1/3
ekleme ye de unuttum jestte de moderndir centro da moderndiryoo onlar engelli eski kasa tabiki de asıl modernler sprinter daily crafter transit boxer jumper master movano gibi araçlardır
ekleme ye de unuttum jestte de moderndir centro da moderndiryoo onlar engelli eski kasa tabiki de asıl modernler sprinter daily crafter transit boxer jumper master movano gibi araçlardır
modern dediğin 2000 ve 2010'lar galibaBunlar nostalji değil hala kullanılan modern araçlar
centro muzlu gofret değilmi bimdeki onunda nostaljisi varekleme ye de unuttum jestte de moderndir centro da moderndir
M2010 lar zaten efsanedir j10larda j9lardacentro muzlu gofret değilmi bimdeki onunda nostaljisi var
nostalji dediğimiz 90'lar 80 ler 70 ler 2000 ler 2030'a geçersek nostalji olurM2010 lar zaten efsanedir j10larda j9larda
2030 a zaten 4 yıl kaldınostalji dediğimiz 90'lar 80 ler 70 ler 2000 ler 2030'a geçersek nostalji olur
nostalji için 20-30 yıl en az geçmesi gerekiyor2030 a zaten 4 yıl kaldı
M2000 ler hala Ankara da yaygın kullanıyor o nasıl olacak @ankara ulaşımcısı a sornostalji için 20-30 yıl en az geçmesi gerekiyor
Güzel kardeşim M-2000 ve 80 S 5.5 nerde asıl efsane araç bunlar.Bizde j9 fazla çalışmazken magiruslar ankaranin hep simgesi olmuştur.Ankara dolmuscularinin çoğunluğu magirus hastası.Hatta modifiyeli M-2000'ler bile var kurt egzozlu dahil.80 s 5.5'ler Zaten M-2000'ler çıktıktan sonra yavaş yavaş azalmaya başladılar bizde böyleydi durum.Ankarada oturdum için dolmusta efsane araçlar ne j9 ne J10 nede M-2010.Asıl efsane araçlar M-2000 ve 80 S 5.5 lar.Dolmus denince aklımıza ilk gelen araç hep magirus olcak.gemini ye göre şöyle
Bu araçlar, Türkiye’nin toplu taşıma ve ticari araç tarihinde kesinlikle birer efsane olarak kabul edilir. Sadece birer ulaşım aracı değil, aynı zamanda bir dönemin sosyal dokusunun ve sokak kültürünün ayrılmaz bir parçasıdırlar.
Bu modelleri efsane yapan detaylara yakından bakalım:
1. Karsan J9: "Kısa Burun" Fenomeni
Peugeot lisansıyla üretilen J9, Türkiye’de minibüs denince akla gelen ilk siluetlerden biridir.
- Dayanıklılık: Kelimenin tam anlamıyla "yıkılmayan" bir yapısı vardı. Aşırı yükleme ve zorlu yol koşullarına rağmen yıllarca hizmet verebilmesiyle ün kazandı.
- Modifikasyon Kültürü: "Dolmuşçu" kültürünün zirve yaptığı araçtır. Havalı kornaları, arkasındaki özlü sözleri ve o kendine has motor sesiyle tam bir karakter abidesidir.
2. Karsan J10: Modernizasyon Çabası
J9'un hatlarını biraz daha yumuşatarak ve teknolojisini güncelleyerek piyasaya sürülen J10, efsaneyi devam ettirme görevi üstlendi.
- Aerodinamik Yapı: J9’un o kutu gibi tasarımından biraz daha yuvarlak hatlara geçişi temsil eder.
- Veda: 2010’ların başında yerini Jest modeline bırakana kadar şehir içi taşımacılığın yükünü sırtlamıştır.
3. M2010: Yerli Tasarımın Gücü
Karsan’ın J9 mirasını tamamen kendi tasarımıyla harmanladığı, daha geniş camlı ve yüksek tavanlı modelidir.
- Yolcu Konforu: Önceki modellere göre daha ferah bir iç hacim sunması, o dönemki yolcular için büyük bir gelişmeydi.
- Tasarım: Ön yüzündeki karakteristik far yapısı ve dikiz aynalarıyla trafikte hemen fark edilirdi.
Bu Araçları "Efsane" Yapan 3 Neden
Neden Açıklama Mühendislik Harikası Değil, Hayat Kurtarıcı Bu araçlar dünyanın en konforlu araçları değildi; ama en ücra köylere giden, en dik yokuşları çıkan onlardı. Ekonomik Katkı Küçük esnafın ve şoförlerin geçim kaynağı oldular. Parçası ucuz, tamiri kolaydı. Kültürel İz Binlerce insanın işe, okula, sevdiklerine yetiştiği o dar koltuklar, toplumsal hafızada yer etti.
Bu araçlarla ilgili unutamadığınız bir yolculuk anınız veya özellikle sevdiğiniz bir modifiye detayı var mı? Belki bu araçların teknik özelliklerini daha detaylı incelememi istersiniz?
bu konu engelli ile alakalı dırGüzel kardeşim M-2000 ve 80 S 5.5 nerde asıl efsane araç bunlar.Bizde j9 fazla çalışmazken magiruslar ankaranin hep simgesi olmuştur.Ankara dolmuscularinin çoğunluğu magirus hastası.Hatta modifiyeli M-2000'ler bile var kurt egzozlu dahil.80 s 5.5'ler Zaten M-2000'ler çıktıktan sonra yavaş yavaş azalmaya başladılar bizde böyleydi durum.Ankarada oturdum için dolmusta efsane araçlar ne j9 ne J10 nede M-2010.Asıl efsane araçlar M-2000 ve 80 S 5.5 lar.Dolmus denince aklımıza ilk gelen araç hep magirus olcak.
Nostaljik Minibüsler bu konu da var @Yui bu yazdığı arkadaşı bu konu bölümüne taşır mısınGüzel kardeşim M-2000 ve 80 S 5.5 nerde asıl efsane araç bunlar.Bizde j9 fazla çalışmazken magiruslar ankaranin hep simgesi olmuştur.Ankara dolmuscularinin çoğunluğu magirus hastası.Hatta modifiyeli M-2000'ler bile var kurt egzozlu dahil.80 s 5.5'ler Zaten M-2000'ler çıktıktan sonra yavaş yavaş azalmaya başladılar bizde böyleydi durum.Ankarada oturdum için dolmusta efsane araçlar ne j9 ne J10 nede M-2010.Asıl efsane araçlar M-2000 ve 80 S 5.5 lar.Dolmus denince aklımıza ilk gelen araç hep magirus olcak.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.