Marmaray (Halkalı-Gebze)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu hattı ne zaman kullansam dışı tamamen temiz bir trene denk gelemiyorum artık,hepsi grafitilerle boyanmış.
New York metrosundaki 80'ler ve 90'lardaki durumun aynısını yaşıyor şu an marmaray setleri.
Bir keresinde bir trene denk geldim,tek bir vagon tamamen grafiti ile kaplanmıştı.Aklıma Hindistan'daki trenler gelmişti o an...

Bu hattı ne zaman kullansam dışı tamamen temiz bir trene denk gelemiyorum artık,hepsi grafitilerle boyanmış.
New York metrosundaki 80'ler ve 90'lardaki durumun aynısını yaşıyor şu an marmaray setleri.
Bir keresinde bir trene denk geldim,tek bir vagon tamamen grafiti ile kaplanmıştı.Aklıma Hindistan'daki trenler gelmişti o an...
Marmaray treninde grafittinin olması bence iyi bir şey araçlarda boya emaresi yok düz gri

Eskiden bunu E14000'liklere çok yapıyorlardı.

Araçların dış gorseli çok onemli degil ya. Ki bazı gençler güzel boyuyor:D

Kapıları bozulmasın. sinyalizasyonu tam çalışssın yolda kalmasın yeter trenler (y) (y)

Araçların dış gorseli çok onemli degil ya. Ki bazı gençler güzel boyuyor:D

Kapıları bozulmasın. sinyalizasyonu tam çalışssın yolda kalmasın yeter trenler (y) (y)
Araçların camları ve barkod yazılarının üzerini boyamadıkları sürece benlik de sıkıntı yok, araçlara bir fark katıyor.

Zaten kod veya yazılar boyalı olunca trenin hareket etmesi yasak oluyor.
Camlarda olunca da dışarıyı göremiyoruz.

Marmaray Durakları ..

1768416030870.png

Bugün Yenikapı Marmaray’dayız. Kartımda para olmadığını hatırlayıp Deniz Otobüsü Girişi dolaylarındaki yeni nesil talimatör’den kartıma para yüklemek istedim. Zar zor nakit para çıkardım. Nakit para girişini bir türlü bulamadım nakit geçmiyor mu eyvah diye düşünürken o da ne? ADAMLAR NAKİT PARA GİRİŞİ YERİNİ TERS MONTELEMİŞ. Bunu nasıl kimse farketmedi akıl sır ermiyor.IMG_9139.jpeg

Bu hat Halkalı-Ispartakule hızlı tren projesine ek olarak Marmaray seferleri yapacak mı? Euroasia Rail fuarında Marmaray hattının tanıtımından sorumlu olan kişilere sordum böyle bir şeyin olmadığını dile getirdiler. Ancak UAB'nin açıklamasında yer alıyordu hatta bulursam haber kaynağını göndereceğim.

Bu hat Halkalı-Ispartakule hızlı tren projesine ek olarak Marmaray seferleri yapacak mı? Euroasia Rail fuarında Marmaray hattının tanıtımından sorumlu olan kişilere sordum böyle bir şeyin olmadığını dile getirdiler. Ancak UAB'nin açıklamasında yer alıyordu hatta bulursam haber kaynağını göndereceğim.

3.25 ve 4.06 kısımlarını izleyin

Bu hat inşa edilirken yapılan en iyi değişikliklerden birisi Kartal istasyonunun Maarif Cami bölgesine kaydırılması oldu,tam merkezi bölgede...
Kartal'ı hiç bilmeyen,ilçe dışından otobüsle gelen birisi yürümeye bile gerek duymadan hemen istasyonun dibinde iniyor...Yavuz Selim devlet hastanesi bölgesine kadar yürümek uğraştırıyordu.

Banliyö hattı inşaat halinde iken istasyonun taşınacağı yeri öğrendiğimde "bu kadar dar bir yere istasyonu nasıl sığdıracaklar" demiştim... 😁

Demiryolcuların da istasyonun taşınmasına olumlu baktığını düşünüyorum,yıllar önce konuştuğum emekli bir demiryolcu amca "Haydarpaşa-Gebze arasında Kartal istasyonu en sıkıntılı yerlerden biriydi,bulunduğu konumun eğimli yapısından dolayı ölümlü kazalar da olmuştu burada " demişti.

Ama bazı kişiler için de olumsuz yanları oldu tabii ki,eski istasyonun yakınında evi olanlar şimdi merkezi bölgeye kadar yürümek zorunda kalıyor, eskiden oralarda hizmet veren esnafların çoğu da kepenk kapattı gitti.

