M7 Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı Uzatması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yolu uzun bir metro hattı..bakalım iBB 2028 yetiştirilebilecek mi?

Hoş…bu metro hattı Ispartakule ve Bahçeşehir’e gitmediği sürece hiçbir anlam ifade etmiyor şahsen.

En çok yolcusu olacak 2 istasyon. Ve bu istasyonlar 2029-2034 dönemine sarkıtıldı.

Ki yapım sürecini falan hesaba katarsak en az 10 yıl Ispartakule’ye metro yok.

iBB’nin KSS hastanesinden sonraki etap için henüz yol haritasını çizmedi.

o etapta zaten yıllar yılları alır..Ciddi bir zemin sorunuyla beraber beton kanal problemi de var..

Son düzenleme:
Yolu uzun bir metro hattı..bakalım iBB 2028 yetiştirilebilecek mi?

Hoş…bu metro hattı Ispartakule ve Bahçeşehir’e gitmediği sürece hiçbir anlam ifade etmiyor şahsen.

En çok yolcusu olacak 2 istasyon. Ve bu istasyonlar 2029-2034 dönemine sarkıtıldı.

Ki yapım sürecini falan hesaba katarsak en az 10 yıl Ispartakule’ye metro yok.

iBB’nin KSS hastanesinden sonraki etap için henüz yol haritasını çizmedi.

o etapta zaten yıllar yılları alır..Ciddi bir zemin sorunuyla beraber beton kanal problemi de var..
2021’de ilk etabın temeli atılınca 1-2 sene içinde kalan kısmına da başlanır diye düşünüyordum, gelinen noktada 1. etabın dahi belirtilen sürede biteceğini sanmıyorum. İlk etap için ilk hedef 2025 idi, 2026 ilk çeyreğindeyiz hattın fiziksel ilerlemesinden haberimiz bile yok. Metro ile ilgili hiçbir konuşmada kendisinden bahsedilmiyor.

Hastane’ye kadar yapılırsa Altınşehir trafiğini de hesaba katarsak Bahçeşehir ve Ispartakule’den yarım saat içerisinde metroya ulaşılabilir en azından. Beklentiler buna düştü.

2021’de ilk etabın temeli atılınca 1-2 sene içinde kalan kısmına da başlanır diye düşünüyordum, gelinen noktada 1. etabın dahi belirtilen sürede biteceğini sanmıyorum. İlk etap için ilk hedef 2025 idi, 2026 ilk çeyreğindeyiz hattın fiziksel ilerlemesinden haberimiz bile yok. Metro ile ilgili hiçbir konuşmada kendisinden bahsedilmiyor.

Hastane’ye kadar yapılırsa Altınşehir trafiğini de hesaba katarsak Bahçeşehir ve Ispartakule’den yarım saat içerisinde metroya ulaşılabilir en azından. Beklentiler buna düştü.

2026 yılı sonunda açılacak denilmişti halbuki.

Fakat; İBB finansman sıkıntısı yaşadı ve günün sonunda hattın fiziki ilerleme oranı %50’ye ulaştı ve ondan sonra zaten finansman sıkıntısı sebebiyle belli bir süre durmuştu.

Şuan için; iBB’nin fokuslandığı bir hat değil, bu yüzden hiçbir yetkilinin dilinde ve kalbinde bu hat yer almıyor.

Kısaca;İBB’nin şuan M5, M12 ilk göz ağrıları malum..

Bu hat muhtemelen 2027 yılından itibaren hız kazanacak.

Bu yılı %60-65 bandında bitirirlerse şükredelim.

Geri
Üst Alt