M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wowturkey.NET
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Caf vagonun adı mı ? dün Yenisahra da metroya binince gördüm kapıda yazıyordu
Caf firmanın ismi. Modeli S6.
Birisi bütün M4 CAF’ların renklerini derlemiş. Okuyabilirsiniz IMG_9869.jpeg

Kaynak:

A istasyonundan B istasyonuna yolcuyu götürdüğü sürece tasarımını ne yapacaksınız? Eğer kağnı çeker vagonlar getirseler ama sık seferler olacak ve oturarak gideceksiniz deseler bile "he tamam olur" derim ben.
Merak meselesi. Çocukluktan gelen bir tren sevgisi. Heyecan. Bizim için böyle ayrıntılar önemli. Hobi gibi bir şey.
[automerge]1772449050[/automerge]
Bu yeni vagonlar geldiği zaman ek seferler koyarlar umarım.
Belki eskimiş setler için bir süre ağır bakım yapılır. Yerini yeni araçlar alır. Ama tabi ki sefer artışı kaçınılmaz. Okullar açılıp yoğunluk bşalayınca sefer artışı beklenebilir.

A istasyonundan B istasyonuna yolcuyu götürdüğü sürece tasarımını ne yapacaksınız? Eğer kağnı çeker vagonlar getirseler ama sık seferler olacak ve oturarak gideceksiniz deseler bile "he tamam olur" derim ben.
Bu mantıkla hatta T2 araçlarını koysalar şikayetçi olmazsınız yani :)
[automerge]1772791875[/automerge]
Caf vagonun adı mı ? dün Yenisahra da metroya binince gördüm kapıda yazıyordu
Evet

Son düzenleme:
Çok sevdiğim Kozyatağı metrosu burayı seviyorum yürüyüş yolu güzel ve hemen yürüyen merdivene çıkıyor . 4 no lu çıkışın orada Parseller metrosuna aktarma koridorunu gördüm

20260314_184031.webp

Temmuz da gelecek ise 2027 Ocak da anca biter bu iş anca o zaman kadar tamamlanıp testler vs derken devreye alma anca 2027 Şubat mart

Temmuz da gelecek ise 2027 Ocak da anca biter bu iş anca o zaman kadar tamamlanıp testler vs derken devreye alma anca 2027 Şubat mart

Yok o kadar sürmez hocam.

İBB’nin araç önceliği sırasında M4 hattı var. Dolayısıyla hızlıca yeni araçları M4 hattına entegre edecek.

Ki zaten Temmuz ayından sonra Aralık ya da Ocak-2027’de M10 hattı açılıyor.

Dolayısıyla biz araçları Ağustos-Eylül-Ekim ayları içerisinde raylarda görmüş oluruz.

İBB Açık Veri Portalı üzerinden 16 Aralık 2025 tarihini baz alarak istasyon yolcu sayılarını listeledim.

1. Ayrılıkçeşmesi 34.084 Yolcu
2. Kadıköy 31.573 Yolcu
3. Kozyatağı 29.908 Yolcu
4. Ünalan 28.550 Yolcu
5. Küçükyalı 19.747 Yolcu
6. Maltepe 18.919 Yolcu
7. Göztepe 16.489 Yolcu
8. Bostancı 16.420 Yolcu
9. Hastane Adliye 15.716 Yolcu
10. Sabiha Gökçen HL 13.244 Yolcu
11. Tavşantepe 13.159 Yolcu
12. Kurtköy 12.771 Yolcu
13. Yenisahra 11.820 Yolcu
14. Kartal 11.660 Yolcu
15. Soğanlık 11.429 Yolcu
16. Esenkent 11.057 Yolcu
17. Huzurevi 10.318 Yolcu
18. Pendik 10.287 Yolcu
19. Fevzi Çakmak Hast 9.702 Yolcu
20. Yakacık A. Kahveci 8.148 Yolcu
21. Acıbadem 7.888 Yolcu
22. Yayalar Şeyhli 7.627 Yolcu
23. Gülsuyu 6.957 Yolcu

En yoğun istasyon Kadıköy diye düşündüm Ayrılıkçeşmesi çıktı herhalde Marmaray aktarması sayesinde. Cumartesi ya da pazarı baz alsam belki Kadıköy çıkabilirdi.

En az yoğun istasyonu Acıbadem diye tahmin etmiştim bir defa inmiştim çok ıssız gelmişti ama Yayalar Şeyhli ve Gülsuyu ondan daha azmış. Yayalar Şeyhli belki az olabilir o bölgeye hiç gitmediğim için bilmiyorum ama Gülsuyu'nun en az olması beni şaşırttı. Liseyi Cevizli'de okuduğum zaman bir keresinde okul çıkışı Ritim İstanbul'a gitmiştim ve eve dönerken Gülsuyu'ndan M4'e binmiştim öyle çok ıssız gibi durmuyordu.

İlerde bu istasyonlarda ise yolcu sayısında değişiklik olur diye tahmin ediyorum.

Fevzi Çakmak, Yayalar Şeyhli, Kurtköy ve Sabiha Gökçen Havalimanı İstasyonlarında M10 açıldıktan sonra yolcu sayısında artış olacağını düşünüyorum çünkü aynı istasyonlar kullanılacak.

M10 Açıldıktan sonra ise E5 aksındaki istasyonlarında azda olsa azalış olur diye düşünüyorum çünkü M10 açıldıktan sonra Marmaray'a daha yakın olanlar Marmaray+M10 yapar.

