Türkiye Genelindeki Araç Plakalarının Gelişimi

İstanbul'da R serisi bittikten sonra direkt U'ya mı geçer? S serisi Suriye vatandaşlarına geçici plaka olarak veriliyor diye biliyorum, T serisi ise yeni eklenen taksilere verilmeye başlanmış (34 TUA XXX formatında bir plaka görmüştüm)
 
34 SXX XXX serisi bu savaş ilk çıktığında suriyeden gelenlerin yanında gelirken getirdikleri araçları suriye plakasıyla gezmemeleri için o araçlara takmaya başlamışlardı. Hatta ilk 3 harf 3 rakam plakaları da o zaman görmüştük diye hatırlıyorum. Ancak bu araçlar al-sat olduğunda 34 MX XXXX plakalar takıldı. SAA plaka neredeyse hiç görünmez oldu. Acaba bu seriyi tekrardan normal sıraya açacaklar mı?
[automerge]1772188533[/automerge]
WhatsApp Image 2026-02-27 at 13.29.42.webp


Geçen yolda çektim, özel plaka galiba...
 
Dün İstanbul'da akşam saatlerinde bir kişi elinde PNG serisi ile gidiyordu.
 
Antalya'ya yeni gelen belediye otobüsleri ile tek harf beş rakamlı plakalar Antalya'da da yaygınlaşmaya başladı diyebilirim. Gerçi daha önce C plakalara da tek harf beş rakam gelmeye başlamıştı.

Tek harf beş rakam kullanan iller arasında Balıkesir'in de olduğunu biliyorum. Bandırma'daki bazı servis araçlarının plakası öyleydi.
 
Antalya'da Bisiklet yarışlarının öncü aracında 07 COC harf serisi üç rakam görmüştüm. Henüz bu seriye gelinmeden verilmiş bir plaka. Bu şekilde gelecek serilerden plaka alınıyor muydu
Özel plaka şeklinde alınabilir.
 
Geri
Üst Alt