Mazide Kalmış İETT Hatları

Ekli dosyayı görüntüle 105882

103 Tepeüstü - Kabataş
9ÜD Şahinbey Mahallesi - Üsküdar
131TD Taşdelen - Ümraniye

Herbirinde ayrı ayrı anılarım vardır ergenlik ve ilk gençlik yıllarımdan hatıralarım aklıma gelir bu hatlarda.
Neler yaşamadım ki 103'le okuldan kaçar beşiktaşa giderdik.
9ÜD' ile üsküdar'a iner sahilde akşama kadar kayalıklarda otururduk.
131TD ile kuzenlerime gider gelirdik.

Herşey eskiden çok daha güzeldi ve maalesef her geçen gün biraz daha özlüyorum o yılları.

Bu 103 hattında benim bir anım var.Görünce o aklıma geldi.Müsadenizle paylaşayım.

2008 yılında, 18 yaşındayken bir pazar akşamı 7:30/8:00 gibi namazgahta 103 bekliyordum.Araç geldi.Kodu 2007-91 ya da 2007-95 idi tam hatırlamıyorum ama üzerinde Trakya Birlik reklamı vardı.Bu iki araçtan biriydi.

Neyse üst kata çıktım.Benimle birlikte 4-5 kişi vardı üst katta.Altunizadeyi geçtikten sonra köprüye dönerken benimle birlikte bir genç arkadaş daha aşağı indik ama düğmeye basmadık.Çünkü üst katın duracak ışığı yanıyordu.Sonra şoför Boğaziçi Köprüsü durağında durmadan bastı gitti.Arkadaş gitti konuştu şoförle.Duracak ışığı takılı kalmış.😃

Tee Kabataş’a kadar gittim.Tramvayla Eminönü’e geçip 34 hattında kodunu hatırlamadığım bir BMC Beldeye binmek zorunda kaldım.Hem yol bayağı uzadı hem de Mecidyeköy’den 34M’deki körüklü Citaro’ya binmek varken eski bir Belde ile yolculuk yapmak zorunda kaldım.😃

O gün bu gündür bindiğim otobüslerde düğmelere hep en az 4-5 kez basarım.😃

Madem nostaljiye girdik müsaadenizle bende anlatayım, günlerden bir gün yeşil ikaruslar yeni göreve başlamıştı, bambaşka bir planım varken ona bineyim dedim, belki daha hızlı giderim o zamanlar 399b kantarcilar-nurtepe çalışan hatta bindim binmez olaydım o zamanlarda Roket Hilmi abi vardı ona denk geldim, otobüs ikarus değil bildiğiniz normal araç gibi kullandı, normal sefer 1.30 saatken bizi 35 dk da kantarcilarda indirmisti, otobüste bir bayan indiği anda kusmuştu hala hatrimdadir, ikaruslar tabi kış aracı içerisi buz gibi sıfır bmcler mercedesler yolda kalırken Kağıthanenin dik yokuslarini lastiksiz şekilde sıfır kayıpla çıkardı güzel günlerdi bilmeyenler için fotoğraf ekledim ikaruslarin neden plakasız gezdiğini bilirmisiniz?

Ekli dosyalar

• images.jpeg
    images.jpeg
    45.1 KB · Görüntüleme: 0
Ekli dosyayı görüntüle 105882

103 Tepeüstü - Kabataş
9ÜD Şahinbey Mahallesi - Üsküdar
131TD Taşdelen - Ümraniye

Herbirinde ayrı ayrı anılarım vardır ergenlik ve ilk gençlik yıllarımdan hatıralarım aklıma gelir bu hatlarda.
Neler yaşamadım ki 103'le okuldan kaçar beşiktaşa giderdik.
9ÜD' ile üsküdar'a iner sahilde akşama kadar kayalıklarda otururduk.
131TD ile kuzenlerime gider gelirdik.

Herşey eskiden çok daha güzeldi ve maalesef her geçen gün biraz daha özlüyorum o yılları.
Şu 103 hattını eski wowturkey sitesinde mi ya da diğer wowturkiye sitesinde nerede yazdığını bilmiyorum ama. Bir kullanıcı bu hattı 2020-2021 pandemi döneminde Kabataş'ta ya da Tepeüstü'nde görmüştü, büyük ihtimalle test yapıyorlardı diye söylemişti.

