Yüksek Hızlı Tren (YHT)

Arifiye, İzmit gibi YHT hızları gerekmeyen istasyonlara YHT trenlerinde bilet satılması ne kadar mantıklı? İstanbul'dan Karaman'a, Sivas'a gidecek bir bir yolcunun sadece tek bir sefer seçeneği varken onda da İzmit'te inecek bir yolcu için yer bulamıyor.

Arifiye iptal edilecek zaten az kaldı.

(Doğançay ripajı, T26 tüneli devreye girdikten sonra tabi.)

Hocam; İzmit’i de iptal edersek, Kocaeli halkı bizi baya bi söver. 😂

YHT'ye binme fırsatım hiç olmadı. Fiyatlar nasıl sizce?

İstanbul - Eskişehir YHT seferini önerebilirim.

Eskişehir YHT istasyonundan indikten sonra bir çok lokasyona yakın olduğunuz için Eskişehir’i yakından deneyimleme şansınız var.

Odunpazarı’na gitmeden dönmeyin. Masal Şatosu vs oralarda güzel.

Porsuk Çayı zaten çok yakınınızda olacak. İstasyondan indikten 10-15 dk yürüme mesafesinde.

Kış aylarında kuru bir soğuğu var İstanbul gibi değil, bu yüzden kalın giyinmenizi tavsiye ederim.

İstanbul - Eskişehir hem yolculuk süresi oldukça kısa ve günü birlik seyahat için de tercih edilebilir.

Fiyatları bana göre uygun. En son bir zam yapıldı, yinede uygun.

Benim gibi tren hastasıysanız daha uzun rota da önerebilirim.

Malum yakın bir zamanda:
Edirne (Tren İstasyonu) - Tekirdağ (Çorlu Tren İstasyonu) - Halkalı - Söğütlüçeşme-Sivas ardından Sivas-Malatya daha sonrasında Malatya-Elazığ

Malatya’dan sonra DMU trenler (bölgesel ve anahat trenler)
:)))))))

İstanbul - Eskişehir YHT seferini önerebilirim.

Eskişehir YHT istasyonundan indikten sonra bir çok lokasyona yakın olduğunuz için Eskişehir’i yakından deneyimleme şansınız var.

Odunpazarı’na gitmeden dönmeyin. Masal Şatosu vs oralarda güzel.

Porsuk Çayı zaten çok yakınınızda olacak. İstasyondan indikten 10-15 dk yürüme mesafesinde.

Kış aylarında kuru bir soğuğu var İstanbul gibi değil, bu yüzden kalın giyinmenizi tavsiye ederim.

İstanbul - Eskişehir hem yolculuk süresi oldukça kısa ve günü birlik seyahat için de tercih edilebilir.

Fiyatları bana göre uygun. En son bir zam yapıldı, yinede uygun.

Benim gibi tren hastasıysanız daha uzun rota da önerebilirim.

Malum yakın bir zamanda:
Edirne (Tren İstasyonu) - Tekirdağ (Çorlu Tren İstasyonu) - Halkalı - Söğütlüçeşme-Sivas ardından Sivas-Malatya daha sonrasında Malatya-Elazığ

Malatya’dan sonra DMU trenler (bölgesel ve anahat trenler)
:)))))))
Teşekkür ederim ancak henüz trenlere ilgim yok.

Ankaraya gidip hem Anıtkabir'i canlı görmeyi hem de gitmişken Ankarayı gezmeyi istiyorum.

Otobüsle aralarında fiyat açısından uçurum yoksa eğer zamandan tasarruf adına YHT'yi ilk defa denemek istiyorum

Teşekkür ederim ancak henüz trenlere ilgim yok.

Ankaraya gidip hem Anıtkabir'i canlı görmeyi hem de gitmişken Ankarayı gezmeyi istiyorum.

Otobüsle aralarında fiyat açısından uçurum yoksa eğer zamandan tasarruf adına YHT'yi ilk defa denemek istiyorum

Kesinlikle YHT hattını tavsiye ederim.

YHT rahatlık. Metrobüs bağlantısı sayesinde, Tüyap'a kadar YHT var kabul ediyorum.

