Mersin-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi / O-51

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Emir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
20260228_175029.jpeg

Erdemli (Doğu) kavşağına yönlendirme levhaları yerleştirilmeye başlanmış.
 
Erdemli kuzey bağlantı yolu üzerindeki kavşakta çalışmalar hızlanmış. Sanırım ilk etapta buraya kadar açmak isteyecekler.
Ekli dosyayı görüntüle 94087
Buraya kadar açılması pek doğru bir tercih olmaz. Erdemli şehir içi trafiğini felç eder. Açarlarsa neredeyse otobandan çıkan tüm trafik Güzeloluk yoluna yığılır, o yol da bu trafiği kaldırmaz.
 
Karayolları Genel Müdürlüğü internet sitesinde 2025 Yılı Faaliyet Raporunun 118. Sayfasında Yapım Çalışmaları Devam Eden Otoyollar başlığı altında 2026 yılında tarfiğe çılmasının hedeflendiği yazılmış.


"Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu, yapım çalışmaları devam etmekte olup 52 km uzunluğundaki projenin 2026 yılında tamamlanarak trafiğe açılması hedeflenmektedir."
 
Kimsenin projenin aslında ilk hali olan Taşucu etabını konuştuğu yok. Ver işte aynı firmaya Kızkalesi’nden devam etsin , niye orada bitiriyorsun ki, geriye bağlantı yollarıyla beraber 40 km falan kalıyor zaten. Hem bir taşla iki kuş Silifke ve Taşucu’nun tam ortasından geçen şehirlerarası yolun yarattığı rezalet trafik de son bulmuş olur.
 
Konu sahibi
Neden Kızkalesi sorusunu ben de daha önce kendi kendime sormuştum. Muhtemelen İlçe ilçe gidiyorlar. Çeşmeli Mezitli'nin bittiği yer. Kızkalesi de Erdemli'nin.

Taşucunu da bu otoban projesinde uç nokta olarak kabullenmemek gerek. NGS'ye kadar uzatılmalı bence. Bu işten para kazanacak ne de olsa yüklenici firma.
 
Geri
Üst Alt