142D Akçburgaz Mah. - Avcılar Metrobüs

Yerine gelen;

142ES
i.Ü Cerrahpaşa Kampüsü - Avcılar Metrobüs

10M M.KEMAL MAH-ZİVERBEY-KADIKÖY
20M M.KEMAL MAH-E5-KADIKÖY
13Ü TEPEÜSTÜ-ZİVERBEY-KADIKÖY
8D DSİ LOJ. -E5-ALTIYOL-KADIKÖY
20 ÖRNEK MAHALLESİ - KADIKÖY
KÜ1-KÜ2 KADIKÖY-K.ÇAMLICA-KADIKÖY

Son düzenleme:
Şu 103 hattını eski wowturkey sitesinde mi ya da diğer wowturkiye sitesinde nerede yazdığını bilmiyorum ama. Bir kullanıcı bu hattı 2020-2021 pandemi döneminde Kabataş'ta ya da Tepeüstü'nde görmüştü, büyük ihtimalle test yapıyorlardı diye söylemişti.
Evet bu DAF MJT'leri ben çok severdim müthiş bir şanzuman sesi vardı ıslık sesi gibiydi maalesef İETT bünyesinde çok kalamadılar daha sonra ÖHO'lara satıldılar.

Ekşi sözlükten alıntıladım.

07.08.2001 Tarihli boğazgeçiş hatları

101* be$ikta$ [yildiz univ.-astsubay okulu-beylerbeyi-beykoz] ortace$me
103* be$ikta$ [yildiz univ.-astsubay okulu-altunizade-camlica-umraniye] tepeba$i
110* kadikoy [rihtimboyu-altunizade-astsubay okulu-yildiz univ.] be$ikta$
111* altbostanci [goztepe-libadiye-astsubay okulu-yildiz univ.] be$ikta$
112* be$ikta$ [yildiz univ.-astsubay okulu-ziverbey-$enesenevler] altbostanci
114* be$ikta$ [yildiz univ.-astsubay okulu-kiziltoprak-suadiye] altbostanci
120* mecidiyekoy [astsubay okulu-altunizade-rihtimboyu] kadikoy
121* mecidiyekoy [astsubay okulu-beylerbeyi-beykoz] ortace$me
121a* mecidiyekoy [levent-kavacik-beykoz] ortace$me
121b* kavacik [2.kopru-levent-z.kuyu] mecidiyekoy
122a* mecidiyekoy [astsubay okulu-camlica-umraniye] tepeustu
122b* mecidiyekoy [levent-tepeustu-dudullu]sarigazi lojmanlari
122c* mecidiyekoy [z.kuyu-4.levent-kavacik] tepeustu
122s* mecidiyekoy [levent-tepeustu-sarigazi] sultanbeyli
122t* topkapi [mecdiyekoy-levent-tepeustu-sarigazi] sultanbeyli
122y* yenidogan [sarigazi-kavacik-4.levent] mecidiyekoy
123* be$ikta$ [yildiz univ.-goztepe sapagi-bostanci sapagi-maltepe] kartal
123a* mecidiyekoy [astsubay okulu-goztepe sap.-bostanci sap.-maltepe] kartal
123p* mecidiyekoy [astsubay okulu-bostanci sap.-kartal koprusu] pendik
123u* ugur mumcu [soganli-yakacik-2.kopru-mecidiyekoy] perpa
124* mecidiyekoy [astsubay okulu-kiziltoprak-suadiye] bostanci
125* kadikoy [rihtimboyu-altunizadeastsubay okulu-levent-yeni levent] deniz sub. loj.
126* uskudar [altunizade-mecidiyekoy-edirnekapi] topkapi
127* kadikoy [rihtimboyu-altunizade-astsubay okulu-edirnekapi] topkapi
128* mecidiyekoy [astsubay okulu-ziverbey-kazasker] ustbostanci
128a* mecidiyekoy [astsubay okulu-libadiye-kazasker] ustbostanci
129* mecidiyekoy [astsubay okulu] altunizade
129a* beylerbeyi [koprulukav$ak-zincirlikuyu] mecidiyekoy
129b* altunizade [astsubay okulu-yildiz univ.] be$ikta$
200* bostanci [suadiye-kiziltoprak-astsubay okulu-meidiyekoy] taksim
202* ustbostanci [sahrayicedid-astsubay okulu-mecidiyekoy] taksim
221* taksim [mecidiyekoy-4.levent-kavacik-pa$abahce] beykoz
222* kartal kadikoy (ozurlu otobusu)
500a* kadikoy [rihtimboyu-astsubay okulu-mecidiyekoy-ssk hast.] edirnekapi
500b* uskudar [altunizade-astsubay okulu-mecidiyekoy-ssk hast.] edirnekapi
522* topkapi [ssk hast.-mecidiyekoy-astsubay okulu-umraniye] alemdag
522a* topkapi [ssk hast.-mecidiyekoy-levent-4.levent-sarigazi] samandira
522s* samandira [ferhatpa$a-kucukbakkalkoy-tem-kavacik-mecidiyekoy] perpa
522y* maslak [4.levent-dudullu] yenidogan koyu
500t* tuzla [kozyatagi-fatih kop.-4.levent-edirnekapi-topkapi] cevizlibag
251* pendik [kucukyali-yenisahra-astsubay okulu-mecidiyekoy-karkuyusu] $i$li
252* kartal [maltepe-bostanci-yenisahra-astsubay okulu-mecidiyekoy-karkuyusu] $i$li
250* kartal [maltepe-bostanci-yenisahra-astsubay okulu-mecidiyekoy-karkuyusu] $i$li
255* cengelkoy [ata2 sit.-nato yolu-kisikli astsubay okulu-mecidiyekoy-taksim] dolmabahce
254* zumrutevler [kucukyali-kozyatagi-yenisahra-astsubayokulu-mecidiyekoy-taksim] dolmabahce
256* ata$ehir [kavacik-4.levent-mecidiyekoy-taksim] dolmabahce
121A, 121B, 122C, 251,
122Y Hâla var ama Son Durağı Çekmeköy Yeşiltepe'ye Alındı ve 122M'nin Ters Güzergahına Girip, Madenler'den Şile Yolu yapıp tekrar 122M gibi Mecidiyeköy'e Varıyor. Ancak 122M'den farkı Seyrek Çalışması.
500T var ama 4. Levent'e Kadar Çalışıyor. Devamını 500L hattı Çekiyor.
522 var Mecidiyeköy'e kadar.
256 var Yeditepe Üniversitesi'nden Taksim'e kadar Seyrek Çalışır.

