İzmir Ulaşım Hakkında Random/Karışık Sohbet

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Atabey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
268 le 800 birbirinin dengi değil yani karşılaştırılamaz
268 (Evka-3 Mtr - Doğanlar) 8km iken
800 (Menemen Akt. - Bornova Metro) 35km uzunluğunda yani 25,30 araç çalışması gayet normal hatta araçlar körüklü olmadığı için böyle oluyor ama iztaşıt körüklü alırsa hepsini 800 e vereceğinden eminim 10 körüklü alınsa 15 solo 10 körüklü çalışabilir bu haliyle bile sabah-akşam çakılı oluyor böyle olsa en azından sadece doluluk olur.
800 izmirin metrobüsü olarak anılırken 268 sadece bir bağlantı hattı
800 özel şirket hattıyken 268 Eshot hattı
dolayısıyla 800 ile 268 in alakası bile yok.
800’e daha fazla araç alınmalı. Bazen Bornova’dan bile çakılıya yakın kalkıyor

karabağlar ve gaziemirin izmirin kuzey hattıyla bağlantısı kopuk değil mi forumdaşlar?
Yani, İzban denilen medeniyetten uzak Banliyö hattını saymazsak ESBAŞ'tan Bostanlı İskele' ye anca gidilir (ha trafiği ayrı, orasını, saymıyorum)

Gaziemir semt garajı/esbaş' tan kalkan bostanlı iskele/bornova metro güzergahında giden otobüsler olsa yeterli doluluğu sağlar mı sizce?

Gaziemir semt garajı/esbaş' tan kalkan bostanlı iskele/bornova metro güzergahında giden otobüsler olsa yeterli doluluğu sağlar mı sizce?
Eski 530 Bornova hattı açılırsa sağlar. Aslında sosyal konutlardan bostanlıya hat lazım bence. Direkt otobandan veya mürselpaşa blv.dan altınyola bağlanıp da gidebilir.

Aslında 510'un güzergahı Üçkuyular iskeleye uğrayacak şekilde düzenlenirse oradan feribotla Bostanlı'ya rahat geçilebilir en iyi bu şekilde ulaşım olabilir.

Senelerdir İzmir'e sık sık gidip geliyorum ancak nedense hiç bir zaman TCV'ler ile karşılaşmıyorum.
Senelerdir bu araca ne kadar çok binmek istesem bile bu araçlar hakkında hiç bir bilgim yok açıkçası.
Bu araçlar günümüzde hangi hatlarda sabit çalışıyor acaba birileri beni bilgilendirebilir mi?
Selamlar tcv leri parçalı veriyolar genelde yani pik saatlerde çalıştırıyolar.Denk gelmek isterseniz çoğunlukta parçalı girdikleri hatları size yazayım:
Gediz garaj:887,889,
Adatepe garaj:36,303,74
Çiğli garaj:428,821 ve elektrikli araçların Aliağada çalıştığı 935 hattı.
Bu dediğim hatlarda 1 er sıra parçalı olarak giriyolar genelde.

Aslında 510'un güzergahı Üçkuyular iskeleye uğrayacak şekilde düzenlenirse oradan feribotla Bostanlı'ya rahat geçilebilir en iyi bu şekilde ulaşım olabilir.
510’un güzergahını değiştirmektense ek bir hat açılmalı. Hali hazırda 510 çok kalabalık bir hat. Yeni hat da vapur sıklığında çalışır

Günümüzde Gaziemir’den Bostanlı’ya hat açmak aşırı verimsiz. Yine de 200 gündüz saatte bir olacak şekilde A tarifesinde çalışmalı. Havalimanına İzban dışında hat olmaması saçmalık

Selamlar tcv leri parçalı veriyolar genelde yani pik saatlerde çalıştırıyolar.Denk gelmek isterseniz çoğunlukta parçalı girdikleri hatları size yazayım:
Gediz garaj:887,889,
Adatepe garaj:36,303,74
Çiğli garaj:428,821 ve elektrikli araçların Aliağada çalıştığı 935 hattı.
Bu dediğim hatlarda 1 er sıra parçalı olarak giriyolar genelde.
428'de hiç çalışmıyor lokal hattım neredeyse 1 yıldır hiç TCV görmedim.

510’un güzergahını değiştirmektense ek bir hat açılmalı. Hali hazırda 510 çok kalabalık bir hat. Yeni hat da vapur sıklığında çalışır

Günümüzde Gaziemir’den Bostanlı’ya hat açmak aşırı verimsiz. Yine de 200 gündüz saatte bir olacak şekilde A tarifesinde çalışmalı. Havalimanına İzban dışında hat olmaması saçmalık
Gaziemir - Üçkuyular İskele olarak açılabilir 510 ile güzergahının çoğu aynı olur Balçova'ya gitmez çevre yolundan 977 gibi Üçkuyular iskeleye gider bu hat hem 510'a destek olur hem de Fahrettin Altay metro ve tramvay istasyonuna kolay aktarma sağlar.

Ekli dosyalar

• PSX_20260320_113539.webp
    PSX_20260320_113539.webp
    829.4 KB · Görüntüleme: 13
benim önerdiğim evka 3 metro - menderes hattı trafiğe kalmadan rahatça gidebilecek bir güzergahta açılsa fena olmaz

Konu sahibi
Torbalı Akt Merkezi-Bornova Metro hattı açılabilir Buca üzerinden gidecek şekilde ordan otogara uğrayıp metroya gider

İzban olmasına rağmen 800 gibi hatlar var ise buda mantıklı olabilir bence. Çünkü sadece gaziemir olarak düşünülmemeli karabağlar yolcusu 515 ile yeşildereye gelen buca yolcusuda kullanır gaziemir bostanlı hattını.

Verimli olur olmaz orasını zaman gösterir. 200ün tarifesi değişmez.

Geri
Üst Alt