Ulaşım Zamları

Ulaşım zam yapsan yapmadanda yolcunun bastığı para otobüs almaya yüzde 30 katkı sağlıyor. Hala bunu ısrarla anlamıyorsunuz. İstanbul'a otobüs alınıyor görmediğiniz şeyleri alınmıyor diyip geçiştirmeyin. Ayrıca İstanbul'a 1000 otobüs alsan yine yetmeyecek 😁

Ben diyorum ki madem bu kadar arka arkaya yüksek zam yapıyorsunuz, gidin her yıl 50 tane bile olsa yeni araç alın. Verdiğimiz fazla paralar boşa gitmesin.

2013'ten beridir düz hatlara körüklü otobüs alınmadı, bundan başlayabilirler mesela.

Dediklerinde haklı ancak siyasi sebeplerden dolayı Türkiye'de bu teklifi kimse kabul etmek istemez. Tam tersi senaryo olsa da kabul edilmez.

Olan yine halka olur. Klasik şaşmaz
Milleti halkı düşünen parti biziz diyorlar ama.
Neyse
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Dediklerinde haklı ancak siyasi sebeplerden dolayı Türkiye'de bu teklifi kimse kabul etmek istemez. Tam tersi senaryo olsa da kabul edilmez.

Olan yine halka olur. Klasik şaşmaz
Öyle bir hamle yapsalar belki genel seçim kazanacaklar

Tabiki de yok.

Şu an forum ortamında olduğumuz için içimden geçenleri net aktaramıyorum yüz yüze daha rahat söylerdim okuyorlarsa sorun çıkmasın diye ancak şunu söyleyebilirim:

Türkiye'de siyasi parti veya herhangi bir siyasetçinin içerisinde halkı düşünen yok. Yapılan her şey gösteriş ve diğerine karşı yaptık diyebilmek adına. Gerçekten içinden gelerek yapan kişi sayısı 1 veya 0'dır. Bu yüzden bu ülkede siyasetçileri düşünmenize ve tartışmanıza hiç gerek yok. A-Z'ye aynılar

Bunun değişmesini istiyorsanız milletvekilliğini bir meslekten çıkarmanız gerekiyor.
Böyle bir şey olursa aylık 273 bin 196 TL kazanıp aylık 28.075,50 TL maaşla evini geçindirmeye çalışan kişinin hayatını değiştirecek kararları kim verecek (!)

Bu zamana kadar İstanbul ulaşımında zam yapılmayan en uzun aralık 2017 Haziran ile 2020 Şubat arasıydı. Tam 2.5 yıl boyunca zam yapılmamıştı tabi bunda o zamanki enflasyonun şimdiki gibi olmaması da var.
Partiler sebep değil. Enflasyon sebep. Israrla bunu partiye indirgeyenler. Komik. Yazdıklarınıza aynen katılıyorum. İETT, ESHOT ve ego yu şu enflasyon da zamsız bırakmak demek batmasını izlemek demek.

Daha yeni zam geldi ama bu Hürmüz boğazı olayı yüzünden yine zam gelmesin o_O:cautious::cautious:
Umarım olmaz diyeyim. Daha yeni zam gelmişken bir yeni zammı daha kaldıramayız. Böyle bir durumda muhtemelen zorunda olanlar hariç toplu taşıma kullanan gözle görülür bir azalma olur. Arabası olan, toplu taşıma yerine aracını tercih edecektir. Çünkü petrol'e gelen zamlar bahane edilerek yapılan ulaşım zamları adil olmuyor. İşin garip yanı elektrik ile çalışan raylı stemlere de zam geliyor.

Daha yeni zam geldi ama bu Hürmüz boğazı olayı yüzünden yine zam gelmesin o_O:cautious::cautious:
Bugün itibariyle gelecek olan 6 küsur liralık mazot zammı iptal edilmiş. Bir sisteme geçilip akaryakıt zamlarını daha az yansıtmaya çalışacakları yazıyordu haberlerde, inşallah öyle olur.

Umarım olmaz diyeyim. Daha yeni zam gelmişken bir yeni zammı daha kaldıramayız. Böyle bir durumda muhtemelen zorunda olanlar hariç toplu taşıma kullanan gözle görülür bir azalma olur. Arabası olan, toplu taşıma yerine aracını tercih edecektir. Çünkü petrol'e gelen zamlar bahane edilerek yapılan ulaşım zamları adil olmuyor. İşin garip yanı elektrik ile çalışan raylı stemlere de zam geliyor.
Elektrik ve Doğalgaz da zamlaniyor. Zam olayını market ve pazar üzerinden düşünmeyiniz.

Sonunda resmi gazete de yayınlandı. Mazot fiyatları artık ötv üzerinden karşılanacak. Sanırım bugünkü zamda iptal oldu. Bundan sonra zam gelirse 1-2 lira civarı gelecek. Geç kalındı ama güzel oldu. Söylediğim gibi sebep hem enflasyon hem savaş. 2019'da bu olaylar yok iken İzmirde 2,50 liraya kart basıyorduk. Şimdi böyle olması maalesef normal.

Geri
Üst Alt