Son düzenleme:
253 Batı Ataşehir - Mecidiyeköy - Taksim
İETT'deki eski Çift Katlı Otobüslerin Son kez Değerlendirildiği bir Hattı. Batı Ataşehir'den Kalkıp, 13 Gibi Ümraniye Çamlık Mahallesi'ne Girerdi, Sonra Çakmak'a Çıkmadan Şile Yolu'na Girip Şişli'ye kadar Mecidiyeköy Otobüsleri gibi giderdi. Sonra Şişli, Osmanbey, Pangaltı, Harbiye derken Taksim Peronları'nda Hat Son Bulurdu.

325YK1 ve 325YK2 İstinye Dereiçi - Yenikapı ve İstinye Dereiçi - Derbent - Yenikapı
Yenikapı'dan Başlayan bu İki Hat Hakkında, Vezneciler, Saraçhane Alt Geçit, Azapkapı, Eminönü, Karaköy, Taksim, Harbiye, Pangaltı, Şişli, Osmanbey, (Mecidiyeköy, Zincirlikuyu) (325YK1) (Beşiktaş, Derbent) (325YK2), Nispetiye, Etiler yaptığını biliyorum.

59UÇ Uçaksavar - Şişli
325YK1 ve 325YK2 gibi Nispetiye, Etiler ve Rumeli Hisarüstü'nden Geçip Uçaksavar Sitesi'nin Önüne Kadar Gidiyordu. M6 Metro Hattı'nın Açılması ile o hat da kapandı.

131ÇK Şahinbey - Kartal
9 metrelik Midibüslerin Çalıştığı Bu Hattın Güzergahı Madenler'e kadar ÇM42 gibi idi. Madenler'den sonra Kartal'a kadar 131Y, 131K veya 132ÇK gibi gidiyordu. Yerini 131K Aldı.

E-18 Altunizade - Ümraniye - Sabiha Gökçen Havalimanı
Altunizade Peronlardan Başlayan bu hat, Ümraniye'de Kâzım Karabekir ile İnkılâp Mahallelerinin Hatları gibi Atakent'ten Kocaman bir U Dönüşü yapıp Yamanevler Mahallesi Durağına kadar O Otobüsler gibi Küçüksu Caddesi'nde gidip, Şile Otoyolu'na Giriyordu. Ancak Madenler'e girip girmediğini bilmiyorum.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt