Mersin Nüfusu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Emir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konu sahibi
Bunun nedenini anlamak için ilçe nüfuslarına baktım. Geçtiğimiz yıllarda anormal seviyede artış gösteren Gülnar'ın nüfusu 8000 kişi azalmış. Zaten anomali vardı NGS inşaatı çalışanları nüfusundan dolayı. Nüfusta dalgalanmalar oldu haliyle. Ayrıca yerleşik yabancı nüfusu da 50 binlerden 40 binlere düşmüş. İlçe merkezlerindeki artış geçtiğimiz yıllardaki gibi. Mezitli bir tık daha fazla artmış. Toroslar ise çok az nüfus kaybetmiş.

Bunun nedenini anlamak için ilçe nüfuslarına baktım. Geçtiğimiz yıllarda anormal seviyede artış gösteren Gülnar'ın nüfusu 8000 kişi azalmış. Zaten anomali vardı NGS inşaatı çalışanları nüfusundan dolayı. Nüfusta dalgalanmalar oldu haliyle. Ayrıca yerleşik yabancı nüfusu da 50 binlerden 40 binlere düşmüş. İlçe merkezlerindeki artış geçtiğimiz yıllardaki gibi. Mezitli bir tık daha fazla artmış. Toroslar ise çok az nüfus kaybetmiş.
Yerleşik Suriye'li gitmiştir

Konu sahibi
Onları hariç tuttum. Evet onlardan da giden çok oldu ama onların istatistikleri zaten toplam nüfusa dahil değildi. Diğer ülke vatandaşları yerleşik nüfusunu dikkate aldım.

Yerleşik Ukraynalı ve Rus nüfus düştü muhtemelen. Bir de nükleer işçilerinden dolayı evet düşüş var demekki ama santral inşaatı sürüyor aslında bunlar niye gitti ki?

Nüfusun az artmasının nedeni gülnar nüfusunun dramatik düşüşü. Mersin merkez ilçeleri ve tarsus erdemli ilçelerinin nüfus artışı toplam 10.000 in üzerinde.

Geri
Üst Alt