Omsı 2

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan citymood
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir de çok emek veriyoruz, vaktimiz gidiyor, zorlanıyoruz gibi laflar anlamsız geliyor. Gerekçe olmamalı bunlar. Çünkü:

1. Kimse zorla mod yapacaksın demiyor. Zor geliyorsa yapmazsın olur biter. Hobi yani bu. Dünyanın sonu değil. Kimse de OMSI 2’de örneğin Otokar Kent 290H yok diye ağlamaz yani, sanmıyorum.

2. Ücretsiz yüzlerce mod var. İçlerinde çok kaliteli, ciddi emek verilmiş olanlar da mevcut. Gerek harita, gerekse otobüs. Onlara hiç emek verilmiyor mu yani? İlla para mı kazanmak lazım? Sanki böyle bir zorunluluk varmış gibi algılanıyor. Emeğin karşılığı bazen bir teşekkür, bazen bir hayır duasıdır. Her zaman para olacak diye bir kural hiçbir yerde yazmaz.

Bir de çok emek veriyoruz, vaktimiz gidiyor, zorlanıyoruz gibi laflar anlamsız geliyor. Gerekçe olmamalı bunlar. Çünkü:

1. Kimse zorla mod yapacaksın demiyor. Zor geliyorsa yapmazsın olur biter. Dünyanın sonu değil. Kimse de OMSI 2’de örneğin Otokar Kent 290H yok diye ağlamaz yani, sanmıyorum.

2. Ücretsiz yüzlerce mod var. İçlerinde çok kaliteli, ciddi emek verilmiş olanlar da mevcut. Gerek harita, gerekse otobüs. Onlara hiç emek verilmiyor mu yani? İlla para mı kazanmak lazım? Sanki böyle bir zorunluluk varmış gibi algılanıyor. Emeğin karşılığı bazen bir teşekkür, bazen bir hayır duasıdır. Her zaman para olacak diye bir kural hiçbir yerde yazmaz.
Dimi yani bana şu mod yetiyor açıkçası
1000036721.webp

Hocam biraz 3D bilen varsa şu forumda birleşelim güzel Türk araçlarını mod yapalım rakip olalım adamların Kent Lf sesleri hiç gerçekle alakası yok zaten bir ses modu falan yok mu
Proton Bus modları omsiye convert yapılabiliyorsa sahibinden izin alıp yapılabilir omsiden proton bus oyununa convert yapılabiliyordu
[automerge]1770452162[/automerge]

1. Kimse zorla mod yapacaksın demiyor. Zor geliyorsa yapmazsın olur biter. Hobi yani bu. Dünyanın sonu değil. Kimse de OMSI 2’de örneğin Otokar Kent 290H yok diye ağlamaz yani, sanmıyorum.

Tüm modların ücretsiz olması gerektiğini düşünüyorum 2 sefer yaptıktan sonra garaja çekip bir daha kullanmayacağımız otobüsler için ücret ödemek istemiyorum

Son düzenleme:
Bugün forumda gezinirken görüp denemek istedim. . Ankaralılar bilir ulus denilince akla bu kasa gelir çokca binmişliğim vardır. İçerisi birebir yapılmış dlc kalitesinde otobüs yapmışlar tavsiye ederim.

Kimseye zorla satmıyor adamlar isteyen alır bence yapılan projelere yorumla bile olsa destek vermeliyiz. Sonucta yenilik yeniliktir neredeyse her ay otobüs cıkartıyorlar bu zincir bozulmadan guleryuz cobra bekliyorum :D

OMSI2_20260207_174827.webp

Kimseye zorla satmıyor adamlar isteyen alır bence yapılan projelere yorumla bile olsa destek vermeliyiz. Sonucta yenilik yeniliktir neredeyse her ay otobüs cıkartıyorlar bu zincir bozulmadan guleryuz cobra bekliyorum :D
Sanırım burada eleştirilen kısım başka birinin yapmış olduğu paralı mod taslağının üzerine kullanılması. Daha önce tartışması geçmişti
Steam ve Aerosoft'tan habersiz bir şekilde satıldığı için bunu yapmaları yasal değil. Bir de genellikle başka DLC araçların script altyapısını doğrudan kullandıkları için başka yasal sorunları da var. Normal şartlarda paralı mod satacaksan Aerosoft'tan onay alman lazım ki böyle başka modların altyapısı üzerine yapan modelleri kabul etmiyorlar.
Bir tanesi bile sıfırdan değil hepsi hazır paralı modların üstüne, koltuklar genelde alıntı. Yalnızca bazı modlarda sesler sıfırdan yapılma o da yapımcıdan ayrı kişi tarafından yapılmış. Dış kasa modellemeleri güzel olabilir ama başkasının yaptığı modların üzerine konup üstünden para kazanıp üstüne emek muhabbeti yapmaları da hoş değil.

Geri
Üst Alt