Acilen yeni tren setlerinin gelmesi lazim 10 dk aralikla sefer cok fazla hep full gidip geliyor trenler pik saatlerde binemeyip diger teni beklemek yoruyor cogu vatandas bu yuzden metroyu kullanmaktan vazgecti.
Binemeyen oluyor mu trene? Bir sonrakini bekleme durumu...Acilen yeni tren setlerinin gelmesi lazim 10 dk aralikla sefer cok fazla hep full gidip geliyor trenler pik saatlerde binemeyip diger teni beklemek yoruyor cogu vatandas bu yuzden metroyu kullanmaktan vazgecti.
80 vagon var 4x20 araç.Mevcut araç sayısı 80 Alstom. Kirazlı - Başakşehir ve İkitelli - Olimpiyat hatları kapsamında alındı.
M3 çok yoğun oluyor illa oluyordur bence. Çünkü M9 gibi en az yoğun olan hatta bile binemeyip diğer aracı beklemiştim 17:30 sularıydıBinemeyen oluyor mu trene? Bir sonrakini bekleme durumu...
Yakında M3'te şu japon sistemine geçilmesini bekliyorum benBinemeyen oluyor mu trene? Bir sonrakini bekleme durumu...
Cok fazla oluyorBinemeyen oluyor mu trene? Bir sonrakini bekleme durumu...
M3’ün güney uzatması baya yolcu kazandırmış.İBB Açık Veri Portalında 16 Aralık 2025 Salı tarihindeki istasyon yolcu sayıları.
M3 BAKIRKÖY SAHİL KAYAŞEHİR
1. Mahmutbey 28.773 Yolcu
2. Özgürlük Meydanı 22.235 Yolcu
3. İncirli 18.518 Yolcu
4. Şehir Hastanesi 11.042 Yolcu
5. Kirazlı 9.848 Yolcu
6. Molla Gürani 9.556 Yolcu
7. Yenimahalle 9.244 Yolcu
8. Başak Konutları 7.596 Yolcu
9. Kayaşehir 7.503 Yolcu
10. Metrokent 7.319 Yolcu
11. İkitelli Sanayi 6.688 Yolcu
12. İlkyuva 6.660 Yolcu
13. Turgut Özal 5.513 Yolcu
14. Toplu Konutlar 5.468 Yolcu
15. Yıldıztepe 5.396 Yolcu
16. İstoç 4.292 Yolcu
17. Siteler 3.987 Yolcu
18. Haznedar 3.813 Yolcu
19. Onurkent 3.118 Yolcu
20. Bakırköy Sahil 1.162 Yolcu
En yoğun istasyon Özgürlük Meydanı diye tahmin etmiştim ama Mahmutbey çıktı herhalde M7 aktarmasından dolayı.
En az yoğunluk ise Bakırköy Sahil İstasyonu diye tahmin etmiştim bu doğru çıktı. 1 defa o istasyonda inmiştim çok ıssızdı diyebilirim.
İlerde ise yolcu sayısıyla ilgili değişiklik tahminim bu:
M11 Halkalı Etabı bittikten sonra Kayaşehir İstasyonunun yolcu sayısının artacağını düşünüyorum.
Benim tahminimden baya uzak veriler.İBB Açık Veri Portalında 16 Aralık 2025 Salı tarihindeki istasyon yolcu sayıları.
M3 BAKIRKÖY SAHİL KAYAŞEHİR
1. Mahmutbey 28.773 Yolcu
2. Özgürlük Meydanı 22.235 Yolcu
3. İncirli 18.518 Yolcu
4. Şehir Hastanesi 11.042 Yolcu
5. Kirazlı 9.848 Yolcu
6. Molla Gürani 9.556 Yolcu
7. Yenimahalle 9.244 Yolcu
8. Başak Konutları 7.596 Yolcu
9. Kayaşehir 7.503 Yolcu
10. Metrokent 7.319 Yolcu
11. İkitelli Sanayi 6.688 Yolcu
12. İlkyuva 6.660 Yolcu
13. Turgut Özal 5.513 Yolcu
14. Toplu Konutlar 5.468 Yolcu
15. Yıldıztepe 5.396 Yolcu
16. İstoç 4.292 Yolcu
17. Siteler 3.987 Yolcu
18. Haznedar 3.813 Yolcu
19. Onurkent 3.118 Yolcu
20. Bakırköy Sahil 1.162 Yolcu
En yoğun istasyon Özgürlük Meydanı diye tahmin etmiştim ama Mahmutbey çıktı herhalde M7 aktarmasından dolayı.
En az yoğunluk ise Bakırköy Sahil İstasyonu diye tahmin etmiştim bu doğru çıktı. 1 defa o istasyonda inmiştim çok ıssızdı diyebilirim.
İlerde ise yolcu sayısıyla ilgili değişiklik tahminim bu:
M11 Halkalı Etabı bittikten sonra Kayaşehir İstasyonunun yolcu sayısının artacağını düşünüyorum.
Sadece 16 Aralık 2025 Salı günü olduğunu unutmayalım. Belki o günlük yoğunluk Mahmutbeyde olmuşturBenim tahminimden baya uzak veriler.
1) Özgürlük Meydanı (Kadıköy gibi ana hubj
2) İncirli (metrobüs & M1A)
3) Kirazlı (M1B aktarması)
4) Mahmutbey (M7 aktarması)
5) İkitelli Sanayi (M9 ve MK otobüsleri)
Olur diye düşünüyordum açıkçası. Sahil beni de şaşırtmadı, sahiden ıssız bir yerde çünkü.
Benim de aklıma bu geldi eğer cumartesi ya da pazarı baz alsam en yoğunu Özgürlük Meydanı çıkabilirdi Bakırköy'e gezmeye gidenlerden dolayı.Sadece 16 Aralık 2025 Salı günü olduğunu unutmayalım. Belki o günlük yoğunluk Mahmutbeyde olmuştur
İkitelli sanayi ve Kirazlıda yolcuların ne kadarı sayılıyor ki zaten aktarmalar ücretsiz.Benim tahminimden baya uzak veriler.
1) Özgürlük Meydanı (Kadıköy gibi ana hub)
2) İncirli (metrobüs & M1A)
3) Kirazlı (M1B aktarması)
4) Mahmutbey (M7 aktarması)
5) İkitelli Sanayi (M9 ve MK otobüsleri)
Olur diye düşünüyordum açıkçası. Sahil beni de şaşırtmadı, sahiden ıssız bir yerde çünkü.
Validatöre kart okutulması yeterli sayımlar için. Ücretsiz veya aktarma olması sadece basım türü sayımlarını değiştiriyorİkitelli sanayi ve Kirazlıda yolcuların ne kadarı sayılıyor ki zaten aktarmalar ücretsiz.
Kirazli ve İkitelli de kart okutulmuyor ki direkt m3 e geçiliyor yürüyerek?Validatöre kart okutulması yeterli sayımlar için. Ücretsiz veya aktarma olması sadece basım türü sayımlarını değiştiriyor
sayım için turnikenin dönmesi yeterli oluyorValidatöre kart okutulması yeterli sayımlar için. Ücretsiz veya aktarma olması sadece basım türü sayımlarını değiştiriyor
metro istanbul ve ibb verileri arasındaki farkın sebebi de muhtemelen bundan kaynaklanıyorİkitelli sanayi ve Kirazlıda yolcuların ne kadarı sayılıyor ki zaten aktarmalar ücretsiz.
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.