Evet tekirdağlı muhabircimiz paylaşmış artık kumbağ barbaros dolmuşlarda da artık tetus var dönüşüme gidilecek koltuk kapasitesi ise 17 kişilik tabiki de 53 minibüs dönüşecek zaten sırada muhtemelen değirmenaltı ondan sonra çiftlikönü daha sonra altınova ardından ise aydoğdu ondan sonra naipköy daha sonra yeni sanayi böyle böyle olacak zaten
KUMBAĞ MİNİBÜSLERİ TETUS’A GEÇTİ.. Tekirdağ’da toplu ulaşımda önemli bir adım daha atıldı. S.S. 10 Nolu Barbaros–Kumbağ Minibüs ve Otobüs Yolcu Taşıma Kooperatifi, Tekirdağ Büyükşehir...
www.facebook.com
[automerge]1773255304[/automerge]
Açıklaması ise şöyle oldu
KUMBAĞ MİNİBÜSLERİ TETUS’A GEÇTİ..
Tekirdağ’da toplu ulaşımda önemli bir adım daha atıldı. S.S. 10 Nolu Barbaros–Kumbağ Minibüs ve Otobüs Yolcu Taşıma Kooperatifi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım sistemi olan TETUS’a geçiş yaptı. Böylece Kumbağ hattında hizmet veren minibüsler, artık TETUS sistemi kapsamında faaliyet gösterecek.
Kooperatif bünyesinde TETUS şartlarına uygun ilk aracı ise Kooperatif Başkanı Recep Nişancı aldı. Yeni sistemle birlikte Kumbağ hattında çalışan araçlar, halk otobüslerinde bulunan tüm uygulama ve imkanlardan yararlanabilecek.
TETUS sistemine geçişle birlikte şehit aileleri, gaziler, engelli vatandaşlar ve ücretsiz ulaşım hakkına sahip diğer vatandaşlar da Kumbağ minibüslerinden ücretsiz faydalanabilecek. Böylece hem sosyal haklar genişletilmiş olacak hem de ulaşım hizmetinde standart sağlanacak.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kooperatif Başkanı Recep Nişancı, TETUS sistemine geçişin önemli bir adım olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Kooperatif olarak vatandaşlarımıza daha kaliteli ve standartlara uygun bir ulaşım hizmeti sunmak için TETUS sistemine geçiş yaptık. İlk aracı da bu sisteme uygun şekilde kooperatifimiz bünyesine kazandırdık. Bu sistemle birlikte şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve engelli vatandaşlarımız da ücretsiz olarak araçlarımızdan faydalanabilecek. Hem vatandaşlarımız hem de esnafımız için hayırlı olmasını diliyorum.”