M8 Bostancı-Dudullu-Parseller Metro Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ahmet26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu hat biraz daha diğer metro hatlarına aktarma yapmak için kullanılıyor sanki, yanılıyor muyum.
Benimde dikkatimi çekti bu durum. Birkaç ay önce öylesine bu hatta binip baştan sona gidip geri gelmiştim Bostancı-Parseller-Bostancı olarak. Dönüşte körük kısmının oradaki 2'li koltuğa oturmuştum Dudullu'dan binip yanıma oturan kadın Kozyatağı'nda inmişti herhalde M5+M8+M4 yapan birisiydi eminim onun gibi bir çok kişi vardır böyle. Mesela Ümraniye, Çekmeköy, Sancaktepe tarafından Maltepe, Kartal, Pendik, Tuzla tarafına gidecek birisi M5+M8+M4/Marmaray yapabiliyor.

Bu hat biraz daha diğer metro hatlarına aktarma yapmak için kullanılıyor sanki, yanılıyor muyum.
m3, m8, m9 ve m12 hatlarının ana amacı yatay hatları keserek birbirleri arasında aktarma imkanları oluşturmak

şehrin büyük kısmının yatayda hareket ettiğini düşünürsek baştan sona yolcu taşıma durumu çok daha zayıf

Bu hattı kullananlarla ilgili en çok merak ettiğim 2 şey bunlar.

1. Şehirlerarası otobüsten Dudullu'da inip bu hattı kullananlar var mıdır? Mesela ben 1 kere servis beklememek için İmes İstasyonuna yürüyüp ordan M8+Marmaray yapmıştım. İmes İstasyonuna yürümem 10-15dk sürmüştü tek sıkıntı Hatboyu Bulvarında karşıdan karşıya geçmiştim.

2. Fındıklı'da yaşayıp bu hattı kullanan var mıdır acaba? Birkaç aya kentsel dönüşüm için taşınacağız tam nereye gideceğimiz belli olmasa da Fındıklı'da ihtimaller arasında eğer Fındıklı'ya taşınırsak 19F ya da 16F kullanmamak için M8 İçerenköy İstasyonuna yürümeyi düşünüyorum bir yerlere giderken.

Geri
Üst Alt