Zaman zaman İstanbul-Büyükçekmece-Tepekent'e giderim. Zaman hesabı yapınca YHT kullanmak, otobüse göre 2 saat kazandırıyor.

AŞTİ-Bayrampaşa/Esenler fiks 7 saat (bazen +30 dak) zaten. Esenler'den servise binip, Büyükçekmece Atirus'a 1-1,5 saat, Oradan da Tepekent yaklaşık yarım saat.

YHT ile Söğütlüçeşme'ya gidip, oradan metrobüs ile Tüyap'a geçip, Tüyap'dan Tepekent yönlü bir araçla siteye varmak da 7 saat (+30-40 da benden olsun). Aradaki fark ortada

Konu sahibi
YHT rahatlık. Metrobüs bağlantısı sayesinde, Tüyap'a kadar YHT var kabul ediyorum.

Zaman zaman İstanbul-Büyükçekmece-Tepekent'e giderim. Zaman hesabı yapınca YHT kullanmak, otobüse göre 2 saat kazandırıyor.

AŞTİ-Bayrampaşa/Esenler fiks 7 saat (bazen +30 dak) zaten. Esenler'den servise binip, Büyükçekmece Atirus'a 1-1,5 saat, Oradan da Tepekent yaklaşık yarım saat.

YHT ile Söğütlüçeşme'ya gidip, oradan metrobüs ile Tüyap'a geçip, Tüyap'dan Tepekent yönlü bir araçla siteye varmak da 7 saat (+30-40 da benden olsun). Aradaki fark ortada
Maltepe Sahile yakın oturan birisi olarak benim için de YHT tamamen rahatlık. Pendik'te indiğimde Marmaray ile 20 dakikada Süreyya Plajı İstasyonuna ulaşıyorum ve Marmaray'dan inince de 5 dakika yürüyerek eve ulaşabiliyorum.

Otobüsle yolculuk yapsam Dudullu'da indiğimde servise binip Maltepe E5'te iniyorum ve eve kadar 20-30dk yürüyorum ya da hiç servise binmeyip İmes M8'ye yürüyüp M8 ile Bostancı'ya gidip Bostancı'dan ise Marmaray'a binmem gerek.

Uçakla yolculuk yapsam Sabiha Gökçen'de inince M4 ile Maltepe'ye gidip metrodan inince eve 20-30dk yürümem gerekiyor. İstanbul Havalimanından uçsam ise 3 vesait M11+Metrobüs+Marmaray yapmam gerekiyor.

Ondan dolayı derim Anadolu Yakasında sahil aksında yaşayan birisi için YHT kesinlikle nimet gibi.

Keşke çok daha fazla yapılsa 40 yıl gerideyiz, gerekirse ozellestirilip bu inşaatlar kısa sürede bitirilmesi gerekmekte, fiyatlar daha da ucuz olması dar gelirli vatandaş için çok daha iyi olacaktır

Yeni tarife özellikle İstanbul, Ankara, Eskişehir, Konya ve Sivas hatlarında seyahat eden yolcuların gündemine oturdu.
İstanbul–Ankara 930 TL Oldu
Güncellenen fiyatlara göre Ankara–İstanbul hattında bilet ücreti 780 TL’den 930 TL’ye yükseldi. Zam sonrası hat bazlı yeni ücretler şöyle şekillendi:

İstanbul Çıkışlı YHT Seferleri​

İstanbul – Ankara: 930 TL

İstanbul – Eskişehir: 600 TL

İstanbul – Konya: 1.355 TL

Ankara Çıkışlı YHT Seferleri

Ankara – İstanbul: 930 TL

Ankara – Eskişehir: 480 TL

Ankara – Konya: 430 TL

Ankara – Sivas: 940 TL

1772691819485.png

Keşke çok daha fazla yapılsa 40 yıl gerideyiz, gerekirse ozellestirilip bu inşaatlar kısa sürede bitirilmesi gerekmekte, fiyatlar daha da ucuz olması dar gelirli vatandaş için çok daha iyi olacaktır
Özelleştirme raylı sistemlerde kesinlikle olmamalıdır. Fiyatları yükseltir, hizmeti düşürür. Son zamanlarda dünyadaki ana tren hatları geri devlet bünyesine girmekte

Geri
Üst Alt