Görsel alıntıdır. Bu otobüsler, diğer otobüslerden farklı olarak, kırmızı beyaz renklere boyanmışlar.Cidden geliyor mu çok iyi oldu
Görsel alıntıdır. Bu otobüsler, diğer otobüslerden farklı olarak, kırmızı beyaz renklere boyanmışlar.Cidden geliyor mu çok iyi oldu
pratikte 190km imiş maalesef.Bozankaya'nın resmi sitesinde bu otobüslerin menzilinin 280km'ye kadar olduğunu okudum.
Gelen araçlar 12 metre, broşüründe de işletme şartlarında 325 km'ye kadar menzil sunduğu yazıyor. Araçlar çok ekstrem durumlarda kullanılsa bile en kötü ihtimal %75 menzilde çalışır desek o da 250 km civarına tekabül ediyor. 190 km menzilli bir aracı bu yılda satamazlar, o değerler 2010'ların sonunda kaldı artık. Ki tekrar ediyorum bunlar ekstrem değerler.pratikte 190km imiş maalesef.
Broşürde evet 400 diyor ama hiç durmadan 60km/h hızda gidersen anca tutar, yani Ankara'dan buraya intikalde anca. 190km dur-kalk ile gerçekçi menzili. Eğer gerçekten tek şarjda 400 giden otobüs istiyorsan Ebusco 3.0 gibi aşırı hafif otobüs alman gerekir.Gelen araçlar 12 metre, broşüründe de işletme şartlarında 325 km'ye kadar menzil sunduğu yazıyor. Araçlar çok ekstrem durumlarda kullanılsa bile en kötü ihtimal %75 menzilde çalışır desek o da 250 km civarına tekabül ediyor. 190 km menzilli bir aracı bu yılda satamazlar, o değerler 2010'ların sonunda kaldı artık. Ki tekrar ediyorum bunlar ekstrem değerler.
MAN'In ödüllü Lion's City 12E modelinde 500 km/h menzil seçeneği mevcut.Broşürde evet 400 diyor ama hiç durmadan 60km/h hızda gidersen anca tutar, yani Ankara'dan buraya intikalde anca. 190km dur-kalk ile gerçekçi menzili. Eğer gerçekten tek şarjda 400 giden otobüs istiyorsan Ebusco 3.0 gibi aşırı hafif otobüs alman gerekir.
Aynı kokpit Karsan eATA da var2006 Citaro'da bulunan VDV kokpit var araçlarda.
Ekli dosyayı görüntüle 83671
Ekli dosyayı görüntüle 83672
Görseller İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden alıntıdır.
E ATA da genel olarak iyi araç, tek beğenmediğim yanı eğimli köşeleri.Aynı kokpit Karsan eATA da var
kokpit 2025 model bir araca göre oldukça basit geldi gözüme. tabi bu iyi bir şey arızalanabilecek şeyleri, tamir yedek parça maliyetini azaltacaktır2006 Citaro'da bulunan VDV kokpit var araçlarda.
Ekli dosyayı görüntüle 83671
Ekli dosyayı görüntüle 83672
Görseller İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden alıntıdır.
Araç genel olarak çok komplike durmuyor zaten. Ben biraz Akia'ya benzettim aracı.kokpit 2025 model bir araca göre oldukça basit geldi gözüme. tabi bu iyi bir şey arızalanabilecek şeyleri, tamir yedek parça maliyetini azaltacaktır
akialar bana uzay mekiği gibi geliyor. bayağı teknolojik benceAraç genel olarak çok komplike durmuyor zaten. Ben biraz Akia'ya benzettim aracı.
İşletme şartlarından kasıt zaten ekstrem durumlar. 325 km menzil değişken eğimli güzergahta, sıcak havada klima açık ve araç tam yüklü olarak elde edilmiştir. 2025 yılında 700 km menzillerin konuşulduğu ortamda hiçbir firma 190 km menzille piyasada tutunamaz. Kaldı ki 190 km menzile sahip olduğuna dair güvenilir bir kaynak da yok.Broşürde evet 400 diyor ama hiç durmadan 60km/h hızda gidersen anca tutar, yani Ankara'dan buraya intikalde anca. 190km dur-kalk ile gerçekçi menzili. Eğer gerçekten tek şarjda 400 giden otobüs istiyorsan Ebusco 3.0 gibi aşırı hafif otobüs alman gerekir.
Sanırım yurt dışı ismi yabancı ülkelerde çalışan araçlarda lamis yazıyor ayrıca global sayfasında da lamis yazıyorAracın ön kısmında LAMIS yazıyor anlamadım araç E-Sileo ama
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Wowturkey.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. WowTurkey.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler için [email protected] mail adresi üzerinden bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.