M12 açıldıktan sonra Yenisahra İstasyonunun yolcu sayısında artış olacağını düşünüyorum.

Acıbadem şaşırtmadı zaten ne zaman geçsem binen pek yok . Durağın yeri sapa kalıyor herhalde .
Ben sonuncu olmamasına şaşırdım 1 defa kullandığımda çok ıssız gelmişti bana.

İBB Açık Veri Portalı üzerinden 16 Aralık 2025 tarihini baz alarak istasyon yolcu sayılarını listeledim.

1. Ayrılıkçeşmesi 34.084 Yolcu
2. Kadıköy 31.573 Yolcu
3. Kozyatağı 29.908 Yolcu
4. Ünalan 28.550 Yolcu
5. Küçükyalı 19.747 Yolcu
6. Maltepe 18.919 Yolcu
7. Göztepe 16.489 Yolcu
8. Bostancı 16.420 Yolcu
9. Hastane Adliye 15.716 Yolcu
10. Sabiha Gökçen HL 13.244 Yolcu
11. Tavşantepe 13.159 Yolcu
12. Kurtköy 12.771 Yolcu
13. Yenisahra 11.820 Yolcu
14. Kartal 11.660 Yolcu
15. Soğanlık 11.429 Yolcu
16. Esenkent 11.057 Yolcu
17. Huzurevi 10.318 Yolcu
18. Pendik 10.287 Yolcu
19. Fevzi Çakmak Hast 9.702 Yolcu
20. Yakacık A. Kahveci 8.148 Yolcu
21. Acıbadem 7.888 Yolcu
22. Yayalar Şeyhli 7.627 Yolcu
23. Gülsuyu 6.957 Yolcu

En yoğun istasyon Kadıköy diye düşündüm Ayrılıkçeşmesi çıktı herhalde Marmaray aktarması sayesinde. Cumartesi ya da pazarı baz alsam belki Kadıköy çıkabilirdi.

En az yoğun istasyonu Acıbadem diye tahmin etmiştim bir defa inmiştim çok ıssız gelmişti ama Yayalar Şeyhli ve Gülsuyu ondan daha azmış. Yayalar Şeyhli belki az olabilir o bölgeye hiç gitmediğim için bilmiyorum ama Gülsuyu'nun en az olması beni şaşırttı. Liseyi Cevizli'de okuduğum zaman bir keresinde okul çıkışı Ritim İstanbul'a gitmiştim ve eve dönerken Gülsuyu'ndan M4'e binmiştim öyle çok ıssız gibi durmuyordu.

İlerde bu istasyonlarda ise yolcu sayısında değişiklik olur diye tahmin ediyorum.

Fevzi Çakmak, Yayalar Şeyhli, Kurtköy ve Sabiha Gökçen Havalimanı İstasyonlarında M10 açıldıktan sonra yolcu sayısında artış olacağını düşünüyorum çünkü aynı istasyonlar kullanılacak.

M10 Açıldıktan sonra ise E5 aksındaki istasyonlarında azda olsa azalış olur diye düşünüyorum çünkü M10 açıldıktan sonra Marmaray'a daha yakın olanlar Marmaray+M10 yapar.

M12 açıldıktan sonra Yenisahra İstasyonunun yolcu sayısında artış olacağını düşünüyorum.
Yazdığım mesaja ilaveten de bunu diyeceğim eskiden yoğun olup azalan ya da yoğunluğu az olup artan istasyonlar diye.

Ayrılıkçeşmesi ve Ünalan: 2022'de Sabiha Gökçen Havalimanı etabı açıldıktan sonra Avrupa Yakasından Marmaray ya da Metrobüs ile gelipte aktarma yapanlardan dolayı artmış olacağını düşünüyorum.

Kozyatağı: 2023'te M8 açıldıktan sonra yoğunluğunun arttığını kesinlikle düşünüyorum.

Küçükyalı: 2017 yılında Hiltown AVM açıldıktan sonra yoğunluğunun arttığını düşünüyorum.

Maltepe: Zümrütevler ve Başıbüyük'ten direkt Kadıköy'e giden hatlar kapatıldıktan sonra KM'li hatlarla metroya gelip M4'e binenler sayesinde arttığını düşünüyorum.

Bostancı: M8 açıldıktan sonra azda yoğunluğunun azaldığını düşünüyorum çünkü eskiden minibüs ya da 19D ile Bostancı Köprüsüne inip ordan M4'e binenler artık M8 ile Kozyatağı'na gidip Kozyatağı'ndan M4'e biniyor.

Hastane Adliye: Anatolium Marmara açıldıktan sonra yoğunluğunun arttığını düşünüyorum.

Kartal: 2016 yılında hat Tavşantepe'ye uzadıktan sonra yoğunluğunun azaldığını düşünüyorum çünkü eskiden M4 ile Kartal'a kadar gidip Kartal'da inip otobüsle devam edenler artık doğu yönünde Tavşantepe'ye kadar gidebiliyor.

Esenkent: Piazza açıldıktan sonra yoğunluğunun arttığını düşünüyorum.

Ayrıca 2019'da Marmaray komple Halkalı-Gebze arası açıldıktan sonra E5 aksındaki istasyonlarda azda olsa düşüş olmuştur çünkü 2019 öncesinde sırf 17, 16 ya da minibüse binmemek için E5'e yürüyüp M4'e binenler vardı.

Geri
Üst Alt