Bir kere şu krediler onaylanmadı muhabbetini geçelim, kredilerin hepsi onaylandı ve İBB borç limitini doldurdu. Borç gırtlağa kadar doldu.
Asıl sorun alınan kredilerin raylı sistemlerde kullanılmaması kredileri çalmışlar arkadaşlar biraz iddianame okuyun. Bu nedenle M1B uzatması yılan hikayesine döndü.
UAB, İBB'nin yapmadığı Şehir Hastanesi yolunu yaptı metrosunu, havalimanı metrosunu yaptı, yani İmamoğlu döneminde destek verilmedi iddiası da boş bir iddia.
Hocam merhabalar, siyasete girmeden şunları söylemek istiyorum;
UAB'nin amacı altyapı ve ulaşım üzerine zaten Belediye yükümlülüklerini aşan Şehir hastanesi ve Uzak havalimanı gibi projelerin ulaşımı belediyelerde değil UAB'de olmalıdır.
UAB'de yapım bittikten sonra da belediyeye ait metro iştirakine teslim etmelidir. Bu kadar.
M3-M9 olayında şöyle bir gariplik var;
M3'un uzamasını yapan kim: UAB
Uzama ile araç alımı yükümlülüğü kimde: UAB
Uzatmayı ödeyen kim: İBB
M9'u uzatan kim : İBB
2. uzama ile araç alma yükümlüğü kimde: İBB
Kısacası M3 için UAB'nin M9 için İBB'nin araç alması gerekiyor. Fakat ikisi de yapmıyor.
UAB'nin görevi Belediyeyi aşan projeleri veya belediyenin yetersiz kaldığı projeleri yapmak. Fakat siyasi hedefler harici böyle olmuyor.
Bunları hatırlatınca da İBB zaten parasını ödüyor diyorlar. E madem ödüyor o halde bakanlığı beklemesine gerek yok hemen yeni setlerin ihalesine çıkabilirler.
Üzüldüğüm nokta eskiden beğenmediğimiz kızdığımız hizmetlere şimdi hasret kalmamız. Beklentiler acayip düştü. Bütün caddeler çukur deryası olmuş, çıldırmamak elde değil. Biraz da hayal kırıklığı...
Para yok kimsede de ondan ve ekstra olarak M3 ve M9 gün içerisinde neredeyse bomboş oluyor (du geçen sene). M4/M5/M7 gibi hatlar ise sürekli bir yoğunluk içerisindeler ondan dolayı öncelik onlarda. Aynı şey UAB için de geçerli, para olsa M14'ü tek hat yapmazlardı, M13 ve M34'e destek çıkarlardı.
Yollardaki çukurlar için kesinlikle sizlere katılıyorum, ben şahsen İzmir'den geldiğim için İstanbul'daki yollar düzgün geliyor bana ama yinede bol çukurlu/tümsekli çalışma yapıldıktan sonra düzeltilmemiş çok fazla yol var.