ve yapılan uyarılara riayet etmeleri istendi.
Bi de çerkezköy için çatalca silivri için konuşuluyordu o ne oldu acabaMARMARAY’IN DEVAMI GELİYOR! B2 HATTINA YEŞİL IŞIK!
Halkalı–Ispartakule Demiryolu Hattı şantiyesinde son durum hakkında bilgi aldık ve mesai arkadaşlarımızla iftar sofrasında buluştuk.
Hattımız, Halkalı’dan sonrası için banliyö hattı gibi çalışacak; Ispartakule, Esenyurt ve Bahçeşehir vatandaşlarımız İstanbul’un raylı sistem ağına kavuşacak.
3,1 milyon kişi Marmaray üzerinden İstanbul’un her yerine ulaşabilecek.
Ulaşımı hızlandıran adımlarımızla Türkiye’nin güçlü geleceğine kararlılıkla ilerliyoruz.
İstanbul
#TürkiyeHızlanıyor
Abdulkadir Uraloğlu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı
———-
Ekli dosyayı görüntüle 127990Ekli dosyayı görüntüle 127991
Hala bu hattın nasıl işletileceğini çözemedim.MARMARAY’IN DEVAMI GELİYOR! B2 HATTINA YEŞİL IŞIK!
Halkalı–Ispartakule Demiryolu Hattı şantiyesinde son durum hakkında bilgi aldık ve mesai arkadaşlarımızla iftar sofrasında buluştuk.
Hattımız, Halkalı’dan sonrası için banliyö hattı gibi çalışacak; Ispartakule, Esenyurt ve Bahçeşehir vatandaşlarımız İstanbul’un raylı sistem ağına kavuşacak.
3,1 milyon kişi Marmaray üzerinden İstanbul’un her yerine ulaşabilecek.
Ulaşımı hızlandıran adımlarımızla Türkiye’nin güçlü geleceğine kararlılıkla ilerliyoruz.
İstanbul
#TürkiyeHızlanıyor
Abdulkadir Uraloğlu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı
———-
Ekli dosyayı görüntüle 127990Ekli dosyayı görüntüle 127991
Bakan açıkladı. Hat 2027’de devreye girilecek Ispartakule halkalı 2028’de de Çerkezköy ıspartalı hattı devre girecek. Hat halkalı’dan sonra banliyö gibi çalışacak bu hattan gelen yolcular aktarma ile Marmaray’a entegre olacak. Yani 2027’de halkalı Ispartakule biterse 1 2 yıl şu an Bahçeşehir‘deki Ring hattı gibime Ispartakule (Bahçeşehir) arasında mekik bir hat olur. Hattın tamamı bittiği zaman Çerkezköy’den Halkalı’ya Banliyö hattı ile ulaşım halkalı‘dan da Marmaray‘a aktarma şeklinde olacakHala bu hattın nasıl işletileceğini çözemedim.
Marmaray’ın devamı olacaksa Ispartakule’den Gebze’ye aralıksız gidilebilecek şeklinde anlıyor insanlar.
Yoksa Halkalı-Ispartakule-Çerkezköy arası bir banliyö gibi mi olacak veya Halkalı-Ispartakule arasında 2 duraklık mekik bir işletme mi olacak belirsiz.
Açılış aşamasına gelmiş bir hatla ilgili hiçbir net bilginin olmaması şaşırtıcı. İBB’nin metro vizyonu haritasında 2050’de ne nereye bağlanacak görebiliyorsunuz.
Halkalı-Kapıkule hattı YHT gibi işletilirken Halkalı-Ispartakule-Çerkezköy ise banliyö gibi işletilip Marmaray ücret tarifesi mi olacak acaba?Bakan açıkladı. Hat 2027’de devreye girilecek Ispartakule halkalı 2028’de de Çerkezköy ıspartalı hattı devre girecek. Hat halkalı’dan sonra banliyö gibi çalışacak bu hattan gelen yolcular aktarma ile Marmaray’a entegre olacak. Yani 2027’de halkalı Ispartakule biterse 1 2 yıl şu an Bahçeşehir‘deki Ring hattı gibime Ispartakule (Bahçeşehir) arasında mekik bir hat olur. Hattın tamamı bittiği zaman Çerkezköy’den Halkalı’ya Banliyö hattı ile ulaşım halkalı‘dan da Marmaray‘a aktarma şeklinde olacak
Hat YHT hattı değil. Banliyö, bölgesel, yük ve şehirlerarası trenlerin işletileceği bir karma hat. Doğal olarak ücret tarifesi de ona göre belirlenecektir. Daha tam olarak nasıl bir işletme modeli olacağı belirsizliğini korurken ücret tarifesini tartışmak için daha çok erken.
