Roberto Baggio’nun 1994 Dünya Kupası Finalinde Kaçırdığı Penaltı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Emir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emir

Albay
Kayıtlı Üye
1/3
Konu sahibi
1994 Dünya Kupası finali denince çoğumuzun aklına ilk gelen an, Roberto Baggio’nun penaltıyı üstten auta göndermesi. ABD’de oynanan turnuvanın finalinde Brezilya ile İtalya karşı karşıya gelmiş, 120 dakika boyunca gol sesi çıkmayınca maç penaltılara gitmişti.

İtalya’nın en büyük yıldızı olan Baggio, turnuva boyunca adeta takımı sırtlamıştı. Özellikle Nijerya ve Bulgaristan maçlarındaki performansı hâlâ efsane olarak anılıyor. Ancak finalde işler istediği gibi gitmedi.

Penaltı atışlarında sıra Baggio’ya geldiğinde skor Brezilya lehineydi ve gol atması gerekiyordu. Herkes ondan yine mucize beklerken topu kalenin üstünden dışarı gönderdi. Bu vuruşla birlikte Brezilya kupayı kazandı, Baggio ise kariyerinin en unutulmaz ama en acı anlarından birini yaşadı.

İlginç olan şu ki, Baggio’nun o maçta sakat olduğu ve buna rağmen oynadığı sık sık dile getirilir. Bu da kaçırdığı penaltıya bakışı biraz daha farklı kılıyor.

Sizce Baggio’nun o penaltısı bir “trajedi” mi yoksa futbolun doğasında olan bir an mı? Ayrıca sizce İtalya o finali hak etmiş miydi?

Yorumlarınızı merak ediyorum.

Dün gibi hatırlıyorum o maçı 1994 yazıydı kupa ABD de oynanıyordu . Penaltıyı auta atmıştı yukarıdan . Ben o sene Maradona nın yaşadıkları nedeniyle büyük üzüntü yaşamıştım kabullenememiştim efsanenin kötü alışkanlıklarını .

Geri
Üst Alt