Ama bazı kişiler için de olumsuz yanları oldu tabii ki,eski istasyonun yakınında evi olanlar şimdi merkezi bölgeye kadar yürümek zorunda kalıyor,
Üsküdar Caddesinin bitiminin orada babamın arkadaşının dükkanı var 2020'de oraya gitmiştik. Marmaray'dan indikten sonra bayağı geriye yürümüştük halbuki eski istasyon olsa hemen dibindeydi. Hatta babam keşke minibüs, 16 ya da 17'ye binseymişiz demişti bayağı olarak geriye yürüdüğümüz için.

Bugün Yenikapı Marmaray’dayız. Kartımda para olmadığını hatırlayıp Deniz Otobüsü Girişi dolaylarındaki yeni nesil talimatör’den kartıma para yüklemek istedim. Zar zor nakit para çıkardım. Nakit para girişini bir türlü bulamadım nakit geçmiyor mu eyvah diye düşünürken o da ne? ADAMLAR NAKİT PARA GİRİŞİ YERİNİ TERS MONTELEMİŞ. Bunu nasıl kimse farketmedi akıl sır ermiyor.Ekli dosyayı görüntüle 101912
Dün baktım düzeltmişler. Fotoğraf çekemedim

B2 hattıyla ilgili revizeler yapılacaktır muhtemelen.

(B2 Halkalı-Bahçeşehir Raylı Sistem Hattı)

Tabi bunun için; Hızlı tren çalışmalarının sona ermesi gerekiyor.
Bence şu an işletilen Bahçeşehir treni ya kalkar ya yine bu sefer saatleriyle işletilmeye devam eder.

Halkalı-Ispartakule hattı Marmaray’ın devamı olarak işletilirse verimli olur. Diğer türlü yolcu zaten MR51 ve MR54 ile Halkalı’ya gidiyor.

Bence şu an işletilen Bahçeşehir treni ya kalkar ya yine bu sefer saatleriyle işletilmeye devam eder.

Halkalı-Ispartakule hattı Marmaray’ın devamı olarak işletilirse verimli olur. Diğer türlü yolcu zaten MR51 ve MR54 ile Halkalı’ya gidiyor.

Kaldırılacağını zannetmiyorum. Çünkü: halen açılmayan istasyonlar var.
Konutbirlik ve Altınşehir istasyonları. Bu iki istasyonda da azımsanmayacak bir nüfusta mevcut.
Ek olarak; yolculuk talepleri de gündemde. Şuanda bu bölgede Marmaray ve diğer bölgesel trenler dışında hareket eden bir raylı sistem hattı yok.
(Ispartakule-Bahçeşehir-Esenyurt)

Marmaraydan sonra banliyö treni olarak düşünülüyor ise zaten bunu yakın bir zaman diliminde olup olmayacağını görmüş olacağız.

Keza;
Halkalı-Ispartakule arasındaki çalışmalar Temmuz yada Ağustos ayında tamamlanır.
%90 seviyesini aşmış fiziksel ilerleme var.

Şahsen; yıl içerisinde B2 hattıyla gelişmeleri görebileceğiz diye düşünüyorum.

Kaldırılacağını zannetmiyorum. Çünkü: halen açılmayan istasyonlar var.
Konutbirlik ve Altınşehir istasyonları. Bu iki istasyonda da azımsanmayacak bir nüfusta mevcut.
Ek olarak; yolculuk talepleri de gündemde. Şuanda bu bölgede Marmaray ve diğer bölgesel trenler dışında hareket eden bir raylı sistem hattı yok.
(Ispartakule-Bahçeşehir-Esenyurt)

Marmaraydan sonra banliyö treni olarak düşünülüyor ise zaten bunu yakın bir zaman diliminde olup olmayacağını görmüş olacağız.

Keza;
Halkalı-Ispartakule arasındaki çalışmalar Temmuz yada Ağustos ayında tamamlanır.
%90 seviyesini aşmış fiziksel ilerleme var.

Şahsen; yıl içerisinde B2 hattıyla gelişmeleri görebileceğiz diye düşünüyorum.
Hat duyurulalı 5 seneden fazla oluyor, yüzeysel duraklar olan Konutbirlik ve Altınşehir istasyonlarının açılmamasının sebeplerinin Bahçeşehir banliyösünün geçeci bir hat olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ispartakule treni açıldığında göreceğiz.

Onun dışında dediğiniz gibi Halkalı - Ispartakule ayrı bir işletme olacak gibi duruyor. Bence Marmaray’a 5. bir rota olacak Ispartakule-Sirkeci işletmesi düşünülmeli. Bunun için teknik mi engel var mı ki?

Geri
Üst Alt