Bahçeşehir durağı yeni hatta da hizmet vermeye devam edecek görünüyor.
Bakanlığın hatla ilgili dosyasında böyle bir güzergah var. Bahçeşehir, Ömerli (Hadımköy) gibi ara duraklara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.
Eski hat üzerinden sürekli bir banliyö treni işletmesi yapılsaydı şimdiye kadar yapılırdı bence. Hatta şimdiye kadar Altınşehir ve Konutbirlik duraklarının işletime alınmama sebebinin bu olduğunu düşünüyorum.Bence de. HT hattı planlarında maalesef Hadımköy (Ömerli)'de istasyon görünmüyor. Ama oradaki duraktan eski veya yeni hat üzerinden banliyö işletmesi yapmalarını umuyorum. Bu arada durakları yapılan ama hizmete sunulmayan Altınşehir, Konutbirlik gibi istasyonların akıbetini de merak ediyorum. Belki eski hat üzerinden bir işletme de gündeme gelebilir.
Eski hat üzerinden sürekli bir banliyö treni işletmesi yapılsaydı şimdiye kadar yapılırdı bence. Hatta şimdiye kadar Altınşehir ve Konutbirlik duraklarının işletime alınmama sebebinin bu olduğunu düşünüyorum.
Merak ettiğim bu hat Halkalı’dan Çerkezköy’e kadar tamamen yer altından mı gidiyor? Eğer Ispartakule’den sonra yüzeye çıkıyorsa Bahçeşehir durağı kullanılabilir belki.
Durakları Başakşehir Belediyesi yaptı.Ispartakule istasyonu sadece arabası olanlar için yapılmış gibi duruyor, otopark yapılmış.Yayalar için kestirme geçiş kapatılmış, çok dolaşmak gerekiyor.Otobüs duraklarına çok uzak.Yeri yeni proje ile değişse iyi olurTCDD de durmayacağı yere duraklar yaparak gereksiz bir harcama yaptığı ile kaldı. Yeni hat ile birlikte eski hattın üzerindeki baskı kalkacağı için yapılacak sinyalizasyon vb. iyileştirmeler ile o duraklar belki tekrar değerlendirilebilir.
Durakları Başakşehir Belediyesi yaptı.Ispartakule istasyonu sadece arabası olanlar için yapılmış gibi duruyor, otopark yapılmış.Yayalar için kestirme geçiş kapatılmış, çok dolaşmak gerekiyor
Niye yapay zeka kullanıyorsunuz bir şey bilmiyorsanız boş şeyler yazmayın. yapay zeka genelde kafasından sallayarak cevap veriyor ki istesek bizde sorabiliriz böyle boş gönderi atarak forumu kirletiyorsunuz umarım adminler el atarAÇILIŞ SİNYALLERİNE DOĞRU ADIM ADIM!
TCDD tarafından bu duyuru verildiyse hat çok yakında demek.
Öncelikle şunu hatırlatmakta yarar var;
Hattın genel ilerleme oranı zaten %96 oranında tamamlandı.
Genel olarak bakıldığında zaten;
İstasyonlar, testler/devreye alma süreci/ elektrifikasyon kaldı.
İstasyonlar da zaten bahar aylarının bitimine doğru tamamlanmış olur.
Mevcuttaki Edirne Garı yeniden inşa ediliyor muhtemelen Mart-Nisan gibi buradaki çalışmalar sona erer.
Babaeski istasyonunda ince işler, sanat yapıları vb. işler devam ediyor.
Lüleburgaz istasyonu da aynı şekilde.
Bakanlığın hedefi zaten yaz ayları içerisinde açmak şuan da takvime uygun olarak süreç işliyor.
yor
Edirne Valisi geçtiğimiz aylarda bir ziyaret gerçekleştirmişti. Verdiği röportajda hattın açılışı ile ilgili olarak Haziran ayını işaret etmişti.
Bakanlığın hedefi ise Ağustos ayı sonuna kadar burayı açmak.
(Tabi herşeyden önce hattın en önemli aşaması;
Test ve devreye alma süreci. Bu süreç hattın açılışını doğrudan etkileyecek bir faktör olduğundan 02 Mart 2026 tarihi itibariyle TCDD tarafından yapılacak çalışmalar hızlıca sonuçlandırılacak. Ve tabiki hattın ticari ve yolculu işletmeye alınabilmesi için;
TCDD tarafından yapılacak çalışmaların sonunda “tren trafiğine uygundur.”
cevabı geldikten sonra hattın açılışı gerçekleşecektir.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.